V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

20 januarja 2020 Šport


V Kamniku je bil finalni turnir v odbojki za naslov pokalnega prvaka Slovenije . Odbojkarji ACH Volleya so v finalu premagali Merkur Maribor s 3:1 in osvojili že 12. naslov pokalnega prvaka.  Za ACH Volley je uspešno igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in k zmagi ljubljanske ekipe prispeval  7 točk. Za Merkur Maribor je igral nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada Aljoša Bogožalec in dosegel  prav tako 7 točk, njegova ekipa pa je osvojila naslov pokalnega podprvaka.

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju so nastopili tudi trije člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je v članski konkurenci  odrezal Maj Janža, ki je v teku na 200 metrov tekel osebni rekord 22.46 in zasedel solidno četrto mesto. Natalija Pavlinjek je prav tako tekla na razdalji 200 metrov in bila med članicami z rezultatom 27,52 sedma. Na 200 metrov je tekla tudi Zala Janža in izboljšala svoj letošnji izid na 28,64 in se uvrstila na deseto mesto med članicami.

V Murski Soboti je bil včeraj  v organizaciji Nogometne šole Čarda iz Martjanec drugi dan 11. mednarodnega turnirja v dvoranskem nogometu na katerem je v dveh dneh sodelovalo 48 ekip in 510 mladih nogometašev iz  Avstrije, Hrvaške in Slovenije.  Med 9 letniki je zmagala soboška Mura 09 ,ki je  v finalu premagala Vipoll iz Veržeja s 3:1, tretja je bila Mura 05,ki je v finalu bila boljša od Ivančice iz Hrvaške z 1:0. Med 13 letniki je zmagala puconska Kema, ki je kazenskih strelih premagala Duplek , v rednem delu je bil izid 0:0. V tekmi za tretje mesto je Nafta 1903 premagala Muro z 1:0.

Drugi dan 4. turnirja v državnih strelskih ligah je v Ormožu v prvi B ligi posamično s standardno zračno puško zmagal Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je zadel  622,3 kroge, tretji pa je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani. Moštveno so bili strelci Murske Sobote v postavi: Jure Sočič ter Patrik in Simon Farkaš drugi, četrti so bili Gančani, šesti Tišinčani in sedmi strelci Jezera iz Dobrovnika. V prvi A strelski ligi  so bili moštveni Turniščani peti, Črenšovci deveti in Ljutomerčani 12.

V Izoli je bilo dvodnevno  finalno moštveno  državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke. Igralci puconske Keme: Jure Smodiš, Nino Šegula in Jan Lipič so v skupini od 5. do 8. mesta premagali vse nasprotnike: Arrigone iz Izole in Logatec s 5:3 in ekipo Namiznoteniškega kluba B 2 iz  Kranja s 5:2 ter zasedli peto mesto, naslov prvaka je osvojila ekipa ravenskega Fužinarja. Med mladinkami so igralke Keme v postavi: Ana Kovačec, Blažka Harkai in Živa Dogar premagale s 5:3 Savinjo iz Luč, Letriko iz Vrtojbe in novomeško Krko vse s 5:3 ter zasedle peto mesto, naslov prvakinje je osvojila  ekipa Arrigonov iz Izole.

V slovensko goriški šahovski ligi so odigrali tretje, četrto in peto kolo, v ligi pa uspešno nastopa Šahovska sekcija Petanjci, ki je v 3. kolu premagala  Juršince s 3:1. Za Petanjce so zmagali: Gregor Vohl, Jožef Sedonja in Martin Mohar. V 4. kolu so bili Petanjci boljši od Malečnika z 2,5:1,5. Za Petanjce sta zmagala Andre Keglevič in Gregor Vohl remiziral pa je Jožef Sedonja. V 5. kolu so Petanjci premagali tudi Žetale z 2,5:1,5. Za  Petanjce sta zmagala Andre Keglevič in Martin Mohar, remiziral pa je Gregor Vohl.