Domov

Šport in šah

26 januarja 2020 Šport


Na evropskem prvenstvu v dvoranskem hokeju Championship III v Bratislavi je včeraj  dopoldne ženska reprezentanca Slovenije   premagala  Finsko z rezultatom 7:1 o čemer smo že poročali,  včeraj  popoldne pa je bila  Slovenija poražena proti Portugalski z rezultatom 5:3. Po dveh četrtinah je bil izid 2:2, za reprezentanco Slovenije  je vse tri zadetke dosegla Petra Dervarič. Danes v času naših poročil igra ženska reprezentanca Slovenije proti Irski, popoldne ob 15.45 pa jo čaka še zadnja tekma proti reprezentanci Slovaške.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote je  tudi letos  pripravil tradicionalni  8. mednarodni rokometni turnir za Žikijev memorial v spomin na nekdanjega odličnega vratarja in trenerja Vlada Roškarja Žikija. V tekmi za prvo mesto je  Čakovec premagal avstrijski Leoben s 33:26. V tekmi za 3. mesto  sta se pomerili pomurski ekipi.  Soboško Pomurje  je bilo boljše od radgonskega Arconta s 40:28. Pri Pomurju so dosegli največ zadetkov Aljoša Munda 8, Matej Niedorfer 6 ter Marko Štumpf 5 zadetkov; pri Arcontu  je dosegel Marko Cotić 5 zadetkov, Adrian Plohl, Blaž Bratkovič , Gregor Štefanec in Mihel Kolbl pa so dosegli po 4 zadetke.

V četrti pripravljalni nogometni tekmi je v Murski Soboti Mura premagala prvoligaško ekipo Varaždina iz Hrvaške s 3:0.  Za Muro so v podaljšani igri 120 minut dosegli zadetke:   Andrija Bubnjar v 49. minuti, Kevin Žićek v 66. in Renato Simić v 84. minuti.

Nogometaši Maribora, aktualni državni prvaki, so gostili v Mariboru drugoligaško ekipo Klimo Tratnjek Beltince in proti njej igrali 0:0. Nogometaši Nafte 1903 pa so gostovali na Madžarskem pri tretje ligaški ekipi Heviza in  zmagali s 3:1. Za Nafto 1903 je dosegel vse tri zadetke Jaka Bizjak.

V Odrancih poteka dvodnevni turnir mladih nogometašev na katerem sodeluje  28 ekip s 300 nogometaši.

Prvi dan turnirja so med 9 letniki zmagali Beltinci , ki so bili boljši od Planike   iz Turnišča s 4:1 tretji so bili Gančani ,ki so premagali  Bakovce s 3:0.  Med 11 letniki je zmagala Mura pred Odranci.   Izid v finalu je bil 2:2, po kazenskih strelih pa je zmagala Mura. V tekmi za tretje mesto je Nafta premagala Beltince s 7:0.  Danes igrajo v Odrancih še mladi  nogometaši v starostni kategoriji  U – 7.

 V 2.kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane je Muta presenetljivo premagala  puconsko Kemo s 5:4. Za Kemo je dvakrat zmagal Damjan Zelko po enkrat pa Tomaž Pelcar in Luka Norčič . V  4. kola druge slovenske namiznoteniške lige  začlane je v Murski Soboti ekipa Sobote  z nekdanjim članskim državnim prvakom Bojanom Ropošo ,  premagala mlado  II. ekipo puconske Keme z rezultatom 5:1.  Za  Soboto sta po dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Bojan Ropoša ter enkrat Miha Jamšek. Edini zmago je v prvem srečanju proti soboški ekipi dosegel Jure Smodiš.  V  2. kolu 3. slovenske namiznoteniške za člane je  Savinja premagala II. ekipo Sobote s 5:1. Za Soboto je enkrat zmagal Rok Kapun.

  V 11. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige   za članice je Letrika iz Vrtojbe premagala Kemo s 5:2. Za Kemo sta zmagali po enkrat Ana Kovačec in Staša  Matis. V 2. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige  za članice je Savinja premagala Soboto s 5:0, Sobota pa je  v drugem dvoboju premagala Rakek s 5:3. Za Soboto je trikrat zmagala Anamarija Horvat dvakrat pa Eva Horvat.

 V   14. kolu prve slovenske  odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad  v odločilni tekmi za uvrstitev v modro skupino, po dveh urah,  premagala Salonit Anhovo iz Kanala s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 20,  Nikola Ražnatović 15 in Jakob Rojnik 13 točk; pri Salonitu Anhovem so zadeli največ točk: Matic Vrtovec 18 ter Maj Nanut in Dejan Čabarkapa po 11 točk.

