Domov

Šport in šah

22 januarja 2020 Šport


V  četrtem kolu druge slovenske lige v bowlingu so bili v Ljubljani   zelo  uspešni tekmovalci Bowling kluba Lendava, ki so  dosegli štiri zmage en nedoločen izid ter  s 4822. podrtimi keglji  moštveno zasedli tretje mesto,  v skupni uvrstitvi,  po štirih kolih pa  vodijo na lestvici Lendavčani.  V posamični konkurenci je Dušan Radaković podrl 1334 kegljev in bil drugi, 14. je bil Rudi Wolf s 1205. keglji na 21. mesto se je uvrstil Roman Topolnik s 1163. keglji in na 23. mesto se je uvrstil posamično Marjan Časar, ki je podrl 1136 kegljev.  V 3. slovenski ligi pa so  v Radljah ob Dravi tekmovalci Bowling kluba Lendava  s 3409. podrtimi keglji zasedli šesto mesto. Posamično je Tibor Könye podrl  951 kegljev in bil osmi,  Marjan Golob  je podrl 942 kegljev in  bil deveti.

Na mednarodnem ženskem  turnirju v dvoranskem nogometu v Nemčiji je nastopila tudi avstrijska ekipa St. Pöltna iz Avstrije za katero igra tudi kapetanka slovenske ženske reprezentance Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice.   Žal si je nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje po prvi tekmi poškodovala  gleženj in bo morala počivati vsaj šest tednov. Na turnirju je zmagala ekipa Potsdama, dekleta St. Pöltna pa so zasedla  drugo mesto.

Na mednarodnem  turnirju v klasičnem pikadu v avstrijskem Gradcu je med  65 tekmovalci sodeloval tudi Aleš Zadravec doma iz Tešanovec, član Pikado kluba Top Gun Grlava. Aleš Zadravec je na turnirju zasedel prvo mesto, vodi pa tudi v skupni uvrstitvi na močnem mednarodnem tekmovanju.

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski  paraolimpijski  komite  je v  Ljubljani pripravila  podelitev priznanj najboljši invalidnim športnikom. Najboljša športnika v letu 2019 sta bila strelec  Gorazd Franček Tiršek in smučarka Anja Drev.  Priznanji  v  obliki bronastega znaka pa sta dobila tudi judoist Sašo Kovač, član Judo kluba Murska Sobota za evropski naslov v inkluzivnem judu  in  igralec  gollbala – igri z zvenečo žogo za slepe in slabovidne  Boštjan Vogrinčič  iz Murske Sobote za zmago slovenske reprezentance  na evropskem prvenstvu C skupine. 

V  11. kolu 3. slovenske košarkarske lige  je ekipa Vojnika premagala  Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 92:78. Za  Vojnik je zadel največ točk: Žiga Karničnik in to 19, za Radensko Creativ pa so dosegli največ točk: Valentin Justin Tratnik 22,  Mitja Gomboc 15 in Elvis Šarkinović 14 točk.

Na mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec  januar v Murski Soboti  je  zmagal Nejc Hanc s tremi točkami, drugi je bil Samo Škof in tretji Tian Mohar  vsi so člani Šahovskega društva Pomgrad oba  pa sta zbrala po dve točki.   Pomurski šahisti  bodo v nedeljo 26. januarja ob 9. zbrani v Bakovcih na 3. mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju, ki ga pripravlja domače društvo Partizan in Šahovsko društvo Pomgrad  iz Murske Sobote.