Domov

Šport in šah

1 maja 2017 Šport


Kolesarski klub Tropovci je v nedeljo  na 8. kolesarsko dirko za pokal Občine Tišina privabil kar 262 kolesarjev.  Med Tropovčani se je najbolje odrezal mladi Luka Jablanovec, ki je že tretjič v sezoni  med dečki zasedel drugo mesto. Med člani Teama turbo Tropovci se je na drugo mesto med amaterji uvrstil Klemen Polajnar, Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci pa je bil osmi. Med masterji D je bil Radovan Rac četrti in med masterji E Uroš Rešek osmi oba iz Teama turbo Tropovci.

V zadnji etapi 71. mednarodnega kolesarske dirke po Romandiji v Švici je tropovski kolesar v dirki na čas na 17,8 km dolgi progi zasedel 36. mesto. Zmagal je Trboveljčan Primož Roglič. V skupni uvrstitvi se  je Primož Roglič uvrstil na tretje mesto, Simon Špilak, sicer član ruske Katjuše, se je uvrstil na 30. mesto.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je kasaški voznik Mitja Slavič iz Ključarovec  član Kasaškega kluba Ljutomer znova dosegel lep mednarodni uspeh.  S Sammi MS je Mitja Slavič s kilometrskim časom 1:15,8 zasedel prvo mesto.

V Radencih je bilo  mednarodno športno srečanje invalidov iz Madžarske, Avstrije in Slovenije, ki so se pomerili v kegljanju. V ženski konkurenci je zmagala Martina Ropoša iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota, ki je podrla 303 keglje, druga je bila Zorjana Kurbus z 291. in tretja Anica Pajek obe iz Murske Sobote z 269.podrtimi keglji. V moški konkurenci  je zmagal Jože Martinuzzi  iz Murske Sobote,ki je podrl 353 kegljev, drugi je bil Laszlo Jandrasits iz Monoštra s 350. podrtimi keglji in tretji Silvo Martinuzzi iz Murske Sobote, ki je podrl  343 kegljev.

V 16.kolu pomurske lige v malem nogometu je soboški Old boys premagal vodilno Trnje z rezultatom 3:1.  Še ostali rezultati: Meteor Melinci – Videm 3:0, Dolnja Bistrica – Kamenci 3:3, Tešanovci – Teleing Razkrižje  0:5, Čarda Martjanci – Športno rekreacijsko društvo Sobota 1:1in  Klub malega nogometa Mladih Odranci –  Nemčavci 3:0.  Na lestvici kljub porazu  še naprej vodi Trnje pred Teleingom iz Razkrižja obe ekipi sta zbrali po 40 točk tretja pa je Dolnja Bistrica z 39.točkami.

Na 10.  hitropoteznem šahovskem turnirju z naslovom »Šahovski prijatelji« je na Ptuju  zmagal Jernej Skuhala s 6. točkami, tretja je bila Barbara Skuhala s petimi in deveti Vladimir Skuhala s tremi točkami in pol,  vsi Skuhalovi so doma iz Ljutomera in   so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote