Domov

Šport in šah

20 februarja 2020 Šport


V  zadnji odbojkarski tekmi v ligi prvakov so slovenski odbojkarski prvaki igralci ACH Volleya v Ljubljani proti ruskemu Faklu iz Novega Urengoja  vodili z 2:1 a ob koncu so bili gostje boljši z rezultatom 3:2.  Pred 2100  gledalci je v Ljubljani za ACH Volley igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in za slovenske prvake dosegel skupno 10 točk.  Odbojkarji ACH Volleya bodo že  v soboto ob 18. v Ljubljani gostili v tekmi 5. kola modre skupine  odbojkarje Panvite Pomgrada iz Murske Sobote.

S kolesarsko ekipo Adria Mobila iz Novega mesta bo od danes do nedelje 23. februarja v turški Antaliji nastopil tudi Žiga Horvat  iz Dankovec, ki je član novomeške kolesarske kipe.  Skupno bodo kolesarji v Turčiji vozili štiri etape, zadnja bo nedeljo 23. februarja.

Soboški teniški igralec  Marino Kegl, ki je tudi uradni član Železničarskega  teniškega kluba Maribor je na slavnostni prireditvi priznanj najboljšim športnikom Maribora prejel posebno priznanje za svoje  tekmovalne dosežke v invalidskem športu v letu 2019.V letu 2020 pa bo Marino Kegl na novih preizkušnjah, prva bo v juliju v  Hamburgu, kjer bo evropsko prvenstvo gluhih  športnikov  v tenisu. Priprave za to prvenstvo so se že začele, Marino pa v zadnjem času že dokaj uspešno nastopa tudi med slišečimi tenisači. 

Rokoborska zveza Slovenije je v zeleni dvorani v Puconcih pripravila  državno prvenstvo za rokoborce v grško rimskem slogu za mlajše in starejše dečke in  mladince. Nastopili so rokoborci iz šestih slovenskih klubov največ zlatih medalj pa so zbrali člani soboškega rokoborskega  kluba.  Med mlajšimi dečki sta postala državna prvaka iz soboškega kluba: Primož Sukič in Mark Cipot , drugo mesto pa si je priboril Miha Šebjan. Med starejšimi dečki so postali državni prvaki: Natan Šavel, Mitja Cener in  Nik Bedök. Druga mesta pa so si priborili:  Val Crnkovič, Reno Šimunković, in Peter Pavlinjek. Med  mladinci je postal državni prvak Klemen Podgorelec, drugi je bil Timi Movrin in tretji Nikola Šimunkovič, vsi iz Rokoborskega kluba Murska Sobota.

V pripravljani nogometni tekmi so nogometaši drugoligaške Nafta 1903 iz Lendave  v gosteh premagali in tretje ligaškega  ekipo Šampiona   v Celju Nafta   z rezultatom 3:0. Za Nafto, ki je vse tri zadetke dosegla v drugem polčasu je prvi zadetek dosegel Nigerijec  Ubochioma Meschack v 57. minuti,  Dominik Drk je zadel iz 11 metrovke v 66. minuti in zadnji tretji zadetek je dosegel za Nafto  Lucian Požgai v 83. minuti srečanja.

Po sedmem kolu  27. posamičnega državnega prvenstva za mlade šahiste je na Otočcu  med pomurskimi šahisti najbolje uvrščena med 12 letnicami Eva Žlebič  ,ki je s štirimi točkami peta, Ema Lukač  je v kategoriji U – 14 obe iz Pomgrada   je s 4.točkami sedma . V kategoriji U – 10 pa je Sava Ivanec iz lendavske Rokade  9. s tremi točkami. Med 12. letniki je na 21. mestu s tremi točkami Janoš Ivanec iz Rokade, med 10 letniki pa je Samuel Gruškovnjak iz Pomgrada 24. s tremi točkami.