V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

17 januarja 2020 Šport


Judo zveza Slovenije je včeraj v Celju pripravila slovesno  podelitev priznanj najboljšim judoistom in judoistkam za  dosežke v letu 2019. Najboljša judoista med člani sta bila v letu 2019  Klara Apotekar iz Judo kluba z Dežele Sankaku iz Celja  in Vito Dragič iz Impola iz Slovenske Bistrice.  Posebno pri znanje za  naslov evropskega prvaka v inkluzivnem judu je dobil Sašo Kovač član Judo kluba Murska Sobota.  Med starejšimi deklicami je dobila priznanje za prvo mesto Leila Mazouzi in med starejšimi dečki za tretje mesto Gabriel Lipič oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Med mlajšimi kadetinjami je dobila za drugo mesto priznanje Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru in za tretje mesto Urška Rižnar iz ljutomerskega Partizana. Moštveno so mlajše kadetinje  Partizana Ljutomer dobile priznanje za drugo mesto. V konkurenci kadetinj je bila tretja po dosežkih v letu 2019 Diana Šterman in med kadeti drugi Blaž Emeršič oba iz ljutomerskega Partizana. Med  pomurskimi judoisti, ki nastopajo za druge slovenske klube sta   dobila priznanji za  drugi mesti med mlajšimi člani Aleksander Ferenčak iz Bakovec in med  člani Adrian Gomboc iz Rakičana, oba sta člana Judo kluba Bežigrad. Skupno je bilo podeljenih 53 priznanj,  na slovesni podelitvi pa sta bila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije  Bogdan Gabrovec in predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič.

V Španiji se je dopoldne v kraju Santander začelo tekmovanje za evropski pokal Championship III v dvoranskem hokeju. V prvi tekmi  sta danes  Wales in Irska igrala 2:2. V drugi tekmi je Španija, gostiteljica prvenstva,  premagala oslabljeno  moško reprezentanco Slovenije z 9:0, ob polčasu je bil izid 2:0. Pri Špancih se je odlikoval  Ignacio  Cobos s tremi zadetki. Naslednji tekmi na evropskem pokalu  v dvoranskem hokeju v Španiji  bo reprezentanca Slovenije igrala v soboto in to ob 11. proti Škotski in zvečer ob  17.40 še proti  Irski.

V  8. kolu prve  pomurske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Pikado klub Gaj Murska Sobota – Čarne vrane Ižakovci 8:17, Špirič Černelavci – Naš bar Melinci 17:8 in Ali Leona Ljutomer – Kouvrani Filovci 21:4. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič s 14. točkami sledita pa Ali Leona  in Čarne vrane s po 10. točkami.

V 8. kolu druge pomurske lige v pikadu so igrali takole: Kocka bar Renkovci – La Tina bar  Velika Polana 15:10, Picolo Melinci – Berta bar  Črenšovci  13:12, Žuta kuča Bučečovci –  Športno društvo Dokležovje 18:7 in Bar Tiffani Črenšovci – Mokoš Bakovci 12:13. Na lestvici vodi Žuta kuča s 16.točkami pred Kocka  barom s 14. in na tretjem mestu je Mokoš, ki ima 10 točk.

Na hitropoteznem šahovskem  turnirju najmlajših šahistov za mesec januar  v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad je v Murski Soboti   zmagal Tian Mohar, ki je zbral pet točk. Na drugo mesto se je uvrstila Lilit Mihoković s 3,5 točkami in na tretje Neva Mihoković ,ki je zbrala tri točke podobno kot Natanel Marič na četrtem mestu.