V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

11 februarja 2020 Šport


Nogometaši Mure so zaključili  14 dnevne priprave    v Turčiji in v zadnji četrti pripravljalni tekmi  igrali proti ekipi Noaha šesto uvrščeni ekipi armenske prve nogometne lige ter tekmo izgubili  s 3:2. Po poročanju  strokovnega vodstva kluba je glavni sodnik nogometašem Mure  kar dva zadetka razvejal.   Ekipa Noaha je na tekmi povedla z 2:0, Mura je izid v 68. minuti preko Luke Bobičanca in v 75. minuti preko Kaia Cipota izenačila na 2:2.  Armenski nogometaši pa so v 78. minuti dosegli preko Vegena Avetiyana  zmagoviti zadetek za  končni izid  in  zmago s  3:2.

V vnaprej odigrani  14. kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi  za članice je sinoči v Puconcih ekipa  Kajuha Slovana  premagala dekleta puconske Keme s 5:2. Za Kemo je dvakrat zmagala Staša Matis. Po nepopolnem 14. kolu je Kajuh Slovan na 4. mestu s 16. točkami, ekipa puconske Keme pa je na šestem mestu z 10.točkami.

V Mariboru je bil 2. državni turnir v badmintonu za igralke starostne kategorije U – 11, kjer je zaradi bolezni nastopila tudi oslabljena ekipa Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  Najbolje se je odrezala Naja Horvat iz Badmintonskega kluba Mladost, ki je v mešanih dvojicah z Rokom Strelcem iz Kungote zasedla prvo mesto.  V posamični konkurenci je bila Aja Horvat sedma, V kvalifikacijah pa je obstal Sven Pahor.

V Panonski vasi v Tešanovcih je bila volilna skupščina Zveze za hokej na travi Slovenije  kjer so delegati soglasno še za naslednji 4 letni mandat izvolili dosedanjo predsednico Sanjo Zelko. Nalogo podpredsednika bo opravljal  Jože Kranjec, sekretarja Slavko Pivar, v upravnem odboru pa bodo delovali še: Franc Maučec, Urška Kar Cipot, Tadej Mikola, Niko Gjergjek in Iva Marič. V minulem obdobju je zveza  izboljšala sodelovanje z evropsko hokejsko federacijo, pripravila dva vrhunska trenerska seminarja za trenerje, delegate  in sodnike. Že od petka 14. februarja do  16. februarja  bodo slovenski prvaki Lipovci  sodelovali v Bratislavi na evropskem pokalu C – 2, slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic pa bodo od 21. do 23. februarja nastopile na evropskem pokalu C – 2 v Kopenhagnu na Danskem.

V predzadnjem  13. kolu lendavske medobčinske lige  pikadu so igrali takole:  Lero bar  Petišovci – Retro caffe Dolina 6:10, Boom bar Gaberje – Ekstra bar Petišovci 7:9, Matko bar Kapca – Kvatro gal II Dolina   8:8 in Kvatro Gal  – West bar Petišovci 11:5. Na lestvici vodi Kvatro gal I iz Doline z 32.točkami, drugi je  Retro cafe  oba iz Doline z 28.točkami.

Na  5. šahovskem turnirju v Gornji Radgoni za  naslov klubskega prvaka je zmagal  Silvester Puntigam s 13,5 točkami, drugi je bil Božo Slana z 11. tretji Anton Bukošek z 8,5, četrti Jurij  Ojsteršek z 8. in peti Dare Dvanajšček, ki je zbral 7 točk.