Domov

Šport in šah

16 februarja 2020 Šport


V Češki vasi pri Novem mestu je bilo odprto državno veteransko prvenstvo v atletiki z mednarodno udeležbo. Štirje pomurski atleti  so skupno osvojili 8 državnih naslovov. Matej Temlin je zmagal v kategoriji M – 45 v teku na 60, 400 in 3000 metrov.  Miha Žalig je v kategoriji M 35 postal državni prvak v skoku v daljino in v skoku v višino. Tjaša Žalig je v starostni kategoriji M  35 postala državna prvakinja v teku na 400 in 1500 metrov. V najstarejši kategoriji M 65 je postal državni prvak v skoku v daljino Zdravko Mauko – Magi, v teku na 60 metrov pa je zasedel drugo mesto. 

V  četrti tekmi na evropskem pokalu v dvoranskem hokeju  skupine C – 2 za člane so v Bratislavi  slovenski prvaki Lipovci  po treh prepričljivih zmagah  proti prvemu favoritu Rači iz Slovaške igrali 4:4 čeprav je Rača na tekmi  že vodila s 3:1 in  4:3 je v zadnji minuti tekme izid  za Lipovce izenačil na 4:4   Dominik Mesarič.  Zraven Dominika Mesariča,  ki je na tekmi dosegel dva zadetka sta po en zadetek k osvojeni točki prispevala še: Boštjan Stanko in Petar Katovski. Danes bodo Lipovci igrali še proti  Akerju iz Norveške in Kilpariju iz Finske a so si po neuradnih podatkih slovenski prvaki Lipovci že zagotovili napredovanje v višji kakovostni razred evropskega hokeja.

Na 43. mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju v Rušah so se med 450 karateisti iz sedmih držav in 29. ekipami dobro odrezali tudi prekmurski karateisti. Posamično so v svoji kategorijah   zasedli prva mesta: Rijan Fujs, Eva Grah, Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzi vsi iz Tromejnika Kuzma ter Jelka Rošker Trajber iz  Cankove. Tretje mesto si je priboril: Miroslav Martinuzi iz Tromejnika, četrto pa Lea Rituper iz Gornjih Petrovec. Moštveno je Karate klub Tromejnik med 29.ekipami zasedel odlično sedmo mesto.

V 4. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane   v ligi za naslov prvaka je državni podprvak Calcit iz Kamnika že v petek v Murski Soboti premagal soboško Panvito  Pomgrad s 3:1.

V 16.kolu druge slovenske odbojkarske lige za člane so vodilni Radenčani v gosteh premagali Žužemberk s 3:0. Za Radence so dosegli največ točk: Tomaž Horvat 23, Dejan Pelemiš 8, Blaž Ajlec in Saša Ratkai pa po 6 točk.

V  prvem kolu prve  B državne lige v borbi za obstanek v ligi sta obe pomurski ženski odbojkarski  ekipi izgubili; rezultata:  Roto Kema Puconci – Mozirje 0:3 in Zreče – Ljutomer 3:1.

V  16.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igralke Sobote brez štirih igralk prve ekipe gostovale v Prevaljah in izgubile s 3:0. Za Soboto so največ točk zadele: Karolina Pavlič in Katja Saje po 9 ter Pia Krajcar štiri točke. 

V  20.kolu prve ciprske nogometne lige je ekipa EN Paralimni igrala 1:1 proti ekipi AE Paphos. Za ekipo EN Paralmnija je celo tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote. Na lestvici je ekipa Paphosa na 7. mestu s 24.točkami, Paralimni pa je na 10. mestu zbral 19 točk.

Pa še  izidi nekaterih  prijateljskih nogometnih srečanj: Klima Tratnjek Beltinci – Aluminij Kidričevo 0:2,  Puškaš akademija – Nafta 1903 2:0,  kadeti Mure – Varaždin 5:1, mladinci Mure – Varaždin 2:4, člani: Mlinopek Križevci – Ižakovci 5:3 in Polana – Bakovci 1:3.

