Domov

Šport in šah

9 februarja 2020 Šport


V Ljubljani je bil 46. tradicionalni strelski dvoboj reprezentanc Slovenije in Hrvaške.  Skupni rezultat dvoboja je bil 5:3 za Hrvaško. Za slovensko reprezentanco sta v mladinski konkurenci s standardno puško nastopila tudi člana Športno strelskega društva Murska Sobota Patrik Farkaš ,ki je zadel 615,4 in Jure Sočič,  s  614,7 krogi . Mladinci Hrvaške so bili boljši od Slovenije  s 1856,6:1846 krogov.

V tretjem kolu državne strelske lige za paraplegike  v  streljanju z zračno puško v Slovenski Bistrici so moštveno zasedli prvo mesto strelci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote z ekipo: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Jožef Franc z 1081. krogi. Drugi so bili Mariborčani s 1035.krogi in tretji Celjani, ki so zadeli 974 krogov. Posamično je  med paraplegiki zmagal Jožef Franc ,ki je zadel 373 krogov, drugi je bil para olimpijec Franc Pintar iz Maribora s 365.krogi. Med tetraplegiki je zmagal Leon Jurkovič s 356.krogi drugi  je bil Slavko Dunaj s 352.krogi – vsi iz prleško pomurskega društva.

V Gornji Radgoni je bil 5.turnir 3. državne strelske lige severovzhod v streljanju z zračno puško, kjer so zmagali moštveno strelci Kovinarja iz Ormoža pred ekipo Tovarne  sladkorja Ormož in ekipo Športno strelskega društva Murska Sobota. Posamično je zmagala Ina Voljč z Kovinarja, drugi je bil Aljaž Novak iz tišinskega društva in tretja Eva Petek iz Kovinarja.

V 3.kolu modre skupine prve državne odbojkarske lige  za naslov državnega prvaka je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote v Kanalu premagala ekipo Salonita Anhovo s 3:2.  Pri soboški ekipi so k zmagi največ točk prispevali: Zlatko Pulko 29, Nikola Ražnatović 19 in Jakob Rojnik 11 točk; pri Salonitu Anhovem je Matic Vidic dosegel 21 točk.

V 14.kolu 2. državne odbojkarske lige za člane  so vodilni Radenci  premagali II. ekipo Merkurja iz Maribora s 3:0. V 13.kolu 3. državne odbojkarske lige vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrad v gosteh premagala Korvolley  Mislinjo s 3:0 in še naprej vodi na lestvici.

V 14.kolu prve B državne odbojkarske lige za članice so Ptujčanke premagale Ljutomer s 3:0, Mozirje  je premagalo ekipo Roto Keme Puconci s 3:0.  V 15.kolu 2. državne odbojkarske lige ,vzhod za članice je II. ekipa Sip Šempetra v Murski Soboti premagala Soboto s 3:2. V 12.kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod za članice je Kostman v Slovenj Gradcu premagal Muranio iz Lendave s 3:0.

Judo klub Lendava je pripravil 45.tekmo v judu za pokal Lendave na katerem je sodelovalo  229 judoistov iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Slovenski judoisti v kategorijah  mladincev in mlajših kadetov so imeli v Lendavi tudi tekmo za točkovanje v slovenskem pokalu.  Med mladinci je zasedel prvo mesto v svoji težnostni kategoriji David Žido iz Judo kluba Murska Sobota, med mladinkami je bila zmagovalka v svoji kategoriji Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava, druga pa je bila Kaja Baler  iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  Med mlajšimi kadeti je bil zmagovalec v svoji kategoriji: Tilen Forjan iz Beltinec, tretja mesta pa so si priborili: David Lang iz Murske Sobote, Aljoša Hladen iz ljutomerskega Partizana in Jan Špilak iz Beltinec. Med mlajšimi kadetinjami  je bila zmagovalka v kategoriji Leila Mazouzi iz Beltinec, druga mesta so si priborile: Kerin Isabele Horvat in Mia Kovač obe iz Judo kluba Lendava in Urška Rižnar iz Partizana Ljutomer. Med 14 letniki, v  kategoriji starejših  dečkov so bili zmagovalci:  Žak Rus iz Partizana Ljutomer, Klemen Vinkovič in Matic Klemenčič oba iz Murske Sobote  in Anže Škerget iz Prleške judo šole. Med starejšimi deklicami je zmagala v svoji kategoriji Iva Kuplen iz Murske Sobote.  Med  12 letniki v kategoriji mlajših dečkov  sta bila zmagovalca: Jan Huber in Sven Šarkanj oba iz Murske Sobote, med mlajšimi deklicami pa sta zmagali: Gaja Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava  in  Lea Luna Kardoš iz Judo kluba Lendava.

