Domov

Šport in šah

4 februarja 2020 Šport


Nogometaši Mure, ki so na pripravah v Turčiji so tamkaj odigrali drugo pripravljalno   nogometno tekmo, tokrat so premagali jesenskega prvaka Severne Makedonije Vardar  iz Skopja s 3:1.   Na vratih Vardarja    je bil  s kapetanskim trakom nekdanji igralec murine šole Filip Gačevski.  Za Vardar, ki je na tekmi vodil z 1:0 je dosegel vodilni  zadetek Vladica Brdanovski, za Muro   je  v drugem polčasu dvakrat zadel Luka Šušnjara enkrat pa Andrija Bubnjar. Pri Muri pa težav s poškodbami ne zmanjka, zdaj se je poškodoval še dalmatinski branilec Marin Karamarko, že od prej sta poškodovana Matko Obradović in  Renato Simić.

V 18. kolu ciprske premier nogometne lige je Enosis Neon Paralimnija premagal  AEK Larnako z 2:1. Za zmagovalno ekipo Paralimnije, ki se je zdaj  s 15.točkami povzpela na 10. mesto s 15.točkami  je vseh 90 minut igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote. AEK Larnaka  je v ciprski nogometni  ligi na 6. mestu s 25.točkami.

V Puconcih je bil dvodnevni turnir zimske lige v dvoranskem nogometu. Zmagali so Puževci pred Pečarovci, Vadarci in Vanečo. Najboljši strelec je bil Simon Kopinja  in  igralec Mitja Bokan  oba iz Puževec ter  vratar Marino Hack iz Pečarovec.

Na tretjem turnirju 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so bili v Ljutomeru doseženi nekateri rekordni rezultati. Aktualni  članski prvaki Lipovci so premagali Moravske Toplice kar z 20:1. Za Lipovce  je dosegel 7 zadetkov  Uroš Stanko 6,  Petar Katovski, po dva  Boštjan Stanko in Dominik  Mesarič ter po enega Martin in Robert Mesarič ter Blaž Legen ; za Moravske Toplice je dosegel edini zadetek: Nikola Prelić. V drugi tekmi so Lipovci bili boljši od predanovskega Triglava s 6:2.  Za Lipovce sta dosegla po dva zadetka: Martin Mesarič in Petar Katovski ter po enega Robert Mesarič in Luka Vegič; za Triglav je dosegel oba zadetka Tadej Mikola. V tretji članski tekmi je bil Triglav boljši od Moravskih Toplic s 5:3. Za Triglav je trikrat zadel Tadej Mikola, dvakrat Alen Balaž in enkrat Alan Nemec; za Moravske Toplice so bili po enkrat strelci:  Filip Bencik, Aleš Malačič in Nikola Prelić.  

Poročali smo že, da so v Turnišču na 32. montažnem strelišču v telovadnici osnovne šole pripravili regijsko strelsko prvenstvu na katerem je nastopilo 242 strelcev.  Objavili smo že posamične rezultate v streljanju s standardno zračno puško med člani, mladinci in kadeti,  danes  objavljamo še pomurske   zmagovalce  v  mlajših kategorijah s  serijsko zračno puško.  Med mlajšimi dečki  je zmagal Aleksander Aladić  iz Lendave, med deklicami je bila najboljša Greta Galamboš iz petišovskega Coala.  Moštveno je zmagala ekipa Kolomana Flisarja s Tišine v postavi:  Nika Novak, Zoja  Buzeti in Neja Flegar. Med  dečki je zmagal Tristan Gyoha iz cankovskega Graničarja. Med starejšimi deklicami je postala prvakinja Tanja Teja Jerič iz Črenšovec; moštveno pa Tišinčanke v postavi: Nika Benkič, Alja Pertoci Rajbar in Daša Stojko.  Med starejšimi dečki  je postal regijski prvak Aljaž Novak iz tišinskega strelskega društva.

Na 4. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov šahovskega prvaka Gornje Radgone je med 12. šahisti zmagal Silvester Puntigam z 11.točkami, drugo mesto so si razdelili:  Jurij  Ojsteršek,  Božo Slana in Robert Kosi, vsi so zbrali po 8 točk. Peti mesti pa sta  zasedla  Anton Bukošek in Dare Dvanjšček oba sta osvojila po 7 točk.