Domov

Šport in šah

30 januarja 2020 Šport


V lendavski športni zvezi deluje 35 športnih društev sinoči pa so v Kulturni in gledališki dvorani podelili priznanja najboljšim športnikom za dosežke v letu 2019.  Med športniki  je postal prvi športnik leta judoist Luka Denša, druga sta bila lokostrelca: Kristijan Horvat in Gyula Cseh. 

Med športnicami je dobila naslov športnice plavalka Eszter Horvath pred judoistkama Mijo Kovač in  Vito Kulčar.

Med ekipami je dobil največ glasov Nogometni klub Nafta 1903 pred Odbojkarskim in Lokostrelskim klubom Lendava.

Posebna priznanja  so v Lendavi dobili: Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava za 40 let delovanja, kolesar Damijan Horvat  kot naj rekreativec v Lendavi, odbojkarica Eva Čiček  za posebne uspehe  kot  perspektivna športnica  ter  taekwandoist Beno Misja in lokostrelec  Jožef Hozjan kot športni strokovni delavec leta.  Več bomo poročali o športnikih Lendave še v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 10.kolu vzhodne slovenske B lige v elektronskem pikadu so  igrali takole: Bar baza Bad boys Logarovci – Goričanci  Radovci 9:8, Broothers Rogašovci – Top Gun Miklošič Grlava 8:9 in Kvatro gal Dolina pri Lendavi – Segovci 8:9. Na lestvici  vodi Bar baza Bad boys Logarovci z 20. točkami pred Segovci, ki jih imajo 10 na tretjem mestu pa je Pikado klub Goričanci iz Radovec z 18.točkami. Naslednje 11. kolo bo na programu 7.februarja. 

V pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del prvenstva   v 2. slovenski nogometni ligi so nogometaši Nafte 1903 v Lendavi gostili tretje ligaško ekipo Svobode iz Ljubljane ter se z njo razšli 3:3. Za Nafto so dosegli zadetke Roland Paku,  Marko Malešević in Vedran Vinko.  V soboto ob 11. bo Nafta  Lendavi gostila tretje ligaško ekipo Varteksa iz Varaždina.

Na  zimskem turnirju Občinske športne zveze Moravske Toplice v dvoranskem nogometu  je v Bogojino sodelovalo  10 ekip.  V finalu so Mlajtinci premagali Filovce s 3:1 in zasedli prvo mesto. V tekmi za tretje mesto so Tešanovci bili boljši od  Vučje Gomile s 5:2  in zasedli tretje mesto.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je gostilo na prenovljenem soboškem strelišču  pomursko prvenstvu osnovnih in srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem. Med mlajšimi dečki je z zračno puško zmagal Matija Horvat iz Dvojezične osnovne šole I Lendava, med mlajšimi deklicami pa  Mira Magdič iz Osnovne šole Turnišče. Moštveno je zmagala Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci. V kategoriji dečkov je zmagal Jure Raj iz Turnišča in med deklicami Nika Novak s Tišine, moštveno  pa je zmagala Osnovna šola III Murska Sobota. Med starejšimi dečki  je meril najbolj natančno z zračno puško Miha Žalik iz Turnišča ; moštveno pa so zmagali učenci Osnovne šole Gornja Radgona. Med starejšimi deklicami je zmagala Tišinčanka Nika Bedič, moštveno pa Osnovna šola Tišina.

Med  dijaki  srednjih šol je s standardno zračno puško zmagal Jure Sočič iz Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota, med  dijakinjami je zmagala Brina Stanjko iz ljutomerske gimnazije. Moštvo je zmagala Gimnazija Ljutomer pred Srednjo poklicno tehnično  šolo Murska Sobota in Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota.  V streljanju s pištolo je med dijaki zmagal Žan Habjanič iz Srednje šole za gostinstvo Radenci, moštveno pa je bila zmagovalka s pištolo Srednja poklicna in tehnična šola Murska Sobota.

V Novi Gorici  so šahisti na 25. mednarodnem turnirju včeraj odigrali predzadnje kolo kjer sodeluje 114 šahistov iz 14 držav med katerimi je kar 12 velemojstrov. Kolo pred koncem je Jernej Skuhala s 4,5 točkami na 33. mestu, Martin Mohar oba iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote pa je na 88. mestu, zbral pa je tri točke.