Domov

Šport in šah

2 februarja 2020 Šport


V Murski Soboti je bilo 26. mednarodno odprto prvenstvo  v dvoranskem nogometu na katerem je nastopilo  8 ekip iz Hrvaške in Slovenije. Na zdravniškem prvenstvu je drugo leto zapored zmagalo Zdravniško športno društvo DOC, ki je premagalo  Makarsko s 3:0, Celje s 3:0, Zagrebčane s 6:3 in v finalu še soboški Old boys s 3:2. Soboški zdravniki so tako zraven državnega prvenstva osvojili tudi turnir v absolutni konkurenci. Na turnirju so Mateja Velenška iz Celja izbrali za najboljšega vratarja, Bogdan Črnko iz ekipe Old boys pa je bil najboljši igralec turnirja v Murski Soboti.

V prvem kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti pred 150 gledalci Panvita Pomgrad  premagala novomeško Krko s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 18, Jakob Rojnik 16 in Nikola Ražnatović 14 točk; pri Krki so zadeli največ točk:  Martin Kosmina 20, Sergej Drobnič 14 in David Kumer 9 točk.

V 14.kolu 2. slovenske odbojkarske lige  za člane so Radenci v gosteh premagali  II. ekipo Črnuč s 3:0 in še naprej vodijo na lestvici . Za Radence  so dosegli največ točk: Tomaž Horvat, Dejan Pelemeš in Tomaž Ajlec po 6 ter Blaž Ajlec 5 točk.

V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je vodilna II. ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagala  Mežico s 3:0.

V 14.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke premagale   puconsko Roto Kemo  s 3:0. V  14.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod  je Benedikt v Murski Soboti premagal dekleta Sobote s  3:1. V  11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod za članice je Murania v Lendavi premagala Prebold s 3:0.

V    8. kolu mednarodne  ženske ekstra  košarkarske lige so igralke  Pomurja  iz Murske Sobote v gosteh premagale Kranjsko Goro  z rezultatom 81:41 in same vodijo na lestvici. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale: Simona Kuzma 34, Urška Juteršnik 21 ter Mia Žekš in Bruna Blaž  po 8 točk. Pri gostjah je  Rebeka Brković zadela 14 točk.

V 12.kolu pomurskega košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Košarkarsko društvo Ljutomer – Športno društvo Murska Sobota 69:79 in Košarkarsko društvo Nona Sobota  – Tropicano Bistrica  88:64.

V  3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  je v Puconci Kema premagala Arrigone iz Izole s 5:1.  Za Kemo  sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko ter enkrat Luka Norčič.

 V Mariboru so gostitelji s prekmurskim pridihom   premagali Interdiskont z Raven na Koroškem  s 5:2. Za Mariborčane je dvakrat zmagal tudi nekdanji igralec Sobote Tomaž Roudi; za Korošce pa je dvakrat zmagal le Mitja Horvat iz Puconec.

V  5. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige je Kajuh Slovan premagal I. ekipo Sobote s 5:3. Za Soboto  je zmagal dvakrat Bojan Ropoša in enkrat Gregor Kocuvan. V drugem dvoboju je Sobota premagala Kajuh Slovan s 5:4. Za soboto  sta po dvakrat zmagala Miha Jamšek in Bojan Ropoša ter enkrat Gregor Kocuvan. II. ekipa Keme  je izgubila proti Iliriji s 5:4. Za Kemo je dvakrat zmagal Nino Šegula po enkrat pa  Jan Lipič in Rok Smodiš. V drugem srečanju je Kajuh Slovan premagal II. ekipo Keme s 5:2, za Kemo sta po enkrat zmagala: Jan Lipič in Nino Šegula. V 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane je  Vrhnika premagala II. ekipo Sobote s 5:0, Gorica pa je premagala Soboto s 5:2, za Soboto je dvakrat zmagal Luka Šantavec.

V 12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je za članice so Arrigoni iz Izole v Puconcih premagali dekleta Keme s 5:0.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov  Apolon open 2020 so bili   v Rušah med 690  mladimi tekmovalci iz  81 klubov dobitniki medalj tudi pomurski judoisti iz Lendave, Ljutomera,  Križevec, Murske Sobote in Beltinec.  Med mlajšimi kadeti je zmagal v kategoriji Tilen Forjan iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, pri mlajših kadetinjah sta bili zmagovalki: Maša  Slavinec  iz Križevec in Leila Mazouzi iz Beltinec, slednja je bila izbrana za najboljšo tekmovalko v  kategoriji. Med starejšimi dečki  je bil zmagovalec Gabijel Lipič iz Beltinec, drugi je bil Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota tretja  sta bila: Rok Mujdrica iz Beltinec in Anže Škrget iz Prleške judo šole iz Ljutomera.

