V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

23 februarja 2020 Šport


Na evropskem pokalu C – 2 v dvoranskem hokeju so sinoči v Puconcih  hokejistke predanovskega Triglava  izgubile proti  Copenhagnu iz Danske z 12:0. Danke  so prve favoritke za prvo mesto  in so še brez poraza. Danes dopoldne pa so hokejistke Triglava premagale ekipo Porvoo iz Finske z  rekordnim rezultatom  kar  z 11:0 kar  je druga zmaga  slovenskih prvakinj.  Za Triglav je dosegla kar 8 zadetkov Sanja Zelko, dva je dodala Andreja Rituper in enega Daniela Pavalec.  Na hokejskem  prvenstvu v Puconcih bosta popoldne na programu še dve srečanji.

V  6.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  je I. ekipa puconske  Keme v gosteh premagala II. ekipo Mengša s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar po enkrat pa Luka Norčič in Damjan Zelko. Koroški Inter diskont je v Izoli premagal Arrigone s 5:4. Za Korošce je trikrat zmagal Pucončan Mitja Horvat. Maribor  je premagal Muto s 5:2, dvakrat je zmagal za  Maribor  Tomaž Roudi iz Črenšovec.

V 15.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige  je Ljubljana pod taktirko Boruta Verena  rojaka iz Murske Sobote premagala puconsko Kemo s 5:1. Za Kemo je enkrat zmagala Staša Matis.

Na  5.turnirju veteranov za jakostno lestvico Slovenije v namiznem tenisu  so v Trbovljah bili uspešni tudi pomurski igralci. V kategoriji do 60 let starosti je zmagal Igor Vinčec iz Sobote, v dvojicah nad 60 let sta zmagala: Jože Fartek iz Keme in Igor Vinčec iz Sobote. Drugo mesto v kategoriji nad 65 let je zasedel Jože Žekš druga v dvojicah pa sta bila nad 65 let starosti  v dvojicah: Igor Vinčec iz Sobote in Boris Konjšček iz Maribora.

V  5. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je  ACH Volley v Ljubljani premagal Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:0. Za  soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 12, Jakob Rojnik 10 in Dino Vinkovič 6 točk; pri ACH Volleyu je Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, nekdanji igralec soboške ekipe dosegel  9 točk.

V  15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada  v Murski Soboti premagala  Slovensko Bistrico s 3:0.

V 2. kolu prve B državne odbojkarske  lige  za članice je kranjski Triglav premagal Roto Kemo Puconce s 3:0.

V Mariboru je bilo lokostrelsko tekmovanje za dvoranski pokal in državno prvenstvo za mlajše tekmovalce  in veterane, kjer so bili uspešni tudi tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava.  V tekmi za državno prvenstvo  med veterani je  z dolgim lokom zmagal Zvonko Štampar, z instinktivnim lokom pa je bil tretji Janko Leben. S sestavljenim lokom  je med mlajšimi dečki  z instinktivnim lokom zmagal Tian Kuzma med kadeti z ukrivljenim lokom je bil tretji Niko Horvat in med mlajšimi dečki je bil z instinktivnim lokom tretji Vasilij Vuk.  Na tekmi za dvoranski pokal  sta med veterani zmagala:  z instinktivnim lokom Gyula Cseh in z dolgim lokom Zvonko Štampar. Pri kadetih z ukrivljenim lokom je bil tretji Niko Horvat, med mlajšimi dečki s sestavljenim lokom pa je zmagal Tian Kuzma, tretji  je bil z instinktivnim lokom med mlajšimi dečki Vasilij Vuk vsi iz Lokostrelskega kluba Lendava.

Na državnem prvenstvu v športnem karateju  je v Polzeli  med 68 tekmovalci iz 25 klubov zasedla drugo mesto v kategoriji do 55 kg Sara Novak, članica Karate sekcije ljutomerskega Partizana.

Na 4. zimskem turnirju v dvoranskem nogometu za starostno kategorijo U – 11 je  v Radencih med 19. ekipami zmagala ekipa Slovenske Bistrice, ki je v finalu premagala  Dravinjo iz Slovenskih Konjic s 4:1. V tekmi za tretje mesto  je Miklavž po kazenskih premagal Radensko Slatino s 17:16. Na turnirju  so bili v najboljšo postavi izbrani: Patrik Papotnik iz Slovenske Bistrice, Vito Novak iz Miklavža, Jaš Čerenak in Gal Ravnjak oba iz Dravinje in Jan Kolar iz Radenske Slatine.

Članice Ženskega nogometnega kluba Nova Pomurje Beltinci so včeraj gostovale v Gradcu pri ekipi Šturma. Članice Šturma so bile boljše od  Pomurke s 3:1, kadetinje None Pomurja pa so premagale  kadetinje Šturma s 4:3.

Prvi dan  članskega dvoranskega državnega prvenstva v atletiki v Novem mestu  je Maj Janža v teku na 400 metrov zasedel sedmo mesto. V teku na 400 metrov med članicami je bila Zala Janža 13.;  v teku na 1500 metrov med člani pa se je Matjaž Rous vsi iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  uvrstil na 14.mesto.

V 2. kolu državne kegljaške lige za paraplegike je na Ravnah na Koroškem ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote zasedla moštveno peto mesto. Posamično  je bil med veterani Ludvik Škraban tretji, med ženskami pa je bila Marta Janežič oba iz prekmursko prelškega društva četrta.

V 14.kolu pomurske košarkarske lige je v Beltincih Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote premagalo Sistemorg Beltince z 92:68.

Na Otočcu je bilo  po državnem prvenstvu v standardnem šahu še državno prvenstvo mladih šahistov v pospešenem šahu. Najbolje se je odrezal med  8 letniki Matic Manić iz Gornje Radgone, ki je s petimi točkami zasedel 7. mesto. Med dekleti pa je bila Ema Lukač iz Pomgrada  v kategoriji U – 14 deseta ,zbrala pa je štiri točke.