Domov

Šport in šah

13 februarja 2020 Šport


Karate klub Murska Sobota  je  v telovadnici osnovne šole v Bogojini pripravil tradicionalno meddruštveno tekmovanje v športnem karateju  Bogojina 2020 na katerem je nastopilo 90 karateistov iz osmih klubov. Odlično so se na tekmovanju odrezali soboški karateisti, ki so bili 7 krat med zmagovalci v katah in trikrat v borbah.  V katah so bili zmagovalci v svojih kategorijah:  Nejc Oblak, Nik in Tilen  Jug, Katarina Sluga, Dina Brunec, Danilo Horvat in Sara Ritlop. Druga mesta so osvojili v Bogojini: Luka Ferenčak  Ferenc, Matic Sreš, Niko Benčec, Blaž Križanič, Lena Forjan, Borut Kolar in Sonja Ferenčak Ferenc.  V borbah pa so si prva mesta priborili: Nisa Kocet, Lorna Zečiri, Nino Ratoša in Hana Husar, druga pa je bila Hana Husar.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  Beltinci  aktualne državne in pokalne prvakinje ter vodilna ekipa v prvi slovenski ligi je na igrišču z umetno travo  v Lendavi odigrala prvo mednarodno pripravljalno nogometno tekmo proti ekipi Ferencvaroša, aktualnim prvakinjam Madžarske ter  tekmo po vodstvu ob polčasu s 3:2 ob koncu izgubile z rezultatom 4:3. Za Pomurke je dosegla dva zadetka Špela Kolbl ter enega Nika Kajzba. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo  igralke None Pomurje Beltinci igrale v soboto ob 15. v  Gradcu proti ekipi Sturma v nedeljo pa bodo v Lendavi ob 14. igrale proti madžarski prvoligaški ekipi Haladasa.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave so včeraj v madžarskem Siofoku igrali  šesto prijateljsko pripravljalno  nogometno tekmo proti slovaški ekipi Komarno, ki je tretja v drugi slovaški nogometni ligi in dosegli izid 0:0.Naslednjo tekmo bo  Nafta 1903 igrala v soboto 15.februarja proti  tretjeligaški ekipi Puškaš akademije iz Madžarske.

Športno društvo Bowling klub Lendava, ki ga vodi predsednik Geza Gömböš bo pripravilo danes ob 18. v Maksimus bowling centru  v Murski Soboti  redni letni občni zbor. Lendavski igralci, čeprav v domačem kraju nimajo ustreznega igrišča, ne za vadbo in za tekme,   imajo dve ekipi v državnih bowling ligah in to v drugi  in tretji državni  bowling ligi.

Končano je bilo  šahovsko tekmovanje v Slovensko goriški šahovski ligi, kjer je sodelovalo  osem ekip. Zmagala je ekipa Šahovskega društva Žetale  z 20.točkami, druga pa je bila Šahovska sekcija Petanjci, ki je zbrala  17 točk.  Za Petanjce so največ točk zbrali:  Andre Keglevič 5,5, Martin Mohar 5, Jožef Sedonja 3,5 in Gregor Vohl 2 točki in pol.