Domov

Šport in šah

21 februarja 2020 Šport


V Puconcih se je dopoldne začelo tridnevno  tekmovanje evropskega pokala v dvoranskem hokeju za ženske  skupine C – 2 na katerem bo merilo moči do nedelje pet ekip iz petih držav. Danes sta bili odigrani že dve srečanji. V prvi tekmi je Copehagen iz Danske premagal Agyse iz Madžarske kar z 11:2, v drugi petkovi tekmi sta Suhnitspartak iz Srbije in Porvoo iz Finske igrala 4:4. Danes bosta še dve tekmi. Ob 17. se je začela tekma med  Copenhagnom in ekipo Poorvoo, ob 18.15 pa bodo slovenske prvakinje hokejistke  predanovskega  Triglava igrale prvo od štirih tekem proti ekipi Agyse iz Madžarske.

V prvi etapi močne  mednarodne kolesarske dirke po Turčiji je na  149, 2 km dolgi progi med slovenskimi kolesarji zasedel drugo mesto Marko Kump iz Adria Mobila iz Novega mesta. Član novomeške ekipe je tudi  Žiga Horvat doma iz Dankovec ,ki je v prvi etapi zasedel 151. mesto. Danes imajo kolesarji v Turčiji na programu drugo etapo dolgo 165 km.

Na mednarodnem  odprtem namiznoteniškem  prvenstvu Češke v Hudoninu sta za slovensko mladinsko reprezentanco igrali tudi dve članici puconske Keme. Ana Kovačec se je v posamični konkurenci uvrstila na glavni turnir, v igri dvojic pa sta se na glavni turnir uvrstili v dvojicah igralki Keme: Blažka Harkai in Ana Kovačec, ki pa sta nato izpadli v drugem kolu glavnega turnirja.

V 11. kolu vzhodne slovenske B lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Segovci . Brother’s  Rogašovci  12:5, Top Gun Miklošič Grlava –  Bar baza Bad boys  Logarovci 6:11 in Goričanci  Radovci – Pinocchio Savci 11:6. Kvatro gal iz Doline pri Lendavi je bil prost. Na lestvici vodi Bar baza Bad boys Logarovci s 23.točkami pred Segovci z 22. tretji pa so Goričanci Radovci, ki so zbrali 21 točk.

V 13 .kolu pomurske košarkarske lige so igrali takole: Tropicano Bistrica – Sistemorg Beltinci 67:77. Za Tropicano je zadel 28 točk Blaž Laci in za Sistemorg Marko Kukec 24 točk. Košarkarsko društvo  Ljutomer  je premagalo lendavski Lindau z 71:64. Za  Ljutomerčane je Luka Kosi zadel 17 točk in za Lindau Tomas Hozjan 16. V tretji tekmi je Košarkarsko društvo Lotmerk gostilo Športno društvo Murska Sobota- slednje je zmagalo s 77:60. Za Mursko Soboto je  Andi Jablanovec zadel 22 točk, za Lotmerk pa je Tadej Brunec Bence dosegel 17 točk. Na lestvici vodita Nona in Murska Sobota z 20.točkami.

Danes poteka na Otočcu zadnje kolo na 27. državnem prvenstvu v standardnem šahu za mlade šahiste na katerem nastopa kar 176 šahistov iz vse Slovenije. Med pomurskimi šahisti je kolo pred koncem med 12 letnicami Eva Žlebič  s 4.točkami na 5. mestu, Ema Lukač  oba iz soboškega Pomgrada je s štirimi točkami med 14 letnicami 11.ta, med 10- letnicami pa je Sava Ivanec iz lendavske Rokade s 4.točkami osma.  Med fanti je med 10 letniki Samuel Gruškovnjak  iz Pomgrada s 4. točkami na 20. mestu.

Ob koncu pa še tole. Občina Moravske Toplice in Športna zveza Moravske Toplice bosta danes ob  18.430 b športni dvorani Nogometnega kluba Čarda v Martjancih  pripravili slovesno razglasitev najboljših športnikov, športnic in društev za njihove dosežke v letu 2019. Na Murskem valu bomo najboljše športnike objavili že ob 19., več pa bomo poročali v jutrišnji osrednji informativni oddaji ob 17.