V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

21 januarja 2020 Šport


V šestem kolu mednarodne ženske ekstra košarkarske lige so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote pred domačimi gledalci in pod taktirko trenerja Davorina Poka premagale avstrijsko ekipo Koš iz Celovca z rezultatom 74:42, kar je njihova peta zmaga v ligi.  Za Pomurje so zadele največ točk zadele: Urška Juteršnik 27, Simona Kuzma 16, Aneja Stojko 14 in Natalija Rebrica 8 točk. Pri gostjah iz Celovca je  Antonia Ronacher zadela 10 točk. V naslednjem 7. kolu bodo Pomurke v petek 24. januarja gostovale pri ekipi Feliksa Zasavja.

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju so sodelovali  tudi mladi atleti Pomurskega atletskega kluba Goričko in se v starostni kategoriji U – 18 odlično odrezali.  V teku na 200 metrov je zmagal Niko Forjan v času 23,34 tretji pa je bil v času 23,69 Gal Skledar na četrto mesto se je uvrstil Tadej Pajek. V teku na 60 metrov je bil drugi Gal Skledar v času 7,33. V skoku v daljino pa je zmagal  Niko Forjan z rezultatom 6,22 metrov na četrto mesto se je uvrstil  Alja Počič s preskočenimi 570 centimetri.

V 10.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Retro cafe Dolina – Kvatro Gal II Dolina 12:4, Kvatro Gal I – Matko bar Kapca 11:5, Lero bar Petišovci – Boom bar Gaberje 7:9 in West bar Pince  – Ekstra bar Petišovci 4:12. Na lestvici vodi Kvatro Gal iz Doline s 24.točkami, sledita pa: Matko bar Kapca  in Retro cafe Dolina, ki imata po 20 točk.

V Murski Soboti je bil drugi odprti namiznoteniški turnir za igralce, ki nastopajo v soboški namiznoteniški ligi.  Med 15. igralci je zmagala Anamarija Horvat  drugi je bil  Luka Šantavec  in tretja je bila Eva Horvat, vsi iz ekipe  Sobota mladi, četrti je bil Mitja Županek iz ekipe Odpisani iz Murske Sobote, peti pa je bil Ivan Trplan iz ekipe TNT iz Murske Sobote. Po dveh turnirjih vodi Eva Horvat s 170.točkami, drugi je Luka Šantavec, ki ima 160 točk tretje mesto pa si delita  Anamarija Horvat in Mitja Županek, ki sta zbrala po  110 točk.

V  v naših poročilih  smo žr objavili samo  absolutne rezultate  pomurskega klubskega  prvenstva  šahu za dekleta ,ki je bilo v Murski Soboti  Ker so bile na prvenstvu  nagrajene  tudi igralke, ki so zmagale   po  starostnih kategorijah tokrat preglejmo še  katera dekleta so  dobila zlate medalje za prva mesta.  V kategoriji U – 8 je bila najboljša Ella Casar, med 10 letniki je bila najboljša  Ana Casar, med 12 letnicami Eva Žlebič med 14 letnicami Ema Lukač in v kategoriji U – 16 je bila najboljša Alina Lukač vse iz Šahovskega kluba Pomgrad iz Murske Sobote. Vse šahistke  so si pridobile pravico sodelovanja na finalu državnega prvenstva ,ki bo 15. februarja na Otočcu.