Domov

Šport in šah

29 januarja 2020 Šport


V ljutomerski športni zvezi, ki pokriva športna društva v Občinah Veržej in Ljutomer, je bil sinoči v kulturnem domu Ljutomer bogat kulturno športni program ob 50. razglasitvi najboljših športnikov v letu 2019. V športni zvezi so lani v 159. dneh na 172 športnih dogodkov privabili 6.559 udeležencev.

Med športniki je zbral največ glasov kikbokser David Žibrat iz Kiboksing kluba Pomurje, drugi je bil judoist Narsej Lackovič iz judo sekcije ljutomerskega Partizana in tretji boksar Alen Bolkovič iz Boks kluba Ljutomer. Med članicami je bila najboljša Sara Makovec, nogometašinja None Pomurja Beltinec, pred odbojkarico Veroniko Mikl iz Gen Volleya Nova Gorica, tretja pa je bila Sara Rojnik, igralka skvoša iz Skvoš kluba Škofja Loka. Moštveno je zmagala Judo sekcija Partizana Ljutomer pred Klubom malega nogometa Meteorplast, tretji je bil Kasaški klub Ljutomer. Posebni priznanji na dogodku  sta dobila  rekorderja med športniki – strelka Manuela Rudolf, ki je bila najboljša športnica 10 krat in kegljač Harry Steržaj, z devetimi naslovi najboljšega športnika.  Več o prireditvi bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Po državnem prvenstvu v judu za kadete in starejše dečke je bilo v Velenju še mednarodno tekmovanje v judu za 5. pokal Velenja na katerem je sodelovalo 154 judoistov iz 11 klubov iz Bosne in Hercegovine in Slovenije.  V kategoriji U – 12 sta med člani Judo kluba Murska Sobota med dečki zasedla drugi mesti Luka Sečko in med deklicami Tia Lukač. Na tretji mesti pa sta se uvrstila: Matic Vouri in Rene Škafar. Med 10 letniki je zasedel prvo mesto Luka Smodiš, drugi mesti sta si priborila: Urban Klarič in Ben Kokol, tretja pa je bila Lana Kardoš, vsi iz Judo kluba Murska Sobota.

V Brežicah je bil drugi državni pozivni turnir v badmintonu za igralce in igralke starostne kategorije U- 17.  Na drugo mesto se je pod taktirko  trenerja Denisa Pešehonova   uvrstil Anel Hac Győrkoš iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.

Na 3. turnirju kadetske in mladinske strelske  regijske lige severovzhod je v Gančanih skupno sodelovalo   32 strelcev in strelk iz sedmih društev. Moštveno je v kadetsko – mladinski konkurenci zmagala I. ekipa Strelskega društva Jezero pred II. ekipo Jezera, tretji so bili mladi Tišinčani četrti Gančani in peti Turniščani. V posamični konkurenci je med mladinkami zmagala Melani Kianec iz dobrovniškega Jezera, med mladinci pa je bil zmagovalec Klemen Rous iz Strelskega društva Gančani. V konkurenci kadetov je zmagal Žan Ferenčak iz Strelskega društva  Gančani in med kadetinjami Nika Vuk iz Jezera Dobrovnik. V streljanju z zračno pištolo je  bila najbolj natančna  Nina Bogša iz Strelskega društva Jožeta Kerenčiča iz Miklavža.

V  10.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Team maži bar Ižakovci – Naš bar Melinci  13:12, Pikado klub Gaj Murska Sobota – Kouvrani Filovci  16:9, Špirič Černelavci – Ali  Leona  Ljutomer 20:5. Na lestvici vodi  Pikado klub Špirič Černelavci brez poraza z 18.točkami. V drugi pomurski pikado ligi  so v 10.kolu igrali takole: Mokoš Bakovci – Berta bar Ižakovci  14:11, Kockar bar Renkovci – Športno društvo Dokležovje 18-7, Picolo Melinci  – Žuta kuča Bučečovc 4:21 . Na lestvici vodi Žuta kuča Bučečovci z 20.točkami.

V 7. kolu mednarodnega šahovskega turnirja v Novi Gorici je v A skupini  Jernej Skuhala remiziral proti velemojstru Ognjenu  Cvitanu  iz Hrvaške, mladi Martin Mohar pa je osvojil prav tako pol točke. Po 7. kolu je Jernej Skuhala s 4,5 točkami na 18. mestu, Martin Mohar oba iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote pa je med 114 šahisti iz 14 držav zbral tri točke in je na 74. mestu.