Domov

Šport in šah

31 januarja 2020 Šport


V 7. kolu slovenske vzhodne  C skupine v elektronskem pikadu  je Bar baza Top moda Logarovci gostila Top Gun Elrad Grlavo in izgubila z 9:8. V drugem srečanju je Gabrijelov barček iz Vučje vasi  premagal Berkovce s 16:1, ekipa Plitvice je bila prosta. Na lestvici vodi Gabrijelov barček iz Vučje vasi s 17.točkami, drugi je Top Gun Elrad Grlava z 11. točkami in tretji Bar baza Top moda Logarovci s 7.točkami. Osmo kolo bo na programu 13. februarja.

V 11. kolu pomurske košarkarske lige je v Lendavi Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote premagalo Košarkarski klub Lindau  z 96:74. Pri soboški ekipi None je  Tomaž Novak zadel 26 točk pri ekipi Lindaua pa je  Tomaž Hozjan zadel 19 točk. V Murski Soboti je Športno društvo Murska Sobota premagalo Sistemorg Beltince z rezultatom 89:76. Za  Mursko Soboto je prispeval k zmagi Leon Zver  21.točk, za Sitemorg pa je  Jurij Ferčak dosegel kar 33 točk. V prleškem derbiju je  Košarkarski klub Lotmerk premagal Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom  60:57. Za  Lotmerk je dosegel Jaka Godec 19 točk in za Ljutomer Andrej Copot 15 točk. Na lestvici vodi Nona z 18.točkami sledita pa Murska Sobota in Lotmerk s po 16.točkami.

V Turnišču bo v soboto regijsko prvenstvo v  streljanju z zračnim orožjem  na katerem bo sodelovalo kar 240 strelcev. V Turnišču pa so dali  pred tem množičnim tekmovanjem priložnost, tudi rekreativnim strelcem. V prvem kolu  je med 26 strelci  z zračno puško zmagal  Danijel Režonja z 80 krogi, druga je bila Petra Rudaš Pintarič z 79,8. krogi in tretji Jože Slavic, ki je zadel 74,8 krogov. Z zračno pištolo je zmagal  Marjan Zver, ki je zadel 77 krogov, drugi je bil Srečko Ritlop s 74 in tretji Andrej Režonja, z 72 krogi.  Drugo kolo rekreativne lige bo na programu v petek 7. februarja.

Poročali smo že, da bo  drugo ligaška Nafta igrala prijateljsko tekmo jutri ob 11. v Lendavi tekmo proti tretjeligaški ekipi Varteksa iz Hrvaške.  Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci pa bodo jutri ob 16.uri na umetni travi v Fazaneriji gostili Dobrovce vodilno ekipo prve mariborske medobčinske nogometne lige.

V Novi Gorici je bilo končano 25. mednarodno prvenstvu v šahu na katerem je v A skupini nastopilo kar 114 šahistov iz 14 držav med njimi pa je bilo tudi 12 velemojstrov. Prvo mesto je osvojil hrvaški velemojster  Zdenko Kožul, zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor  s 7.točkami. V izjemno močni konkurenci je Jernej Skuhal zbral 5 točk in se uvrstil na 31. mesto, Martin Mohar, oba iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote  pa je bil s 3,5 točkami uvrščen na 84. mesto.