Domov

Šport in šah

28 januarja 2020 Šport


Gimnastična zveza Slovenije je na posebni slovesnosti v Ljubljani  podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom za  tekmovalne dosežke v letu 2019. Priznanje za najboljšo akrobatko Slovenije v mladinski konkurenci  je dobila 16 letna Lara Erniša, članica Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.   V absolutni konkurenci ,kjer so se upoštevali tudi rezultati  v članski, mladinski in mlajši kategoriji ,   je Lara Erniša dobila priznanje za drugo najboljšo akrobatko Slovenije.

Na drugem odprtem  državnem  članskem namiznoteniškem turnirju  je v Komendi sodelovalo 72 igralcev iz 15 slovenskih klubov. Prvo mesto je zasedel drugo postavljeni Tomaž Pelcar iz puconske Keme, ki je v finalu premagal Darka Jamška iz ravenskega Interdiskonta z rezultatom 4:3. Med ostalimi pomurskimi igralci se je na glavni turnir uvrstil  še Damjan Zelko iz Keme. Od Prekmurcev  sta v predtekmovalnih skupinah osvojila tretji mesti Luka Norčič  iz Keme in Janko öri iz Murske Sobote, ki je zdaj član Vesne z Zaloga.

V 17.kolu  prve ciprske nogometne lige  je  nogometna  ekipa   Enosis Neon Paralimnija  za katero igra  zdaj Gregor Balažic iz Murske Sobote v gosteh igrala proti ekipi Nea Sallamisa ,ki je šesta na lestvici , 1:1. Za ekipo Paralimnije je igral celo tekmo Gregor Balažic, njegova ekipa  pa j  zdaj na 11. mestu z 12.točkmi.

V Ljutomeru je bil finalni turnir v dvoranskem nogometu – futsalu – za veterane. V finalnem turnirju je zmagalo Avto prevozništvo Jerebič iz Miklavža pri Ormožu, ki je premagalo  Cven s 4:0 in  Nočne ftiče  iz Radenec s 3:1. V tekmi za drugo mesto so  radenski Nočni ftiči  premagali Športno društvo  Cven s 4:0. Najboljši vratar je bil Jernej Kranjc, igralec Dušan Bohinec in strelec s 6. zadetki Zvonko Gašparič vsi iz Avto prevozništvo Jerebič iz Miklavža pri Ormožu.

V 12.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je II. ekipa Konstruktorja v Mariboru premagala Radensko iz Murske Sobote s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 536, Robert Rožanc 526 in Milan Kovačič 522 kegljev, pri Konstruktorju je Marko Novarlič podrl 578 kegljev. Na lestvici je Radenska na 5. mestu s 13.točkami, Konstruktor na 6. mestu pa je zbral 12 točk.

V  12.kolu 3. slovenske košarkarske vzhod je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala Zagorje s 74:71. Za Radensko Creativ so največ točk k zmagi prispevali: Elvis Šarkinović 19, Valentin Justin Tratnik in Tilen Kukel po 15 Merlin Zahaj 13 in Mitja Gomboc 10 točk. Pri gostih se je odlikoval Martin Kosin z 19.točkami.  Soboški košarkarji so na lestvici na drugem mestu z 21.točkami, Zagorje na petem mestu pa ima 17 točk.

V  Novi Gorici poteka 25.  mednarodni šahovski turnir na katerem  v A skupini nastopa 114 šahistov iz 14 držav med njimi  je kar 12 velemojstrov. Po šestih kolih je med pomurskimi šahisti Jernej Skuhala na 9. mestu s štirimi točkami, mladi Martin Mohar oba iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote pa je na 76. mestu , zbral pa je dve točki in pol.  Turnir v Novi Gorici bo trajal do četrtka.