Domov

Šport in šah

6 februarja 2020 Šport


V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige je v modri skupini ,  v ligi za državnega prvaka , sinoči v Murski Soboti Merkur iz Maribora  pred 150. gledalci premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Za  soboško ekipo so zadeli največ točk na tekmi: Zlatko Pulko 13 Vasja Plesec 12 ter Dino Vinkovič in Maj Marovt po štiri točke. Pri Mariborčanih se je odlikoval mladi odbojkarski talent Rok Možič s 14 točkami, po 12 točk pa sta dosegla: Jan Mulec in nekdanji igralec soboške Panvite Aljoša Bogožalec.

Nogometni klub Mura je po poškodbi vratarja Matka Obradovića v zimskem prestopnem roku dobil še petega novinca v klub  in sicer  29 letnega vratarja  Marka Zalokarja , visokega  191 cm  iz Krškega , ki je v prvi slovenski nogometni  ligi odigral  že 129  in v drugi ligi 98 tekem. Marko Zalokar se bo nogometašem Mure na pripravah v Turčiji pripravil že danes, pogodbo pa je podpisal  z Muro do  30.junija 2022.  

V  10.kolu  vzhodne  A slovenske lige  v elektronskem pikadu so igrali takole:  Top Gun Kiraly Grlava- Kava bar Vila Monde  Spuhlja pri Ptuju 8:9, Slavček Gornji Slaveči – Monroe cafe Odranci  6:11, Friend’s team Sveti Jurij na Goričkem – Top Gun Grojak Grlava 8:9, ekipa Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi je bila prosta.  Na lestvici vodi Kava bar Villa Monde z 22. točkami pred  Top Gun Kirally z 20. in Top Gun Gorjak obe iz Grlave z 18.točkami, med prekmurskimi ekipami je Monro cafe Odranci na četrtem mestu  z 12.točkami. 11. kolo bo na programu že b petek 7.februarja.

Na drugem turnirju zimske  ženske nogometne lige starostne kategorije U – 15 je v Apačah zmagala ekipa Savinje s Ptuja s 15.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila A ekipa Pomurja Beltinci  z 12.točkami, četrta je bila B ekipa Pomurja s štirimi in šesta ekipa Ženskega nogometnega kluba Goričko Stanjevci z eno točko. V odločilni tekmi je zmagovalka turnirja Savinja s Ptuja premagala A ekipo Pomurja z 2:1. B ekipa Pomurja  je  v prekmurskem derbiju premagala Goričko Stanjevce z 2:0, dekleta Stanjevec pa so igrala 0:0 proti Trboveljčankam.

Na skupščini Zbora nogometnih trenerjev v Varaždinu, kjer je sodelovalo 80 nogometnih trenerjeva so bili kot gostje tudi člani Društva nogometnih trenerjev Lendava: Franc Litrop, Slavko Lebar in predsednik društva Franc  Horvat Meštrović. Varaždinski nogometni trenerji so ugodno ocenili in posebej izpostavili dobro sodelovanje  s trenerji Lendave in Murske Sobote. Tudi v letu 2020 bodo tako sodelovali na revijalnih nogometnih turnirjih in različnih izobraževalnih oblikah.

V soboški Diani bo jutri ob 15. začetek tridnevnega državnega prvenstva v šahu na katerem bo jutri prvi dan  moštveno državno prvenstvo v pospešenem šahu za člane in članice. Nastopilo bo 17 moških ter osem  ženskih ekip. Zraven treh ekip Pomgrada v moški konkurenci in ene v ženski bo nekaj  pomurskih šahistov nastopilo tudi v drugih slovenskih ekipah. Jernej Skuhala iz Ljutomera in Jernej Buzeti iz Rakičana   bosta nastopila za Železničarski šahovski klub Maribor, Maja Vučko iz Ižakovec pa bo tekmovala za Šahovski klub Kočevje.  Šahovsko državno prvenstvo bo končano v nedeljo, ko bo na programu moštveno prvenstvu v hitropoteznem šahu

Ob koncu povejmo še, da bosta  nocoj ob 18. v prostorih gradu v Beltincih Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci pripravili slovesno razglasitev najboljših športnikov, športnic in športnih društev za njihove dosežke v letu 2019.  Na Murskem valu bomo prve rezultate izbora objavili že nocoj ob 19., jutri pa bomo predstavili tudi nekaj izjav najboljših športnikov in športnic.