Domov

Šport in šah

25 januarja 2020 Šport


V Bratislavi poteka drugi dan evropsko prvenstvo Challenge III v dvoranskem hokeju, kjer nastopa  tudi ženska reprezentanca Slovenije. V prvi današnji tekmi je reprezentanca Slovenije   premagala Finsko s 7:1, kar je izjemen uspeh slovenskih hokejistk. Za Slovenijo so dosegle zadetke: Petra Dervarič tri ter po enega: Daniela Pavalec, Lara Črnko, Andreja Rituper in predsednica Zveze za hokej na travi Slovenije Sanja Zelko.  Prvi dan prvenstva  je  v Bratislavi  Španija premagala Slovenijo  z 18:0, v drugi tekmi pa je bila od Slovenije boljša še Danska s 5:2; za Slovenijo sta dosegli zadetka:  kapetanka reprezentance Andreja Rituper in Petra Dervarič.  Prvenstvo bo trajalo do nedelje zvečer.

Na strelišču v Murski Soboti je bilo 4. kolo mednarodne lige v streljanju z zračno pištolo na katerem je med 11. ekipami zmagal Alzas iz Čakovca drugi je bil  Zalaegerszeg  iz Madžarske. Med pomurskimi ekipami  so Turniščani bili šesti, A ekipa Murske Sobote deveta, B ekipa Murske Sobote  deseta in Črenšovci 12. Posamično je med  47. strelci  zmagal  Željko Posavec iz Dalmacija cementa iz Hrvaške, med pomurskimi strelci je bil Marko Mlinarič iz Turnišča deveti, Tomislav Vrečič  iz Murske Sobote 14. in Darko Balažic iz Murske Sobote 16.  Po štirih turnirjih vodi moštveno Alzas iz Čakovca, posamično pa Ivica Takać iz Alzasa drugi pa je Turniščan Marko Mlinarič.

V uvodnem srečanju  12. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice  Krima v Murski Soboti premagale ekipo Roto Keme s 3:0. Pucončanke so najbolj upirale v prvem nizu ko so celo vodile z 12:8 a so ga izgubile s 25:22. Preostala dva niza so  gostje dobile s 25:19 in 25:13. Za Roto Keme so na tekmi zadele največ točk: Nina Kovač 9, Ljerka Herman 5 in Ana Jeremić 4 točke.

V 9.kolu vzhodne A skupine slovenske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole:  Monroe caffe Odranci – Friend’s team Sveti Jurij  14:3, Kava bar Vila Monde Ptuj – Slavček Gornji Slaveči 13:4 in Gabrijelov barček Vučja vas  – Top Gun Kiraly Grlava 6:11.  Na lestvici vodi Kava bar Vila Monde s Ptuja z 20.točkami drugi pa je Top Gun Kiraly Grlava, ki je zbral 19 točk.

V 13.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod za člane je   Radenska Creativ iz Murske Sobote v gosteh premagala  Slovensko Bistrico z rezultatom 75:64. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Mitja Gomboc 19, Elvis Šarkinović  in Tilen Kukel pa sta dosegla po 12 točk; pri Slovenski Bistrici je Erik Babič zadel 15 točk.

V 11. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod je Lendava na kegljišču v Radencih premagala Pivovarno Laško iz Celja s 6:2. Za Lendavo so podrli največ kegljev: Jožef Horvat 549,  Uroš Zadravec  538 in Boris Tisovec    528 kegljev. Na lestvici je Lendava  na osmem mestu z 9.točkami.  

Športna zveza Beltinci je pripravila zimsko prvenstvo v dvoranskem nogometu za pokal Občine Beltinci. V finalu je zmagala ekipa Krajevne skupnosti Dokležovje ,ki je bila boljša od    Krajevne skupnosti Ižakovci s 3:2.  V tekmi za tretje mesto je Krajevna skupnost Beltinci premagala Krajevno skupnost Lipovce z 1:0.

V Gornji Radgoni je bil tretji šahovski turnir za naslov klubskega prvaka. Zmagal je Silvester Puntigam s 14.točkami, drugo mesto sta si razdelila   Robert Kosi in  Anton Bukošek z 9. točkami, četrti je bil Božo Slana z 8,5 in peti Dare Dvanajšček, ki je zbral 6 točk in pol.