Domov

Šport in šah

19 januarja 2020 Šport


V tretji tekmi evropskega prvenstva Challenge III  v dvoranskem hokeju je v španskem mestu Santander dopoldne reprezentanca  Slovenije igrala proti Walesu 1:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel igralec predanovskega Triglava Tadej Mikola.  Zadnjo sobotno  tekmo je  sinoči   reprezentanca Slovenije izgubila proti Irski s 4:0.

V drugi pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Mura v Murski Soboti premagala drugoligaško ekipo Medžimurja iz Čakovca s 3:0. Za Muro so dosegli zadetke: Renato Simič, novinec na preizkušnji Nemanja Milošević in Nino Kouter.

Nogometaši  lendavske Nafte 1903 so gostovali v Celju pri tamkajšnji prvoligaški ekipi in utrpeli poraz s 3:0. Za Celjane so dosegli zadetke: Dario Vizinger,  Luka Kerin in Ivan Božić.

Na 11. mednarodnem nogometnem turnirju mladih v organizaciji Nogometne šole Čarde Martjanci je v Murski Soboti med  7 letniki med 8 ekipami zmagal Vipoll iz Veržeja po zmagi  po kazenskih strelih proti Planiki iz Turnišča, v rednem delu je bil izid 1:1. V tekmi za tretje mesto je Radgona premagala Radensko Slatino z 2:1. Med 15.ekipami 11 letnikov je zmagala Mura z imenom beli po zmagi v finalu s 5:0 proti Odrancem, tretja je bila ekipa Mure z imenom črni, ki je premagala Rače s 3:0. Danes igrajo  v Murski Soboti še nogometaši v kategorijah U 9 in U – 13.

Na 3. državnem rang turnirju v Banovcih je sodelovalo kar 112 igralcev. Med člani posamično je zmagal Silvo Javornik iz Velenja, drugi je bil Boštjan Karo iz Gabrijelovega barčka Vučja vas tretji je bil Aleš Zadravec iz Top Gun Grlave. V ženski konkurenci je zmagala Jasmina Hartman iz Velenja. Med mladinci posamično je zmagal  Uroš Žalik iz ekipe Kvatro Gal Lendava, drugi je bil Luka Marinič iz Top Gun Grlave tretji Leon Bagari  in četrti Patrik Bagari oba iz Friend’s teama Sveti Jurija.

V 5. kolu mednarodne  zimske lige v streljanju z lovsko puško šibrenico  je v Novigradu  med 36. strelci iz Italije, Hrvaške in Slovenije Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote zasedel  četrto mesto, Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone  se je uvrstil na  17. mesto.

Na 4. državnem turnirju strelske lige za mlade strelce v Ormožu so bili uspešni tudi pomurski strelci.  S serijsko zračno puško med starejšimi dečki je zmagal Mišo Hari iz  soboškega strelskega društva. Pri starejših deklicah so zmagale tekmovalke Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Nika Benkič, Daša Stanjko in Nika Novak.  Med mladinci je bil s standardno zračno puško drugi Jure Sočič iz soboškega društva. V kadetski konkurenci  je bil tretji Aljaž Novak iz tišinskega društva, med starejšimi dečki pa je z zračno puško zmagal Tine  Mihailovič Krpan iz Lendave. Med starejšimi dečki  in deklicami moštveno so bili drugi Črenšovci z ekipo: Saša Žerdin, Živa Zadravec in Gabriele Horvat.

V Ankaranu je bilo 2. kolo državne lige v streljanju z zračno puško za paraplegike.. Med sedmimi ekipami je zmagala ekipa Društva paraplegikov  Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi Leon Jurkovič, Venčeslav Bezjak in Franc Baum pred Koprom in Celjem. Posamično je med tetraplegiki zmagal Leon Jurkovič drugi pa je bil Venčeslav Bezjak oba iz prekmursko prleškega društva. 

Na 4.turnirju regijske lige  v streljanju s serijsko zračno puško v Gornji Radgoni  je posamično zmagal Martin Marič, drugi je bil Goran Gyoha oba iz Domajinec tretji pa je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone. Moštveno so zmagali Domajinci v postavi: Denis Benko, Martin Marič in Goran Gyoha, drugi so bili strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  in tretji Bakovci.

Prvi dan finalnega turnirja državnega moštvenega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in mladinke so v Izoli nastopili tudi igralci puconske Keme.  Mladinci so premagali Logatec s 5:3 in bili poraženi od Mengša s 5:1 in Športnega društva US iz Novega mesta s 5:3 in danes igrajo za uvrstitev od 5. do 8. mesta.  Mladinke Keme so premagale  novomeško Krko s 5:3 in Kajuh Slovan s 5:4 ter bile poražene od  Fužinarja s 5:2 ter  bodo danes prav tako igrale za uvrstitev od 5. do 8.mesta.

V 11. kolu prve B državne kegljaške lige za članice je Radenska iz Murske Sobote  na kegljišču v Radencih premagala Slovenj Gradec s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 500, Jelka Orban 499 in Nataša Muršič 498 kegljev.  Moška ekipa Radenske je v 11. kolu prve B lige  premagala Sij Acroni iz Jesenic z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrli: Robert Rožanc 573, Miko Steržaj 568 in Milan Kovačič 547 kegljev.

Na atletski troboj reprezentanc Srbije, Hrvaške in Slovenije, ki bo v Novem mestu 22. januarja je bila v slovensko žensko reprezentanco povabljena tudi Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, kar je lepo osebno priznanje in nagrada za  njene tekmovalne dosežke. Urška Martinec bo v slovenski reprezentanci  tekla na 1500 metrov.

V Ljubljani je bilo dvoransko atletsko prvenstvo  Slovenije za mlade letnika 2008 in 2007. Najbolje se je odrezala Klara Janža, ki je v teku na 60 metrov v času 8,53 zasedla tretje mesto. V B finalu je zmagala Nela Gerič obe iz Atletskega kluba Pomurje v času 8,66.

V 10.kolu pomurske košarkarske lige so igrali takole: Sistemorg Beltinci – Lotmerk 80:64, Košarkarsko društvo Nona Sobota – Športno društvo Murska Sobota 69:85 in Tropicano Bistrica – Lindau Lendava 60:62, ekipa Ljutomera je bila prosta.

V Murski Soboti je 56 mladih šahistov sodelovalo na regijskem klubskem  prvenstvu v štirih starostnih kategorijah.  Med 8 letniki je zmagal Matic Manić iz Gornje Radgone, med 10 letniki Samuel Gruškovnjak, med 12 letniki Izidor Casar in  med 18 letniki: Martin Mohar vsi iz Šahovskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  Med 16 letnicami je zmagala Ema Lukač iz Panvite in med 10 letnicami  Sava Ivanec  iz Šahovskega društva Rokada Lendava.