V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

10 februarja 2020 Šport


Na finalu 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v Puconcih je v nedeljo ženska ekipa predanovskega Triglava premagala dosedanje prvakinje Moravske Toplice s 3:0 ob dveh zadetkih Sanje Zelko in enim Andreje Rituper. Na prvenstvu je bila  Andreja Rituper izbrana za najboljšo igralko,  Staša Zorko za naj vratarko in Sanja Zelko vse iz Triglava za najboljšo strelko.

V moški konkurenci so aktualni prvaki Lipovci premagali predanovski Triglav s 6:2. Po dva zadetka so za Lipovce, ki so osvojili že 17.naslov, dosegli: Franc Maučec, Dominik Mesarič in Petar Katovski ter za Triglav Nejc Potokar in Peter Marin. Ob koncu je bil Dominik Mesarič  izbran za najboljšega igralca, Miha Zadravec za naj vratarja  in igralec Peter Katovski vsi iz Hokejskega kluba Lipovci.

Med 16 letniki so  v finalu Lipovci  premagali Moravske Toplice s 4:3,  najboljši igralec je bil Nikola Prelić iz  Moravskih Toplic, vratar Žan Dravec in strelec Alen Maučec oba iz Hokejskega kluba Lipovci. Med 13 letniki so državni prvaki Lipovci v finalu  premagali Moravske Toplice s 3:2 in med 10 letniki so po kazenskih strelih Lipovci bili boljši od Moravskih Toplic s 6:5.

V 9.kolu mednarodne ženske košarkarske lige, kjer sodeluje ekipe iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije so igralke Pomurja v Murski Soboti premagali ekipo Jelše iz Šmarja pri Jelšah s 56:45, kar je njihova osma zmaga. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale: Simona Kuzma 21, Mia Žekš 16, Bruna Čeh 9 ter Natalija Rebrica in Aneja Stojko po 5 točk. Na lestvici vodijo Pomurke z osmimi zmagami in enim porazom.

V predzadnji prijateljski pripravljalni nogometni tekmi v Turčiji izgubili tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu Lvivu z 2:0. Gostje so povedli v 25. minuti iz 11 metrovke, izid pa so povišali na 2:0 v 30. obakrat je bil strelec brazilski nogometaš Arvaro.  Za Muro je štiri pred koncem Amadej Maroša zapravil enajstmetrovko.

V 19. kolu ciprske nogometne lige je Apalon ,ki je četrti na lestvici  v Linassolu pred  1547 gledalci  gostil ekipo EN Paralimnija za katero je vseh 90 minut tekme igral Gregor Balažic iz Murske Sobote, njegova ekipa pa je zmagala z rezultatom 1:0. EN Paralimni  se je  rešil predzadnjega mesta na lestvici in je zdaj z 18. točkami na 10. mestu.

Drugi dan 15. turnirja v dvoranskem nogometu   z naslovom Mlade zvezde na katerem je sodelovalo okrog 350 nogometašev so  v Turnišču  mladi nastopili v dveh starostnih kategorijah. Med 9 letniki je zmagala Planika iz Turnišča pred  Polano tretja pa je bila ekipa: Bistrica/Črenšovci. Med 7 letniki je zmagal  Vipoll iz Veržeja, drugi so bili Beltinci in tretja Planika.

V  13.kolu tretje slovenske kegljaške lige, vzhod je Lendava na kegljišču v Radencih premagala Brežice z rezultatom 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 563, Boris Tisović 532 in Dušan Radaković 531. Pri Brežicah je bila najboljši Marijan Papič, ki je podrl 545 kegljev.

Zadnji dan  tridnevnega državnega prvenstva  v hitropoteznem  šahu je v Murski Soboti  v moštveni konkurenci ženska ekipa Pomgrada v postavi  Barbara Skuhala in Maja Hočevar zasedla  prvo mesto  z 10,5 točkami pred Kočevjem, za katero je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec,  Kočevje   pa  je zbralo 7 točk in pol.

V posamični konkurenci je  postala državna  šahovska prvakinja Špela Kolarič iz Kočevja z 8,5 točkami, druga pa je bila Barbara Skuhala iz Pomgrada  z 8.točkami, Maja Hočevar  je bila  s 7. točkami peta.

V moški konkurenci je v hitropoteznem šahu zmagal Železničarski šahovski klub Maribor s 16.točkami, zanj  sta igrala tudi Jernej Buzeti iz Rakičana  in Jernej Skuhala iz Ljutomera, drugo je bilo Posočje  iz Tolmina s 15.točkami  in tretji Pomgrad  iz Murske Sobote  v postavi:  Denis Gjuran, Matej Titan, Tomislav Gruškovnjak in Luka Skuhala z 11.točkami.  Posamično  je med 66 šahisti zmagal Jernej  Špalir iz Posočja  z 8,5 točkami, med pomurskimi šahisti  je bil Denis Gjuran iz Pomgrada iz Murske Sobote sedmi , zbral je  sedem točk in pol.