Na 12. Valentinovem turnirju v dvoranskem nogometu v organizaciji Nogometnega kluba  Rakičan je v Murski Soboti med osmimi ekipami 9 letnikov  zmagala soboška Mura  pred ekipo: Ižakovci/ Beltinci tretji so bili Gančani in četrti Vipoll iz Veržeja. Najboljši strelec na turnirju je bil  Tim Jerebic iz soboške Mure.  Med 11 letniki je med  12 ekipami zmagal  Vipoll iz Veržeja pred ekipo Ižakovci/Beltinci tretji je bil Ljutomer in četrti so bili Odranci. Najboljši strelec je bil Maj Stojko iz Vipolla Veržej.

V 5.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih   I. ekipa Keme premagala I. ekipo Mengša s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar  in  Damjan Zelko enkrat pa je bil uspešen še Luka Norčič.

V 6. kolu v  2. slovenski namiznoteniški  ligi je  I. ekipa Sobote premagala Melamin iz Kočevja s 5:4 ob treh zmagah Bojana Ropoše ter po eni Gregorja Kocuvana in Mihe Jamška. Sobota pa je bila boljša tudi od Rakeka s 5:2; Bojan Ropoša je zmagal 3 x, Gregor Kocuvan in Miha Jamšek pa po enkrat.

II. ekipa puconske Keme je izgubila proti Rakeku s 5:4, za II. ekipo Keme je dvakrat zmagal Jan Lipič po enkrat pa Nino Šegula in Jure Smodiš. Od II. ekipe Keme je bil boljši tudi  kočevski Melamin s 5:2; za Kemo je dvakrat zmagal Jure Smodiš.

V  4.kolu  v 3. slovenski namiznoteniški ligi je II. ekipa Sobote  izgubila dva dvoboja. Ekipa NTK B – 2 iz Kranja je premagala II. ekipo Sobote s 5:3, za Soboto so zmagali po enkrat: Luka Šantavec, Rok Kapun in Luka Žagar.  Metlika   je bila boljša od II. ekipe Sobote s 5:2, za Soboto  sta zmagala: Luka Šantavec in Rok Kapun.

Na 5. turnirju prve A državne  strelske lige v streljanju s standardno zračno puško  je v Ljubljani Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča v postavi:  Robi  Markoja, Uroš Maučec in Tadej Žalik zasedlo drugo mesto. Med ostalimi pomurskimi ekipami so bili Črenšovci peti in Ljutomer dvanajsti.

V prvi B ligi v streljanju s standardno zračno puško  je Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik in Simon Farkaš zasedlo tretje meto, dobrovniško Jezero je bilo četrto, Tišinčani so bili peti in Gančani šesti.  Posamično je  zmagal Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera s 626,5. krogi, drugi je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani s 618,6.krogi.

V  14.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih Radenska iz Murske Sobote  premagala Pivko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 591, Miko Steržaj 576 in Jani Steržaj 544 kegljev. V ženski konkurenci prve B kegljaške lige je Pivka bila boljša od Radenske s 7:1. Za Radensko, v odsotnosti poškodovane Marike Kardinar, so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 520, Sonja Tibaut 511 in Nataša Muršič 498 kegljev.

V 11. kolu druge slovenske rokometne lige za člane  je v Murski Soboti Pomurje premagalo Ajdovščino z rezultatom 27:24. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jure Hedl 8, Jernej Hedl 6 in Matej Niedorfer 4 zadetke. Cerklje  je premagalo radgonski Arcont s 36:23. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 10, Marko Cotić 5 in Gregor Štefanec 3 zadetke.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Gradcu je  Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote zasedla prvo mesto med članicami, zbrala je 7 točk in pol, druga je bila Moldavka  Nomin Erdene, ki je zbrala 7 točk.