Domov

Šport in šah

14 februarja 2020 Šport


V Bratislavi se je danes začelo tekmovanje evropskega pokala v skupini  C  II v dvoranskem hokeju na katerem sodelujejo v slovenskih   še   državni prvaki: Litve, Srbije, Gruzije, Slovaške, Norveške in Finske. Prvo tekmo so slovenski  hokejski prvaki Lipovci igrali danes opoldne in premagali ekipo Balticchampsa iz Litve z rezultatom 4:3 čeprav so na tekmi že vodili s 4:1. Za Lipovce  je dosegel dva zadetka predsednik Hokejskega kluba Lipovci Franc Maučec po enega pa sta dodala kapetan ekipe Robert Mesarič in Martin Mesarič. Danes ob 18.15. bodo  slovenski prvaki Lipovci igrali še tekmo proti Elektrovojvodini iz Srbije, do konca prva pa jih jutri in v nedeljo čakajo še štiri tekme.

V Mariboru je bilo tekmovanje upokojenih delavcev  Ministrstva za notranje zadeve v bowlingu na katerem je sodelovalo kar 15 ekip, ki so po Sloveniji združeni v klube Maksa Perca.  Prvo mesto je v moštveni konkurenci v Mariboru zasedel Klub Maksa Perca iz Murske Sobote pred I. ekipo Kluba Maksa Perca iz Maribora tretji pa so bili tekmovalci Območnega policijskega sindikata Podravja. V posamični konkurenci je zmagal  Marjan Časar, drugi je bilo Tibor Könye oba iz soboškega kluba tretji pa je bil Franjo Kure iz Maribora.

Medobčinsko  društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota bo  jutri ob 8.30 v društvenih prostorih pripravilo drugo kolo regijskega tekmovanja v schowdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne.  Zraven tekmovalcev soboškega društva bodo na tekmovanja nastopili tudi tekmovalci iz Medobčinskih društev slepih in slabovidnih  Ptuj in Maribor.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote je pripravilo februarski mesečni hitropotezni šahovski turnir za člane. Prvo mesto je zasedel Boris Kovač  pred Denisom Gjuranom oba sta zbrala po 6 točk na tretje mesto pa se je uvrstil Igor Kos, ki je zbral 5 točk in pol.

V Gledališču Park v Murski Soboti bo danes ob 18. v družni organizaciji Mestne občine Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota slovenska razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnicam za njihove dosežke v letu 2019. Na Murskem valu bomo o najboljših na kratko poročali že nocoj  ob  19.tih, več pa jutri v osrednjih popoldanskih poročilih.