V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Šport in šah

22 februarja 2020 Šport


V športni dvorani Nogometnega kluba Čarda v Martjancih so sinoči  21.tič slovesno podelili plakete in priznanja najboljšim športnikom v Občini Moravske Toplice za dosežke v letu 2019. Med športnicami je dobila plaketo za prvo mesto gimnastičarka Lara Erniša, za drugo mesto je dobila priznanje hokejistka Iva Marič in za tretje mesto igralka namiznega tenisa Staša Matis.

Med športniki je dobil plaketo najboljšega pikadist Aleš Zadravec, priznanja pa so dobili igralec namiznega Luka Norčič, nogometaš Klemen Pucko in karateist Sebastjan Koltaji.

Med ekipami je plaketo za prvo mesto dobil Hokejski klub Moravske Toplice ter priznanji Nogometni klub Čarda –Martjanci za drugo in Klub malega nogometa Mlajtinci za tretje mesto.

Posebno plaketo kot zaslužni športni delavec je dobil Jože Štefanec iz Nogometnega kluba Čarda in posebno priznanje za dolgoletno delo v športu Miroslav Grabar. Nagradili so tudi mlade perspektivne športnike in športnice ter najboljšega športnika med invalidi: Timoteja Šoša – igralca v dvoranskem balinanju. Med perspektivnimi športniki so nagrajeni: Matic Zrim, Jure Smodiš, Jan Lipič, Zal Šiftar, Gal Skledar , Izidor Casar  Neja Dragoljević in Živa Dogar.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke v Turčiji na   165, 3 km dolgi progi je dirko končalo samo 143 kolesarjev 30 pa jih je dirko  končalo predčasno.  Dirko je  pripeljal do konca   Žiga Horvat iz Dankovec, ki  se je  kot  član ekipe Adria Mobill iz Novega mesta uvrstil na 128. mesto.

V uvodni petkovi  tekmi na tridnevnem evropskem pokalu v dvoranskem hokeju skupine C – 2 za članice so  v Puconcih slovenske prvakinje igralke predanovskega Triglava včeraj igrale proti  madžarski ekipi Agyse in tekmo izgubile s 6:4. Za  ekipo Triglava je dosegla dva zadetka kapetanka ekipe  Andreja Rituper in dva še  predsednica slovenske zveze za hokej na travi Sanja Zelko.  V prvi današnji tekmi so slovenske prvakinje igralke Triglava s 5:4 premagale Spartak iz Subotice iz Srbije s 5:4 kar je njihova prva zmaga.   Za Triglav je dosegla kar štiri zadetke Sanja Zelko enega pa je k zmagi dodala še  Maja Legen. V času naših poročil ob 17.15 igrajo hokejistke Triglava proti Copenhagnu iz Danske, ki je še brez poraza, jutri ob 10.15 pa bodo v Puconcih  v zadnji tekmi hokejistke Triglava  igrale proti finski ekipo Porvoo, ki je še brez zmage.

V 5. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje  premagala Ježico z rezultatom 81:57. Za Celjanke je 11 minut igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi Celjank prispevala 9 točk.

V  14.kolu pomurske košarkarske lige je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Tropicano Bistrico z rezultatom 10:1:47. Za Ljutomerčane je Jernej Copot zadel 26 točk; za Tropicano pa je Blaž Laci dosegel 28 točk.

V  5. kolu druge slovenske bowling lige so na Ptuju tekmovali tudi igralci Bowling kluba Lendava ter dosegli slab rezultat. Lendavčani so  premagali le Zagorje z 2:0 in ekipo Bajte I iz Ljubljane z 2:0, igrali pa so I: 1 proti ekipi Spirale s Ptuja.  Lendavčani so pristali na  sedmem mestu. V posamični konkurenci se je najbolje odrezal Dušan Radaković, ki je podrl 1246 kegljev in se uvrstil na  16. mesto.  V  3. slovenski bowling ligi so  na Ptuju tekmovali še člani II. ekipe Bowling klub Lendava, ki  so zasedli zadnje mesto. Posamično se je najbolje odrezal  Tibor Könye, ki je podrl 993 kegljev za njim pa se je uvrstil Marjan Golob, ki je podrl 904 keglje.

Na Otočcu je bilo včeraj končano enotedensko 27. državno šahovsko prvenstvo za mlade šahiste v standardnem šahu na katerem je sodelovalo  176 šahistov.  Bolje od fantov so se odrezala pomurska  dekleta. V kategoriji U . 12 je bila peta Eva Žlebič s petimi točkami, sedma v kategoriji U – 14 je bila Ema Lukač obe iz Pomgrada, ki je zbrala 5 točk. V starostni kategoriji U – 10  se je Sava Ivanec  iz lendavske Rokade uvrstila na  10. mesto s štirimi točkami. Med dečki se je v kategoriji U 12 Janoš  Ivanec iz Rokade s 4,5 točkami uvrstil na 19. mesto, Tian Mohar iz Pomgrada  je s 4,5 točkami zasedel 21. mesto. Danes igrajo šahisti na Otočcu še 21. posamično državno prvenstvo v hitropoteznem šahu.