Domov

Šport in šah

19 februarja 2020 Šport


V vnaprej odigrani tekmi 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih ekipa Sobote premagala II. ekipo Keme  s 5:3 čeprav je Kema v dvoboju vodila z 2:0 in 3:1 toda izkušnje soboške ekipe so na koncu prišle do veljave.  Za II. ekipo Keme je dvakrat zmagal Jure Smodiš in enkrat Jan Lipič. Za zmagovalno ekipo Sobote je trikrat zmagal Bojan Ropoša po enkrat pa Gregor Kocuvan in Miha Jamšek.

V zadnji  pripravljalni nogometni tekmi pred nedeljskim nadaljevanjem tekmovanja v prvi slovenski ligi Telekom  je Mura v Odrancih premagala gostiteljskega tretjeligaša Odrance s 6:1.  Ob polčasu je bil izid že 3:0 za Muro. Zadetke za Muro so dosegli: novinec Andrija Filipovič ter Nino Kouter po enega, dvakrat se je vpisal med strelce: Tomi Horvat po enkrat pa še Kai Cipot in Klemen Šturm.  Za Odrance je dosegel edini zadetek Luka Ciglarič.

Zadnjo, osmo, pripravljalno nogometno tekmo so odigrali tudi nogometaši Domžal, s katerimi bo soboška Mura v nedeljo ob 16.. v gosteh začela spomladanski del tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi Telekom.  Domžale, ki so šeste na lestvici prve lige  so premagale nižjeligaša Posavje iz Krškega kar z 11:0, posebej se odlikoval povratnik v ekipo Domžal Matej Podlogar, ki je dosegel za Domžale  pet zadetkov.

V  14.kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane je II. ekipa Ceršaka premagala Lendavo z rezultatom  6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli Uroš Zadravec 562, Janez Šimon 521 in Boris Tisović 518 kegljev. Pri Ceršaku se je odlikoval  Aljaž Pfeifer, ki je podrl 584 kegljev.  Na lestvici je II. ekipa Ceršaka na 6. mestu s 14. točkami, Lendava pa je na 8. mestu zbrala 11 točk.

V 12. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Čarne vrane Ižakovci – Kouvrani Filovci 20:5, Team Maži bar – Ali Leon Ljutomer  14:11, Pikado klub Gaj Murska Sobota – Špirič Černelavci   7:18, ekipa Naš bar iz Melinec je bila prosta. Na lestvici vodi brez poraza Pikado klub Špirić Černelavci z 20.točkami.

V 12. kolu druge pomurske  pikado lige so igrali takole: La Tina bar  Velika Polana – Dokležovje 13:12,  Moko Bakovci – Žuta Kuča Bučečovci  11:14, Kocka bar Renkovci –  Picolo Melinci  19:6 in Bar Tiffani  Črenšovci –  Berta bar Ižakovci 9:16. Na lestvici vodi brez poraza Žuta kuča Bučečovci s 26.točkami.

Na Otočcu na 27. posamičnem državnem šahovskem prvenstvu za mlade šahiste  nastopajo  med 176. udeleženci  tudi šahisti lendavske Rokade in soboškega Pomgrada. Po šestem kolu je med 12 letniki na 20. mestu Janoš Ivanec iz Rokade s 3.točkami, Tian Mohar iz Pomgrada pa je na 22. mestu z dvema točkama in pol. Med 10 letniki je Samuel Gruškovnjak iz Pomgrada z dvema točkama na 29. mestu. Med dekleti v kategoriji U – 14 je Ema Lukač na 11. mestu s tremi točkami, v kategoriji U – 12 je Eva Žlebič obe iz Pomgrada šesta s tremi točkami. V starostni kategoriji U – 10 pa je Sava Ivanec iz Rokade s tremi točkami na osmem mestu.