Domov

Šport in šah

2 maja 2017 Šport


Strelsko društvo  Rudar  iz  Presike je na domačem strelišču pripravilo prvo kolo mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško  kjer je sodelovalo 11 ekip iz Madžarske in Slovenije. Moštveno so zmagali strelci Zalaegerszega s 758.krogi,  od pomurskih ekip je bil Rudar  iz  Presike s 735. krogi tretji, bakovski Mehomar je bil četrti  s 712. krogi in peti Gederovci, ki so zadeli  697 krogov. Med člani posamično je zmagal Oto Varga  iz Nagyknaizse z 265.krogi, med pomurskimi strelci je bil Jožef Babič iz dobrovniškega Jezera tretji z 260.krogi, Igor Makari iz Murske Sobote je bil četrti in Varga Gabor iz petišovskega Coala peti  oba sta zadela po 258 krogov. V ženski konkurenci je zmagala  Barbara Valszakne Nyiro iz Gelenhaze z 253.krogi, druga je bila Brina Stajnko   z 244. .krogi in četrta Antonija Kosi obe iz Ljutomera  z 225.krogi.

Na  dvodnevnem mednarodnem odbojkarskem turnirju mladih odbojkarjev v Kranju so starejši dečki Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote   po štirih tekmah v predtekmovanju  v končnici  tekmovanja v tekmi za tretje mesto premagali ravenski Fužinar  z 2:0. V kadetski konkurenci so soboški odbojkarji v uvodni tekmi premagali Beograd  z 2:0 nato  pa so utrpeli tri poraze ;  v nadaljevanju  so se igralci Panvite Pomgrada  po zmagi proti Framu z 2:0  na koncu uvrstili na sedmo mesto.

 

Na 52. prvomajskem nogometnem turnirju za pokal Občine Veržej so v Veržeju  zmagali nogometaši Mure, ki so premagali gostitelji Farmtech iz Veržeja s 3:0 in utrpeli poraz od Avto Rajha Ljutomer z rezultatom 1:0. V preostalem srečanju  je drugo uvrščeni   Farmtech iz Veržeja premagal Avto Rajh Ljutomer z rezultatom 2:0.

V uvodnem srečanju  17.kola v prvi slovenski ženski nogometni ligi so igralke Teleinga GMT Beltinci v Velenju premagale ekipo Rudar/Škale z rezultatom 6:1. Za  Prekmurke je dvakrat zadela: Monika Conjar, po enkrat pa so bile strelke:  Biljana Bradić, Špela Kobl, Tjaša Tibaut in kapetanka Manja Rogan; častni zadetek za  Velenjčanke je dosegla Izabela Pleterski. Na lestvici vodi Ženski nogometni klub Teleing GMT z 48. točkami; obe ekipi pa se bosta letos pomerili še v finalu slovenskega pokala 31.maja.

 

Na prvomajskem golf turnirju v ligi Sava turizem je na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah zmagal  Lovro Horvat iz Golf kluba Moravske Toplice, drugi je bil Bojan Kopač  z  Bleda na tretje mesto se je uvrstil Anton Kampuš iz Slovenske Bistrice.  Na četrto mesto s je uvrstil Dušan Kovač in peti Branislav Maher, oba iz  Golf kluba Moravske Toplice. Najdaljša udarca sta imel  Lovro Horvat in sicer 235 metrov in Marta Šbüll 184 metrov. Najbližje zastavici pa je bil Dušan Kovač z 290. centimetri.

V 22.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Mura v gosteh premagala Jarenino z rezultatom 3:2. Vipoll pa je v Veržeju premagal Slovensko Bistrico s 4:0.  Na lestvici  vodi Mura s 47.točkami, Vipoll pa je na 8.mestu z 31.točkami. V kadetski konkurenci 2. slovenske lige, vzhod sta  Jarenina  in  Mura igrali , Slovenska Bistrica pa je bila boljša od Vipolla z 1:0. Med kadeti vodi  na lestvici Drava s 56.točkami, Mura na drugem mestu ima 48 točk in Vipol na četrtem 38 točk.

V 20- kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini je vodilni Mister baby iz Gederovec  premagal Krajno s 5:3. Drugi na lestvici Borejci so bili boljši od Kroga 97 z rezultatom 10:4 ,tretji Černelavci pa so premagali Dobel iz Rankovec z 2:1. Še ostali rezultati: Petanjci – Vivat Černelavci 0:3, Satahovci – Kučnica Korovci 6:3, Mladinec Murski Črnci – Združena ekipa Tropovci/Tišina 3:2 in Kupšinci – Gradišče 6:3.

Na aprilskem mednarodnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Mariboru je med 18. šahisti zmagal Darko Šardi iz Mihovljana z 8. točkami, drugi je bil Ratko Novak iz Čakovca, ki je zbral 7 točk in pol. Na tretje mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega društva, ki je zbrala  7 točk.