Domov

Šport in šah

23 januarja 2017 Šport


Plavalni klub Zdravilišče Radenci iz Murske Sobote je na 25 metrskem bazenu v Radencih  včeraj pripravil 7. mednarodni plavalni miting na katerem je med 156 plavalci iz Hrvaške in Slovenije domači plavalni klub zbral šest medalj. Staša Korpič je zmagala na 100 metrov mešano, ter bila tretja na 50 metrov prosto in 50 metrov prsno. Maja Regoršek je bila tretja na 100 metrov delfin, druga je bila  n 100 metrov prsno Laura Bea Burjan in drugi je bil tudi Domen Bogdan na 50 metrov hrbtno. Z mladimi plavalci dobro dela trenerka Barbar Kus, v klub pa je včlanjeni okrog 80 plavalcev.

Drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja Čarda 2017 je v športno dvorani Ekonomske šole Murka Sobota  bilo še tekmovanje v dveh starostnih kategorijah. V dveh dneh je na nogometnem  turnirju sodelovalo  530 mladih nogometašev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V starostni kategoriji U –  9 je zmagala Slovenska Bistrica pred Apačami, Vipolom iz Veržeja in Varteksom iz Hrvaške. V starostni kategoriji U -13 je zmagala I. ekipa Miklavža, drugo je bilo Medžimurje iz Hrvaške, tretja je bila  II. ekipa Miklavža na četrto mesto  se je uvrstil Aluminij iz Kidričevega

Na 4. turnirju državnih strelskih lig za mlade strelce so se  v Ormožu  odlično odrezali pomurski strelci. Med pionirji posamično je v streljanju z zračno puško zmagal  Patrik Farkaš iz Športno strelskega društva Murska Sobota, drugi je bil Tic Budja in tretji Adam Vrbnjak, oba iz Ljutomera. Moštveno so zmagali Ljutomerčani v postavi: Adam Vrbnjak,   Timotej Zadravec in Tic Budja pred Športno strelskim društvom Murska Sobota v postavi:  Blaž Makari, Patrik Farkaš in Timotej Plahut. Med pionirkami se je na drugo mesto uvrstila Melani Ferencek iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika. Moštveno je bilo drugo  Strelsko društvo  Jezero v postavi : Saša Gavrić, Melani Ferencek in Laura Podgoršek tretje pa so bile strelke Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Kaja Kolman, Lana Škodnik in Lina Miholič. V moštveni konkurenci  kadetinj  so zmagale Ljutomerčanke v postavi: Antonija Kosi, Kristina Žižek in Brina Stajnko.

Na tekmovanju judoistov za pokal Velenja je v športni dvorani Vinska gora v Velenju sodelovalo 205 judoistov iz 11 klubov. V moštveni konkurenci se  je Judo klub Lendava s 13. judoisti  uvrstil na tretje mesto. V posamični konkurenci je v starostni kategoriji U – 8 zmagal Miha Čeh, med 10 letniki  sta bila zmagovalca Leon Gerič in Gal Čeleš. V starostni kategoriji U – 12 je zmagala v Velenju Tinaja Maučec iz Judo kluba Lendava.

V 9. kolu prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 17 je Šentvid premagal ekipo Radenske Creativa z rezultatom 71:66. Za  soboške košarkarje so zadeli največ točk Luka Pojbič Kovačič 17, Domen Ziško 16 in Jan Copot 14 točk; pri zmagovalni ekipi Šentvida je Matic Vrečer k zmagi prispeval 16 točk.

Na odbojkarskem turnirju kadetinj prve  vzhodne  slovenske  »A« lige  so mlade odbojkarice Murske Sobote v prekmurskem derbiju premagale odbojkarice puconske Keme z rezultatom 2:1, v drugi tekmi  pa so  Sobočanke  bile boljše še od Formisa iz Rogoze  z 2:0. V preostalem srečanju je bila Kema boljša od Formisa z 2:1.

V Bakovcih je na drugem letošnjem mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju sodelovalo 32 šahistov iz Madžarske in Slovenije.  Zmagal je novi pomurski  šahovski mednarodni mojster  Boris Markoja ,ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Matej Titan s pol točke zaostanka, tretji je bil Boris Kovač in četrti Denis Gjuran oba sta zbrala po 6 točk in pol peta pa je bila Lea Števanec doma iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 6 točk.