Domov

Šport in šah

7 februarja 2020 Šport


V Občini Beltinci deluje v športni zvezi 24  športnih društev z okrog 1000 športniki  in sinoči sta župan Marko Virag in predsednik športne zveze Andrej Pozderec najboljšim podelila odličja za njihove dosežke.  Med športnicami je drugo leto zapored postala športnica leta karateistka Fiona Zečiri iz  Beltinec,. Druga je bila pikadistka Monika Kolbl iz Ižakovec in tretja judoistka Kaja Baler.

 Med športniki je zbral največ glasov nogometaš Mure Amadej Maroša iz Melinec ,  kar je njegov prvi naslov, priznanje je dvignil oče Aleš Maroša, ker je Amadej   na pripravah v Turčiji: Drugo mesto je pripadlo hokejistu Martinu Mesariču iz Lipovec in tretje atletu Maju Janži iz Bratonec.  Med ženskimi ekipami je bil najboljši Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci  Med moškimi ekipami  je bilo najboljše nogometno društvo Klima Tratnjek Beltinci.Drugi je bil Hokejski klub Lipovci in tretji Nogometni klub Aluvar Gančani.  Posebno priznanje pa je dobila za  športne rezultate na področju slepih in slabovidnih Silva Mlinarič iz Lipovec.  Več bomo poročali o športnikih leta v Beltincih v nedeljskem športnem popoldnevu.

V povratni prijateljski meddržavni nogometni tekmi v turški  Antalyji je  reprezentanca Slovenije starostne kategorije U – 19 premagala  vrstnike Turčije z 1:0. Zmagoviti zadetek za izbrance Agrona Šalje, ki je nastopil brez šestih standardnih igralcev je dosegel Miha Koncilija v 10. minuti srečanja. Za Slovenijo  sta nastopila tudi nogometaša Mure:  Luka Hren in Kai Cipot, ki sta  igrala   od 68. minute dalje.

Na 15. mednarodnem pokalu Nestla Žganka 2020 v športnem karateju so med 252 karateisti iz šestih držav in 46 klubov   bili uspešni tudi pomurski karateisti.  Karate sekcija ljutomerskega Partizana je osvojila  dve prvi,  eno drugo in dve tretji mesti. Med Ljutomerčani je v borbah med najmlajšimi  karateistkama zmagala Taja Plohl, med mlajšimi kadetinjami je bila zmagovalka  v borbah  Tija Janžekovič druga v športnih borbah  je bila Nuša Janžekovič, tretji mesti pa sta zasedli: Nuša Janžekovič in Nick Škoflanc.

 Odlični so bili v Velenju  tudi radgonski karateisti s petimi prvimi mesti ,ki so si jih priborili: Jaka Reihs v katah, ekipa dečkov v postavi: Tim Merčnik, Jaka Reihs in Nejc Šajnovič, med mladinci  in člani je bil v katah  zmagovalec Blaž Klobasa moštveno pa je  zmagala  kadetsko/mladinska  ekipa v postavi: Mišel Čuček, Kristijan Klemenčič in Blaž Klobasa.  Druga mesta v svojih kategorijah so si priborili: Nika Mulec, Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček ter moštvena kadetska ekipa. Tretja mesta v Velenju pa so zasedli:  Tim Merčnik, Mišel Čuček in Kristijan Klemenčič.

V Ilirski Bistrici je bila zadnja šesta strelska tekma zimske lige  v trapu. Na 6. tekmi je med 28.strelci iz Hrvaške in Italije  zmagal Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice z 71. zadetki, edini pomurski strelec Boštjan Maček  iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote je zasedel  osmo mesto z 61. zadetki. Skupni zmagovalec  med  31.strelci postal Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice  z 270.točkami, Boštjan Maček ,ki ni sodeloval na vseh tekmah je bil s 323.točkami peti na šesto mesto pa se je uvrstil Radgončan Tadej Kostanjevec  z 240.točkami, ki tudi ni sodeloval na vseh tekmah,

V  Lendavi je bilo pomursko prvenstvo srednjih šol v dvoranskem nogometu na katerem je sodelovalo kar  osem pomurskih srednjih šol. Prvo mesto je zasedla  Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera, ki je v tekmi za prvo mesto premagala  Dvojezično srednjo šolo Lendava po kazenskih strelih z 8:7, v rednem delu je bil izid 3:3. Na tretje mesto se je uvrstila Srednja tehnična in poklicna šola Murska Sobota, četrta je bila  Srednja Zdravstvena šola iz Murske Sobote in peta, presenetljivo.   Še Gimnazija Murska Sobota.

V Murski Soboti je bilo območno pomursko moštveno  prvenstvo osnovnih šol v šahu. Med učenci  kategorije F- 9 je zmagala Osnovna šola Gornja Radgona v postavi: Miloš Kolar, Matic Manić, David Štuhec in Mihel Strmšek, druga je bila Dvojezična osnovna šola Lendava in tretja Osnovna šola III Murska Sobota.  V starostni kategoriji F -12 je zmagala Osnovna šola Bogojina v postavi: Izidor in Jure Casar, Dominik Erniša in Ajda Šebjanič, druga je bila Osnovna šola I Murska Sobota in tretja  Osnovna šola Sveti Jurij v Prekmurju.

Med 15 letniki je med šahisti   zmagala Osnovna šola I v postavi: Alina in Ema Lukač, Mak Kovač, Samo Škof in Dominik Vegič druga je bila Dvojezična osnovna šola Lendava in tretja Osnovna šola  II Murska Sobota. V skupini kategoriji  učenk  D 9 in D 12 je zmagala Osnovna šola Gornja Radgona v postavi:  Hana Slana, Miša Hovnik Husar, Marija Ana Bernard in Pia Katarina Bernard, druga je bila Osnovna šola Bogojina in tretja Osnovna šola  II Murska Sobota.