V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

8 februarja 2020 Šport


V  Murski Soboti se je včeraj začelo  tridnevno državno šahovsko ekipno in posamično prvenstvo v  pospešenem in hitropoteznem šahu . V moški konkurenci je v pospešenem šahu med  15 ekipami naslov državnega prvaka osvojila I. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote v postavi: Denis Gjuran, Luka Skuhala, ki sta osvojila po 5 točk ter Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak oba s 4.5 točkami, ekipa  je zbrala  12 točk. Drugo je bilo Posočje s 11. točkami in tretji Železničarski šahovski klub Maribor z 10 točkami, zanj  sta igrala tudi  Jernej Buzeti iz Rakičana, ki je zbral 5,5 točk in Jernej Skuhala z Ljutomera s 4.točkami. V  ženski konkurenci je med osmimi ekipami  zmagala ekipa Pomgrada  z 11.točkami, za ekipo je Maja Hočevar zbrala  6 in Barbara Skuhala 5 točk. Drugo je bilo Celje z 9.  točkami in tretje Domžale   z osmimi, četrto je bilo Kočevje s sedmimi točkami za ekipo  je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec in zbrala dve točki in pol.  Državno šahovsko  prvenstvo bo trajalo do nedelje.

Na državnem prvenstvu v lokostrelstvu za vzhodno Slovenijo je v Vavti vasi nastopilo 105 učencev iz osnovnih in srednjih šol. Na prvenstvu so se odlično odrezali člani Lokostrelskega kluba Lendava. Med dijaki je z ukrivljenim lokom  zasedel drugo mesto Niko Horvat ,ki obiskuje Lesarsko šolo v Mariboru , zadel pa je 281 krogov.  Med učenci od 4. do 6. razreda je s sestavljenim  lokom Tian Kuzma  zasedel prvo mesto, zadel je 252 krogov, med učenkami od prvega do tretjega razreda je  z ukrivljenim lokom zmagala Teja Horvat z 222.krogi in med učenci  od 4.do 6. razreda je z ukrivljenim lokom Aljaž Bratkovič Odar , vsi so iz Dvojezične osnovne šole Lendava, zadel 256 krogov in zasedel tretje mesto.

V 15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je v Radencih, vodilna ekipa lige  pod taktirko trenerja Bogdana Mariča premagala II. ekipo Merkurja Maribora s 3:0. Za Radence so  največ točk k zmagi prispevali:  Tomaž Horvat 21, Dejan Pelemiš 15, Saša Ratkai in Tomaž Ajlec po 5 točk.

V  Mislinji je v 13. kolu 3. odbojkarske lige, vzhod  za člane  II .ekipa soboške Panvite Pomgrada premagala  II. ekipo Korvolley Mislinje s 3:0 in še naprej vodi v ligi brez poraza.

V 15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je II. ekipa SIP Šemptera v Murski Soboti premagala ekipo Sobote s 3:2 čeprav so gostiteljice v dvoboju  že vodile z 2:0.  Za Soboto so največ točk zadele: Ana Kolmanič 24, Katja Saje 11 in Ajda Kuhar 9 točk.

V Gornji Radgoni poteka  5. turnir 3. državne strelske lige severovzhod v streljanju z zračno puško na katerem sodeluje  11 strelskih ekip. Po prvem dnevu tekmovanja med ekipami vodi Kovinar iz Ormoža s 1197,6. krogi, drugo je Strelsko društvo Tovarne sladkorja Ormož s 1.180,7. krogi in na tretjem mestu so po prvem dnevu tekmovanja tekmovalci Športno strelskega društva Murska Sobota s 1176m9.krogu. Na četrtem mestu so  Turniščani in peti Radgončani.  Posamično je v vodstvu Iva Voljč iz Kovinarja s 408,1.krogom pred Aljažem Novak s Tišine s 398,7.krogi tretja je Eva Petek iz Kovinarja s 396,5. krogi na četrtem mestu pa je Tim Koren iz Turnišča.  Tekmovanje bo končano danes.

V 12.kolu pomurske košarkarske lige  je Športno društvo Soboto v gosteh premagalo  Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom 79:69. Za  Ljutomerčane je Jernej Copot zadel 27 točk in za Soboto Leon Zver 25. Košarkarsko društvo Nona je v Murski Soboti premagalo ekipo Tropicano iz Bistrice z 88:44. Za Nono je dosegel Tomaž Novak 20 točk in za Tropicano Dejan Balažic 16. V tretjem srečanju je Košarkarski klub Sistemorg Beltinci premagal lendavski Lindau s 73:55. Za Beltinčane je Marko Kukel zadel 14 točk in za Lendavčane Denis Rantaša 15 točk. Na lestvici vodi Nona iz Murske Sobote z 20.točkami pred Mursko Soboto, ki jih ima 18,  tretji pa je Sistemorg s 16.točkami.