V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Šport in šah

17 februarja 2020 Šport


V Bratislavi je bilo končano tridnevno  tekmovanje evropskega pokala C – 2 v dvoranskem hokeju, kjer so s odlično odrezali 17 kratni  slovenski prvaki Lipovci, ki so zasedeli  brez poraza drugo mesto in se   z ekipo Rače  iz Slovaške s katero so igrali 4:4 uvrstili V C- 1  skupino  evropskega hokeja. Zadnji dan turnirja so Lipovci  premagali Aker iz Norveške s 11:4. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin Mesarič 4, Uroš Stanko in Petar Katovski po 2 ter  Robert in Dominik Mesarič  ter Luka Vegič  po enega.   V zadnji tekmi so Lipovci bili boljši  od Kilparija iz Finske z 9:1. Za Lipovce so bili strelci zadetkov: Martin Mesarič in Luka Vegič po tri ter Boštjan Stanko, Štefan Pavlinjek in Petar Katovski. Na turnirju je bil nagrajen kot najboljši vratar   Miha Zadravec, med najboljše strelce se je z drugim mestom in 16. zadetki uvrstil Martin Mesarič.

Na Cipru  je bila prva letošnja Grand prix tekma v streljanju na glinate  golobe, kjer je nastopilo 126 strelcev iz  16 držav. Moštveno je zmagal Ciper s 353 zadetki pred Slovenijo s 352 zadetki. Za Slovenijo so nastopili Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matjaže Lepen. V posamični konkurenci je zmagal  Boštjan Maček iz Bodonec med 126 strelci  s 121 zadetki  v rednem delu in 44 v finalu, kar je njegova prva letošnja mednarodna zmaga.  Na tekmi je nastopil tudi Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone, ki se je s 108 zadetki uvrstil v močni mednarodni konkurenci na  49. mesto.

Drugi dan  5. turnirja državne strelske lige mladih v organizaciji Strelskega društva Trbovlje v Ljubljani so nastopili mladi strelci iz vse Slovenije na pokalu prijateljstva. S serijsko zračno puško je med starejšimi dečki zmagal Mišo Hari iz soboškega strelskega društva. Moštveno je med starejšimi deklicami je bila druga  ekipa strelk  Kolomana Flisarja  s Tišine v postavi: Daša Stojko, Nika Benkič in  Nika Novak.  S standardno zračno puško je med mladinci zasedel drugo mesto Patrik Farkaš iz soboškega društva, pri kadetih je bil tretji Žan Ferenčak  iz Strelskega društva Gančani, med starejšimi dečki pa je bil drugi Tine Krpan Mihailović iz Strelskega društva Lendava.

Nogometni klub Radenska Slatina je s svojo nogometno šolo pripravil v Radencih prvi del 4. turnirja  v dvoranskem nogometu za mlade nogometaše. Med 7 letniki je zmagala ekipa Apač pred Muro, tretja je bila Olimpija in četrta Tišina. Najboljši igralec je bil Alex Avbelj iz Olimpije, strelec Val Klemenčič iz Apač in branilec Maks Horvat iz soboške Mure. Med  13 letniki je zmagala Peca pred Radensko Slatino, tretja je bila Olimpija iz Ljubljane in četrto Apače. V najboljšo postavo so bili izbrani: Niko Osterc in Jaka Zamuda iz Radenske Slatine, Gal Napečnik iz Pece ter Tian Zajc in Scadin Taroski iz ljubljanske Olimpije.  Drugi del turnirja bo v  22. in 23. februarja za starostni  kategoriji U – 11  in U – 9.

V prvi pripravljalni nogometni tekmi za nadaljevanje sezone v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod je najboljša pomurska ekipa Odranci pod taktirko trenerja Ferija Cifra gostovala pri nogometaših Polane in zmagala z rezultatom 3:0. Za Polano so dosegli zadetke: Saša Celec, Tadej Čuk iz 11 metrovke in Luka Ciglarič. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Odranci jutri pred domačimi gledalci igrali proti prvoligaški Muri

V Mariboru je bilo državno prvenstvo  gluhih in naglušnih v šahu. Moštveno je osvojilo naslov državnega prvaka  Društvo gluhih in naglušnih Pomurja iz Murske Sobote  v postavi: Marta Marič, Mirko Osterc, Franc Marič in Anton Varga, drugi so bili Celjani in tretji Mariborčani. Posamično je zmagal Franc Perković iz Maribora, med pomurskimi šahisti pa je bila  Marta Marič šesta, Mirko Osterc sedmi, Franc Marič deveti in Anton Varga 13. med 18. šahisti.