V  13.kolu 2. slovenske  odbojkarske lige za člane so Radenci premagali Fužinar z Raven na Koroškem s 3:1. Za Radenčane, ki  vodijo na lestvici so zadeli največ točk: Tomaž Horvat 25, Dejan Pelemiš 14 ter Blaž Ajlec 10 točk. V 11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod je vodilna II. ekipa Panvite Pomgrada v gosteh premagala Fram s 3:0.

V  12. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Krim v Murski Soboti premagal dekleta Roto Keme s 3:0, v Kranju  je Triglav premagal Ljutomerčanke s 3:0. V 13.  kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici , v  gosteh premagale Ljubno s 3:2. Za Soboto so zadele največ točk:  Ana Kolmanič 28, Katja Saje 13 ter Piha Pihlar, Kaja Marton in Ana Babič po 6 točk.  V  10. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so  odbojkarice Muranie iz Lendave v Ljubljani izgubile proti ekipi Volleyballa s 3:2.

V Velenju sta bila včeraj dve državni prvenstvu v judu za mlajše kategorije.  Na prvenstvu za kadete in kadetinje je sodelovalo  145 judoistov iz 30 klubov. V kadetski konkurenci je v kategoriji do 73 kg zasedel prvo mesto Miha Horvat, drugi v kategoriji do 66 kg je bil Rok Škrbenta oba iz ljutomerskega Partizana. V kategoriji  do 73 kg je bil tretji Blaž Küplen iz Judo kluba Murska Sobota, tretji pa je bil v kategoriji nad 90 kg tudi Niko Kuzma iz ljutomerskega Partizana.  Med kadetinjami sta  v kategoriji do 44 kg zmagali Urška Rižnar  in v kategoriji do 48 kg Diana Šterman, obe iz Partizana Ljutomer. V kategorijo do 52 kg je bila druga Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, tretja mesta pa so zasedle v kategoriji do 44 kg Mia Kovač iz Judo kluba Lendava, v kategoriji do 48 kg Sara Vrbančič iz Partizana Ljutomer in v kategoriji do 52 kg Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru.

Na državnem prvenstvu v judu za starejše dečke in deklice pa je v Velenju tekmovalo 221 tekmovalcev  iz 43 klubov. Med starejšimi dečki  so  postali državni prvaki; v kategoriji do 38 kg Nik Maj Vučko  in v kategoriji do 66 kg  Gabriel Lipič oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci ter v kategoriji do 50 kg Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota.  Drugo mesto v kategoriji do 60 kg je zasedel Rok Mujdrica iz Beltinec. Tretja mesta pa so na državnem prvenstvu v judu zasedli: v kategoriji do 46 kg Maj Drvarič iz Murske Sobote, v kategoriji do 50 kg Matic Tibaot in v kategoriji do 55 kg Mstic Klemenčič oba iz Partizana Ljutomer in v kategoriji nad 66 kg Anže Škrget iz Prleške judo šole Ljutomer.

Med starejšimi deklicami  je zasedla drugo mesto v kategoriji do 63 kg Vanesa Tkalec iz Judo kluba Lendava, tretja mesta pa so si priborile: v kategoriji do 52 kg Anabella Maier  iz Prleške judo šole, Lara Škraban in Sara Sep obe iz Kluba borilnih veščin Lendava.

Na 4. dvoranskem  mednarodnem turnirju v lokostrelstvu za slovenski pokal je v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi sodelovalo  159 lokostrelcev iz 30 klubov med njimi so bili tudi lendavski in ljutomerski lokostrelci. V  članski konkurenci je z ukrivljenim lokom zmagal Kristijan Horvat, drugi je bil Gyula Cseh. Med člani je bil z dolgim lokom drugi Jožef Hozjan. Med veterani se  je  z instinktivnim lokom  uvrstil na drugo mesto Janko Leben, z dolgim lokom pa je zmagal Zvonko Štampar, vsi iz Lokostrelskega kluba Lendava. V mlajših kategorijah je bil med mlajšimi dečki tretji  z ukrivljenim lokom Aljaž Bratkovič Odar, s sestavljenim lokom se je uvrstil na drugo mesto Tian Kuzma, z instinktivnim lokom  je bil drugi Vasilij Vuk in tretji Bor Bratkovič Odar. Med ljutomerskimi lokostrelci se je  v kategoriji dečkov Tadej Levičar  z ukrivljenim lokom uvrstil na šesto mesto.

V prvi tekmi 11.kola pomurske košarkarske lige je v Ljutomeru v prleškem  derbiju Košarkarski klub Lotmerk premagal Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom 60:57.

V Novi Gorici poteka mednarodni  šahovski turnir na katerem sodeluje 114 šahistov med njimi pa je je kar 11 velemojstrov. Po treh kolih je Jernej  Skuhala iz Šahovskega društva  Pomgrad zbral dve točki in pol in je na petem mestu.