V 14.kolu 3. slovenske košarkarske lige ,vzhod za člane je v Murski Soboti Radenska Creativ premagala Janče z rezultatom 57:56. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali:  Marlin Zahaj 15 ter Mitja Gomboc in Elvis Šarkanović po 12 točk, pri Jančah se je odlikoval Tomaž Opara, ki je zadel 17 točk.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je v Nagyknizsi na Madžarskem  Nafta  iz Lendave premagala tretjeligaško ekipo Szentlörinca z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka:  Mihael Rebernik v prvem in Dominik Molnar v drugem polčasu.

V Turnišču 350 mladih nogometašev nastopa na dvodnevnem  turnirju v dvoranskem nogometu z naslovom » Mlade zvezde« . Prvi dan turnirja je med 11 letniki zmagala Planika iz Turnišča, drugi so bili Odranci, tretji Bakovci in četrta je bila ekipa: Beltinci/Ižakovci. Med 13 letniki je bila najboljša Planika iz Turnišča pred ekipo: Bistrica/ Črenšovci tretji pa so bili Bakovci.

V  4.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Savinja v Lučah premagala puconsko Kemo s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar. Interdiskont je na Ravnah premagal  novomeško Krko s 5:3. Za Interdiskont je dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat.  Maribor je bil v Novem mestu boljši od ekipe Športnega društva SU s 5:3, za Maribor je dvakrat zmagal  Tomaž Roudi.

V  13.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je  Kema v gosteh premagala Jesenice s 5:1. Za Kemo je dvakrat zmagala: Nuša Vogrinčič po enkrat pa Blažka Harkai, Staša Matis in Ana Kovačec.

V 13. kolu prve B slovenske kegljaške lige je Rudar v Trbovljah premagal Radensko iz Murske Sobote s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 562, Miko Steržaj 558 in Vinko Hleb 543 kegljev. V ženski konkurenci prve B slovenske lige je bilo  Trebnje  boljše od Radenske s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 562, Vlasta Hozjan 542 in Cvetka Štiberc 498 kegljev.

V Murski Soboti je bilo prvo kolo vzhodne državne lige v govorečem pikadu za slepe in slabovidne  na katerem je sodelovalo sedem ekip. Prvo mesto je zasedla I. ekipa Medobčinskega društva  slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pred I. ekipo Maribora in I. ekipo Ptuja, vse ekipe so zbrale po 11 točk.  II. ekipa Murske Sobote  v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Dušan Cigüt je  bila s 7.točkami šesta.

V 10.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Jadran /Hrpelje v Radencih premagalo radgonski Arcont s 36:31. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 9, Boštjan Šijanec in Jure Ratnik pa sta dosegla po 5 zadetkov. Rokometaši  Cerkelj pa so premagali soboško Pomurje z 31:28. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Boštjan Žižek Cvetko 8 ter Gregor Falež in Žan Toplak po 4 zadetke.

Drugi dan državnega šahovskega prvenstva je v pospešenem šahu v posamični konkurenci v Murski Soboti  med  49. šahisti    zmagal Jure Škoberne iz Posočja s 7,5 točkami , drugi je bil Matej Titan iz  Pomgrada s 7.točkami , med ostalimi pomurskimi šahisti se je  Tomislav Gruškovnjak  s 6.točkami uvrstil na  9. mesto.  Med članicami je  med 17. šahistkami zmagala Lara Janželj iz Iga  7,5 točkami, četrta je bila Barbara Skuhala  iz soboške Panvite s 6.točkami in  osma   Maja Vučko iz Ižakovec s 5.točkami.