Domov

Šport in šah

24 februarja 2020 Šport


Zadnji dan evropskega pokala v dvoranskem hokeju skupine C – 2 so slovenske prvakinje igralke predanovskega Triglava v Puconcih  dopoldne premagale ekipo  Porvoo iz Finske kar z 11:0. Na tej tekmi je za Triglav dosegla kar  8 zadetkov Sanja Zelko, dva je dodala Andreja Rituper in enega Daniela Pavalec. Zaradi boljše  razlike v zadetkih so slovenske prvakinje  igrale popoldne  še finalno  tekmo z ekipo Kopenhagna iz Danske in izgubile z 12:2. Za Triglav sta dosegli zadetka Andreja Rituper in Sanja Zelko. Prvo mesto so tako zasedle hokejistke Kopenhagna, ki so napredovale v skupino C -1, druge pa so bile hokejistke Triglava kar je zanje lep mednarodni klubski uspeh.

V 23.kolu poljske premier nogometne lige je znova blestel Damjan Bohar iz Mačkovec, ki igra za ekipo Zaglebie, njegova ekipa pa je z njegovim zadetkom igrala v gosteh proti Wisli Plock 1:1. Ekipa Wisle pa je premagala Korono z 2:0 za  slednjo  je igral  tudi Matej Pučko iz Šalinec.  Slack Wroclav  je premagal Gornik za katerega je igral Erik Janža  z 2:1. Največ gledalcev kar 17.354 si je ogledalo tekmo: Wisla – Korona.

V Lendavi je na igrišču z umetno travo Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci igral v prijateljsko pripravljalno mednarodno tekmo  proti madžarski prvoligaški ekipi Haladas Viktorii  iz Sombotela 3:3. Za  Beltinčanke so dosegle zadetke: Kim Juršnik, Špela Kolbl in Sara Makovec. Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci pa je okrepila reprezentantka Lana Golob, ki je nazadnje igrala za Radomlje.

Zadnji dan 4. zimskega  turnirja v dvoranskem nogometu je v Radencih  med 9 letniki med 16. ekipami  zmagala  soboška Mura, ki je v finalu premagala Olimpijo z 2:1. V tekmi za tretje mesto   je bila Jarenina  boljša od Miklavža  z 2:0. Najboljši vratar v tej skupini je bil Ruben Delakorda iz Miklavža, najboljši strelec   Anes Velagić iz Olimpije in igralec  Nejc Špur iz soboške Mure.

V Mariboru je bilo člansko državno prvenstvo v  rokoborbi v  grško  rimskem slogu na katerem so nastopili rokoborci iz petih slovenskih klubov.  Soboški rokoborci so osvojili dva posamična naslova državnega prvaka. V kategoriji do  97 kg je osvojil državni naslov  Klemen Podgorelec, v tej kategoriji se je Timi Movrin uvrstil na peto mesto. Naslov državnega prvaka je osvojil tudi  Luka Gumilar v težnostni kategoriji do 72 kg.

V 2. kolu prve B slovenske  ženske odbojkarske lige  za obstanek je v Ljutomeru  Mozirje  proti pričakovanju premagalo Ljutomerčanke s 3:1. Za Ljutomer so zadele največ točk: Barbara Petek 16, Adela Pintarič   11 ter Kaja Makoter in Sara Kutnjak po 9 točk; pri Mozirju se je odlikovala Ana Skarlovnik z 20.točkami.

V gostišču Kuhar – Kosi v Puconcih je bil v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote 4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem je sodelovalo 25 šahistov iz štirih držav. Zmagal je Boris Kovač z 8.točkami, drugi je bil Denis Gjuran s 7.točkami in tretji Robert Antolin vsi iz soboškega Pomgrada, četrti je bil Kristjan  Žalig  iz Lendave  oba sta zbrala po 6 točk in na peto mesto se je uvrstil Jože Gruškovnjak iz Pomgrada s petimi točkami in pol.