Domov

Šport in šah

3 maja 2017 Šport


Na  10. mednarodnem košarkarskem turnirju za starejše pionirke v francoskem mestu Saint Claude so  med 18 ekipami dosegle  izjemen uspeh  mlade igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote s  trenerjem Davorinom Pokom.  V polfinalu so bile soboške košarkarice boljše od »B« ekipe Ježice z rezultatom  30:19. V finalu so se Pomurke pomerile še z »A« ekipo Ježice a po vodstvu v prvem polčasu z 18:8 so bile Ježičanke  v nadaljevanju boljše  in zmagale z rezultatom 32:25 ter  zasedle prvo mesto. Pomurke so se tako morale zadovoljiti z drugim mestom na turnirju, hkrati  je bila Blaža Čeh iz Pomurja izbrana za najboljšo igralko  turnirja.

V Logatcu je bila zadnja tekma za slovenski pokal v duatlonu. Tekmovalci so morali na tekmi  opraviti pet km teka, 20 km kolesarjenja in 1,5 km teka.  Znova so se lep uspeh dosegli člani  Športnega društva Team turbo Tropovci. Med veterani  v svojih starostnih kategorijah sta bila zmagovalca: Dominik Ketiš in Radovan Rac. Na drugo mesto se je med veterani  v svoji  kategoriji uvrstil Slavko Vukan, med člani kategorije II pa je bil šesti Boštjan Cipot.

 

V polfinalu članskega nogometnega pokala na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava je Hotiza presenetljivo   z 8:0 premagala Odrance  tretjo ekipo tretje slovenske lige vzhod. Za Hotizo je dosegel tri zadetke Roberto Skoliber, po enega pa so prispevali še: Boštjan Zelko, Borut Gerenčer, Kristjan Kepe, Nikolaj Biro in  Jurij Martinović. Nafta 1903 je bila po pričakovanju boljša od  Čentibe   z rezultatom 8:1. Za Nafto sta po dvakrat zadela: Adam Zagorec in Lucian Pozsgai po en zadetek pa so dosegli: Žan Horvat, Mateo Monjac in Antonio Dodlek, častni zadetek za Čentibo je dosegel Gregor Plevel. Finalna tekma med Nafto in Hotizo bo 3. junija v Veliki Polani.

V okrnjenem 13. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  so vodilni Večeslavci premagali tretjo na lestvici Slovensko vés z rezultatom 6:1. V preostalem srečanju je Srebrni breg iz Martinja dobil tekmo proti Gradu z rezultatom 3:0.

V državni ligi v hokeju na travi ,v starostni skupini U – 19,  je  predanovski Triglav premagal Moravske Toplice  z visokim rezultatom 12:4. Za Triglav sta dosegla po pet zadetkov: Nejc Potokar in Alan Nemec, po en zadetek pa sta dodala še: Žan Zrinski in Mitja Dšuban. Za Moravske Toplice sta bila po dvakrat strelca:  Filip Bencik in Aleš Malačič.

Na 10. mednarodnem turnirju v pospešenem šahu so  Varaždinskih Toplicah  med šahisti iz Hrvaške in Slovenije  bili tekmovalno uspešni  mladi šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote pod vodstvom Maje Hočevar. Med kadeti do 16 let starosti je zmagal  Nejc Hanc ,ki je med 15. šahisti  zbral šest točk.  Med kadeti do 13 let starosti  je bil med 36.igralci tretji Jaka Kočar. Med ostalimi šahisti je bil Dani Lenček Kranjec sedmi, med dekleti  je bila starostni kategoriji do 11 let  najboljša Ema Lukač, v absolutni konkurenci pa je bila druga med dekleti Alina Lukač.