V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

23 januarja 2020 Šport


V Novem mestu je atletski troboj članskih reprezentanc  Hrvaške, Srbije in Slovenije. Za slovensko reprezentanco je nastopila tudi Urška Martinec članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote   in v teku na 1500 metrov času  4:59,97 zasedla četrto mesto ter k reprezentanci v skupni uvrstitvi prispevala tri točke. V ženski razvrstitvi je zmagala reprezentanca Slovenije  z 92. točkami pred Hrvaško, ki jih je zbrala 87 tretja pa je bila Srbija s 76. točkami.

V Bratislavi se bo jutri začelo tridnevno evropsko prvenstvu v dvoranskem hokeju za članice skupine C – 3  na katerem bo nastopila tudi reprezentanca Slovenije .Kapetanka reprezentanca bo Andreja Rituper, vodja reprezentanca  je Metka Škrilec in selektor Petar Katovski. Prvo tekmo bo ženska  reprezentanca Slovenije od skupno šestih igrala že jutri  v petek ob 12.15 proti Španiji, zvečer ob  18.45 pa bodo slovenska dekleta igrala še proti Danski.

V povratni tekmi osmine finala ciprskega pokala  je ekipa Enosis Neon Paralmnija  v gosteh igrala 1:1 proti ekipi Dokse. Za ekipo Enosis Neon Paralmije je celo tekmo igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki se je iz ruskega Urala preselil na Ciper. Ker je ekipa Enosis Neon Paralmija zmagala na prvi tekmi z 1:0 se je  uvrstila v nadaljnje kolo ciprskega nogometnega pokala.

V tretji pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del prvenstva v prvi slovenski nogometni ligi je v Murski Soboti  Mura  premagala drugoligaško ekipo Klimo Tratnjek Beltince s 3:0. Beltinčani so se dobro upirali Muri v prvem polčasu ko je bil izid 0:0 v drugem polčasu pa je Mura izkoristila trenutno boljšo telesno pripravljenost. Za Muro so dosegli zadetke: Adrija Bubnjar v 50., Kai Cipot v 72. in  novinec Renato Simić  v  82. minuti srečanja.

Na drugem državnem badmintonskem  turnirju v  Mirni so v starostni kategoriji U – 15 nastopili tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave pod taktirko trenerja Denisa Pešehonova. Najbolje se je odrezala Nika Bedič, ki je zmagala v posamični konkurenci, bila pa je zmagovalka tudi v igri dvojic s soigralko Žigo Podgoršek. Iva Koša je bila tretja v posamični konkurenci, v mešanih dvojicah pa je bila z Vidom Koščakom tretja.

V vnaprej odigranem srečanju 4. kola druge slovenske namiznoteniške lige  za člane je v Murski Soboti ekipa Sobote v popolni postavi premagala II. ekipo puconske Keme z rezultatom 5:1.  Za  Soboto sta po dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Bojan Ropoša ter enkrat Miha Jamšek. Edini zmago je v prvem srečanju proti soboški ekipi dosegel Jure Smodiš.

Vodstvo slovensko goriške šahovske lige je objavilo vrstni red šahovskih ekip po petih kolih. Med osmimi ekipami vodi Šahovsko društvo Žetale s 14. 5 točkami   pred Šahovsko sekcijo Petanjci, ki ima 11 točk in pol. Za  Šahovsko sekcijo Petanjci je Andre Keglevič zbral tri točke in pol, Martin Mohar tri ter Jožef Sedonja in Gregor Vohl po dve točki in pol.