V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

18 februarja 2020 Šport


V organizaciji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota je bilo v prostorih društva v Murski Soboti 2. kolo vzhodne državne lige v schowdownunamiznem tenisu za slepe in slabovidne na katerem so sodelovali tekmovalci iz Maribora ,Ptuja in Murske Sobote. V moški konkurenci je zmagal nekdanji državni prvak Aleksander Sabo iz soboškega društva, drugi je bil Timotej Skledar s Ptuja  in tretji Denis Repa  iz Maribora.  Med ostalimi pomurskimi igralci je bil  Tomaž Detelbach  peti  in Dušan Cigut sedmi. V ženski konkurenci je  zmagala Tina Gostenčnik  pred Dragico Šernek  obe iz Maribora  na tretje mesto  se je uvrstila Silva Mlinarič iz soboškega društva.  

V 11. kolu A skupine slovenske lige vzhod v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati:  Pikado klub Slavček Gornji Slaveči –  Friend’s team Sveti Jurij  v Prekmurju  10:7,  Top Gun Kiraly Grlava – Top Gun Gorjak Grlava 6:11, Gabrijelov barček Vučja vas – Monro caffe  Odranci  14:3 ekipa Kava bar  Villa Monde Ptuj je bila prosta. Na lestvici vodi Kava bar Vila Monde Ptuj s 25.točkami, drugi je Top Gun Gorjak s 24. in tretji Top Gun Kiraly oba iz Grlave s 23.točkami.

Na mednarodnem odprtem tekmovanju v judu za pokal Guštanja so na Ravnah na Koroškem med 205. judoisti  tekmovali samo mladi judoisti iz Judo kluba Lendava.  Med mlajšimi dečki je bil v težnostni kategoriji do 50 kg  Naj Recek  zmagovalec, Tian Domen Horvat oba iz Judo kluba Lendave pa se je uvrstil na tretje mesto.

Na 5. turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Murski Soboti med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo  Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  v postavi: Franc Kurnik, Miurko Tenšek in Anton Kocbek pred Športno strelskim društvom Murska Sobota z ekipo: Igor in Blaž Makari in Mišo Hari tretji pa so bili Bakovci z ekipo: Goran Maučec, Patrik Farkaš in Matjaž Cör. Posamično je zmagal  Martin Marič iz Domajinec s 373.krogi, drugi je bil Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča s 372.krogi in tretji Marjan Zadravec  iz Ljutomera s 369.krogi. Na četrto mesto se je uvrstil Igor Makari iz Murske Sobote in peto Milan Svetec iz Gornje Radgone.

Na 27. državnem mladinskem  šahovskem prvenstvu za posameznike  v standardnem šahu  na Otočcu  med 176. šahisti nastopajo tudi pomurski šahisti. Med 12 letniki je po petih kolih najbolje uvrščen Tan Mohar s dvema točkama in pol, med 10. letniki pa je Samuel Gruškovnjak oba iz Pomgrada z 2. točkama na 27. mestu. Med dekleti U – 14 je Ema Lukač z dvema točkama 11.ta, med 12 letnicami je Eva Žlebič na 5. mestu s tremi točkami, med 10 letniki pa je  Sava Ivanec iz lendavske Rokade na 11. mestu in Marija Casar iz Pomgrada na 12. mestu, oba sta zbrala po dve točki.