V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport in šah

3 februarja 2020 Šport


Nogometaši Mure ,ki so na 14 dnevnih pripravah v turški Antalyi,  so odigrali prvo od štirih načrtovanih pripravljalnih nogometnih tekem. V prvi pripravljalni tekmi je ruski prvoligaš Ahmat Grozny, ki je po jesenskem delu ruske premier lige na 12. mestu med 16. ekipami  premagal Muro z 2:1, ob polčasu je bil izid 0:0.  Za  goste sta dosegla zadetka Odise Roshi in Vladimir Iljin, po vodstvu z 2:0 pa je za  Muro dosegel častni zadetek v 64. minuti Luka Šušnjara. Nogometaši Mure imajo  ta čas kar precej težav s poškodbami. Prvi vratar Matko Obradović si je poškodoval desno dlan roke, novinec Renato Simić slovenski mladinski reprezentant pa si je poškodoval  prednje  križne vezi .V Turčiji bo Mura odigrala še tri pripravljalne nogometne tekme

Poročali smo že, da je na dvoranskem  državnem prvenstvu  v atletiki  za starejše mladince v Novem mestu Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  osvojil naslov državnega prvaka v teku na 400 metrov v času 50,01 in le za štiri desetinke sekunde zaostal za normo za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 16. do 18. julija  v Rietiju v Italiji.  Na državnem prvenstvu je osvojil bronasto medaljo tudi Niko Forjan iz Pomurskega atletskega društva Goričko iz Murske Sobote, ki je v teku na 200 metrov v času 23,38 zasedel tretje mesto.

Na 3. turnirju 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju, ki je bil tokrat v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru so znova presenetile v tekmi članic igralke predanovskega Triglava, ki so premagale  aktualna prvakinje ekipo Moravskih Toplic z 2:0. Zadetka za Triglav sta dosegli kapetanka ekipe Andreja Rituper in predsednica slovenske zveze za hokej na travi Sanja Zelko. O ostali izidih v članski konkurenci bomo še poročali, sklepni turnir državnega prvenstva  bo na programu v nedeljo 9. februarja v zeleni dvorani v Puconcih.  Dan pred finalom državnega prvenstva v soboto 8. februarja pa bo Zveza za hokej na travi Slovenije imela v Panonski vasi v Tešanovcih volilno skupščino slovenske zveze.

V Turnišču je  na 32 steznem strelišču v osnovni šoli  kar 242 strelcev nastopilo na regijskem strelskem  prvenstvu severovzhodne regije . V najbolj atraktivni disciplini med člani  je s standardno zračno puško med člani zmagal Domen Jarni iz Strelskega društva Črenšovci, drugi je bil Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač in tretji Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani.  Moštveno so zmagali Turniščani pred Črenšovci in Tišinčani. Med članicami je zmagala slovenska reprezentantka  Urška Kuharič iz Kovinarja Ormož pred Sandro Kaučič iz Ljutomera. Med mladinci je zmagal Patrik Farkaš iz soboškega društva pred Leonom Režonjo iz turniškega društva in  Juretom Sočičem iz soboškega društva.  Med  mladinkami je zmagala Lana Bakan Urisk iz dobrovniškega Jezera. Med kadeti je  zasedel prvo mesto  Nino Benjamin Kovačec iz Kovinarja, drugi je bil Niko Pozderec iz Gančan in tretji Jure Györek iz Murske Sobote.  S serijsko zračno puško je med člani zmagal Denis Benko pred Martinom Maričem oba iz Domajinec, moštveno pa so zmagali Domajinci pred Mursko Soboto in Ljutomerom. O izidih mladih strelcev bomo še poročali.

V 11.kolu pomurske lige v elektronskem pikadu so ekipe igrale takole; Pikado klub Gaj Murska Sobota – Ali Leeona Ljutomer 10:15, Kouvrani Filovci – Team maži bar Ižakovci 12:13, Naš bar Melinci – Čarne vrane Ižakovci 10:15, ekipa Pikado kluba Špirič Černelavci je bila prosta. Na lestvici brez poraza vodi Pikado klub Špirić z 18.točkami pred ekipo Čarne vrane Ižakovci s 14. tretji pa je Pikado klub Ali Leona Ljutomer z 12.točkami.  V 11. kolu druge pomurske pikado lige je v derbiju kola  Žuta kuča Bučečovci tesno s 13:12 premagala ekipo Kockar bar  Renkovci  s 13:12,  Berta bar Ižakovci – La Tina bar  Velika Polana 7:18, Dokležovje – Mokoš Bakovci 15:10, tekma Picolo Melinci – Bar Tifani  Črenšovci je bila preložena. Na lestvici vodi Žuta kuča Bučečovci z 22.točkami, slediita: Kocka bar Renkovci z 18. in Mokoš Bakovci s 14.točkami. Naslednje kolo v obeh ligah bo na programu  v soboto 15. februarja.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Varaždinu je med  52 šahisti   Prvo mesto v absolutni konkurenci je zasedel Ivan Novak  iz Mihovljana pred Luko Skuhalo iz Pomgrada, oba sta zbrala po  9 točk in pol. V močni moški druščini je Barbara Skuhala  iz Pomgrada   zasedla osmo mesto, zbrala pa je sedem točk in pol.