V kategoriji starejših  deklic je na tekmi judoistk v Rušah  bila druga v kategoriji Lana Škraban  in tretja Sara Sep obe iz Kluba borilnih veščin Lendava, tretja pa je bila Ria Gabor  iz Judo kluba Lendava. Med mlajšimi dečki je bil tretji Sven Šarkanj iz Murske Sobote.  V kategoriji cicibanov so bili v svoji kategorijah zmagovalci: Ben Kokol, Luka Smodiš in Urban Klarič vsi iz Murske Sobote, drugi je bil Nejc Virag iz  Lendave in tretja  Lucas Samuel Horvat iz Lendave  in Mitja Korošak iz Murske Sobote.  Med cicibankami je bila zmagovalka: Lana Kardoš iz Murske Sobote.

Na programu so bile številne prijateljske pripravljalne nogometne tekme. Klima Tratnjek Beltinci je v Murski Soboti premagala Dobrovce  z 9:0. Za Beltinčane je dvakrat zadel Mitja Mauko po enkrat pa Vito Mőrec, Luka Pihler, Aleš Kalamar, Samo Žalik, Luka Sočič, Luka Aksentić en gol pa si je ekipa Dobrovc zadela z avtogolom.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi  premagali hrvaškega tretjeligaša Varteks  iz Varaždina z 8:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Alen Ploj, Dominik Drk, Mihael Rebernik, Leon Leuštek, Gergő Bolla po en zadetek  Daniel Fekete  pa je dosegel dva zadetka, en zadetek pa so si gostje dosegli z avtogolom.

V Murski Soboti je Veržej član tretje slovenske lige vzhod z Milkom Durovskim na trenerski klopi premagal Mlinopek Križevce člana pomurske lige s 4:3. Za Veržej sta dosegla po dva zadetka: Tilen Ketiš in Mario Skuhala; za Mlinopek pa so dosegli zadetke: Martin Karas, Vegi  Kalamar  Alen in Davorin Pelcl.

V Murski Soboti sta društvi nogometnih trenerjev Murske Sobote in Lendave pripravili licenčni seminar za trenerje  z UEFA B in trenersko C licenco na katerem je bilo 128 udeležencev med njimi tudi gostje iz Hrvaške.  Med predavatelji so bili Zdenko Maučec, Bojan Malačič, Milan Čoh in Luka Milanovič. Med trenerji je bil tudi predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije mag. Rudi Bračič nekdanji vratar soboške Mure v 2. jugoslovanski ligi, ki bo popoldne tudi gost  v nedeljskem športnem popoldnevu na Murskem valu.

S pripravami za spomladanski del nogometne sezone so začele tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje iz Beltinec.  Ekipo je zapustila Tjaša Tibaut ,ki se je preselila v italijansko prvoligaško ekipo Tavagnaco, članski trener Sandi Bauer pa je dobil novega pomočnika Igorja Sušo. Prvo pripravljalno nogometno tekmo bodo Beltinčanke igrale 12. februarja na igrišču z umetno travo proti  Ferencvarošu aktualnemu prvaku Madžarske.

Na  dvoranskem državnem prvenstvu  v atletiki v Novem mestu je  med starejšimi mladinci Maj Janža  iz Atletskega kluba Pomurje v teku na 400 metrov v času 50,01 zasedel prvo mesto in osvojil naslov državnega prvaka.  Uspešna je bila tudi Natalija Pavlinjek iz istega kluba  ki je na dvoranskem atletskem  mitingu v Novem mestu v teku na 200 metrov med članicami v času 27,47 zasedla drugo mesto, v teku na 60 metrov pa je bila tretja v času 8.38 kar sta njena najboljša rezultata v letu 2020.

V rokometni tekmi šestnajstine slovenskega pokala za člane  je Ajdovščina premagala radgonski Arcont  z rezultat 23:20 ob polčasu so Radgončani vodili z 12:11. Za Arcont so dosegli največ zadetkov:  Matej Rojt 8, Marko Cotić 4  in  Boštjan Šijanec 3. Prvenstvo v 2. slovenski ligi se bo nadaljevalo v  soboto 8.marca,ko bo Arcont  v Radencih gostil Hrpelje iz Kozine.

Na Ptuju je bilo regijsko šahovsko prvenstvo za invalide na katerem so bili uspešni tudi pomurski šahisti. Med invalidi, skupno je nastopilo 34 šahistov, je zmagal Robert Antolin iz soboškega invalidskega društva , tretji je bil Janko Brunčič iz Ljutomera in četrti Jože Glavač iz soboškega društva. Med dekleti je  zmagala Majda Dular iz Maribora, druga je bila Lea Skuhala iz Ljutomera na tretje mesto pa se je uvrstila Marija Barber , četrta pa je bila Greta Škrilec  obe iz soboškega društva invalidov.