V etru
Šport, pregled športnih dogodkov
Domov

Šport in šah

12 februarja 2020 Šport


Lokostrelci Lendave so  v Varaždinu  tekmovali na mednarodnem tekmovanju v dvoranski lokostrelski tekmi na 18 in 25 metrov dolgih razdaljah.  Lendavčani so  v Varaždinu  osvojil tri medalje.  Najbolje se je odrezal Gyula Cseh, ki je  med člani z instinktivnim lokom zadel 1072 krogov  in zasedel prvo mesto. Med veterani je bil drugi z instinktivnim lokom Janko Leben s 655. krogi. Z dolgim lokom pa je med člani zasedel drugo mesto Jožef Hozjan, ki je zadel 1012 krogov.  Med veterani sta nastopila še s sestavljenim lokom  Bojan Štuhec, ki je bil peti in Brako Kuzma, ki se je uvrstil na 7.mesto.

Na državnem prvenstvu v dvoranski atletiki  za mlajše mladince  je v Novem mestu   v teku na 400 metrov osvojil naslov državnega podprvaka z drugim mestom v času  50,06 Maj Janža član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V štafeti 4 x 200 metrov pa je bila štafeta Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote v postavi: Aljaž Počič, Timon Mešič, Gal Skledar in Niko Forjan četrta v času 1:37,25.

V Bratislavi se bo  v petek začel  evropski pokal v dvoranskem hokeju skupine C – 2 na katerem  bodo nastopili tudi  aktualni slovenski prvaki Lipovci.  V petek prvi dan turnirja se bodo Lipovci ob 12.15 pomerili s prvaki Litve, zvečer ob 18.15 pa še s prvaki Srbije ekipo Vojvodine. V soboto drugi dan turnirja  bodo Lipovci ob 10. igrali proti prvaku Gruzije, popoldne ob  14. pa še proti slovaški ekipi Raće.

Teniški klub Murska Sobota je pripravil  na pokritih teniških igriščih v Murski Soboti prvi letošnji teniški turnir na katerem je sodelovalo 16 igralcev. Zmagal je Rene Heric iz Banovec, ki je v finalu premagal Dominika  Sedonjo iz Rakičana s 4:2 in 4:0. Tretje in četrto mesto na teniškem turnirju v Murski Soboti sta si razdelila: Matjaž Hanželič iz Ormoža in Luke Premzel iz Murske Sobote. Naslednji turnir bodo soboški teniški delavci pripravili v soboto 14.marca.

Na 6. šahovskem  memorialu  Franca Janžekoviča pri Svetem Tomažu je med 31. šahisti zmagal Andre Keglević iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral  8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Branko Sedlašek s Ptuja s 7,5 točkami tretji pa je bil  Denis Šoštarič iz Šahovskega kluba Branik iz Maribora, ki je zbral 7 točk.