V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

27 januarja 2020 Šport


Lokostrelski klub Lendava je v Dvojezični srednji šoli v Lendavi  gostil na 4. odprti tekmi  za slovenski dvoranski pokal 159 lokostrelcev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije med udeleženci je bilo tudi 13 članov Lokostrelskega kluba Lendava, ki so zbrali kar devet medalj. Med člani z instinktivnim lokom je zmagal Kristijan Horvat, drugi je bil Gyula Cseh. Med člani z dolgim lokom je bil drugi Jožef Hozjan. V veteranski konkurenci je bil z instinktivnim lokom  drugi  Janko Leben, z dolgim lokom pa je zmagal  Zvonko Štampar. V mlajših kategorijah je bil pri mlajih dečkih   z ukrivljenim lokom  tretji  Aljaž Bratkovič Odar, drugi s sestavljenim lokom je bil Tian Kuzma, z instinktivnim lokom pa je bil drugi Vasilij Vuk in tretji Bor Bratkovič Odar.

Tretji dan  evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju C – 3 je v Bratislavi  reprezentanca Slovenije izgubila najprej proti  Portugalski s 5:3;  tri zadetke je dosegla za slovensko izbrano vrsto Petra Dervarič.   V  zadnji tekmi   je Slovenija  izgubila še proti Slovaški z 8:0.  Prvo mesto je zasedla Španija, druga je bila Irska  in tretja Portugalska. Slovenke, ki so na turnirju  premagale Finsko s 7:1 so  zasedle šesto mesto.  Zdaj bodo slovenski hokejisti v nedeljo 2. februarja nadaljevali s tretjim turnirjem državnem prvenstva v dvoranskem hokeju, ki bo na programu v Ljutomeru.

V  7. kolu mednarodne ženske ekstra košarkarske lige   je v Trbovljah ekipa Ženskega košarkarskega kluba Pomurje premagala ekipo Feliksa Zasavje z 90:42.  Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale:  Urška Juteršnik 24, Simona Kuzma 23 in Aneja Stojko 13 točk; pri gostiteljicah je  Maša Holešek zadela 23 točk. Na lestvici med osmimi ekipami vodijo s šestimi zmagami in enim porazom košarkarice Pomurja.

Na mednarodnem turnirju v badmintonu so  v Varaždinu  med 270 igralci iz sedmih držav igrali tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Najbolje sta se uvrstila v kategoriji dvojic: Vito Hozjan in Simon Kezele, ki sta zasedla tretje mesto, Sašo Kranjc in Sašo Pahor pa sta se uvrstila na peto mesto.

Drugi dan 5.  turnirja mlajših selekcij v dvoranskem nogometu je v Odrancih v starostni kategoriji U – 7 zmagal Vipoll iz Veržeja,  drugi so bili Odranci , na tretje mesto pa so se uvrstili nogometaši Planike iz Turnišča. V dveh dneh je v Odrancih nastopilo v treh starostnih kategorijah 28 ekip z blizu 300 nogometaši.

Športna zveza Beltinci je pripravila  v Beltincih zimsko ligo v dvoranskem nogometu za  šolarje in veterane. Med šolarji je zmagala ekipa  Krajevne skupnosti Lipovci  pred Beltinci, Ižakovci in Gančani. V veteranski konkurenci , igralci starimi do 37 let,  je zmagal Aluvar Gančani pred Torcido iz Lakoša, tretje je bilo Dokležovje in na četrto mesto so se uvrstili Beltinci.

Športna zveza Ljutomer bo  jutri ob 18. v Domu kulture v Ljutomeru pripravila slovesno  50. razglasitev najboljših športnikov in športnic  v Športni zvezi Ljutomer za njihove dosežke v minulem letu.  Na slovesnosti bosta sodelovala tudi svetovni prvak  v kikboksu David Žibrat in njegov trener sočasno podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športne zvez Tomaž Barada. Posebej bodo pozornosti na slovesnosti  tudi do športnikov ,ki so v letu 2019 dobili  medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih.

V Bakovcih je bil včeraj 3. odprti mednarodni konectedenski šahovski turnir. Med 25.  člani je zmagal  Denis Gjuran iz soboškega Pomgrada, drugi je bil Marsel Borchy iz Madžarske in tretji Matej Titan iz Pomgrada, vsi so zbrali po 7 točk.  Med mladimi šahisti je med 8 šahisti zmagal  Lenard Librecz iz Madžarske s 6,5 točkami, tretja pa je bila Eva Žlebič iz Šahovskega društva Pomgrad iz  Murske Sobote s 5.točkami.