Domov

Šport in šah

1 marca 2020 Šport


V Murski Soboti je  na 6. strelskem memorialu Jožeta Lebarja nekdanjega predsednika občinske strelske zveze  sodelovalo  100 strelcev in 25 ekip iz celotne Slovenije. V najbolj atraktivni disciplini  v streljanju s standardno zračno puško  je med člani  zmagal Jure Sočič iz soboškega društva s 620. krogi drugi je bil Jan Nagy iz Ljutomera in tretji Samo Zelko iz tišinskega društva. Ned članicami je zmagala Antonija Kosi, ki je zadela 611,9 krogov pred Branko Vogrinčič obe iz Ljutomera tretja pa je bila Tessa Timar iz soboškega društva. Moštveno je zmagal Ljutomer s 1832,2  krogoma pred Turniščani in Tišinčani.

 S  serijsko zračno puško med člani je zmagal Martin Marič  iz cankovskega Graničarja s 374.krogi drugi je bil Jožef Franc iz tišinskega društva  in tretji Goran Gyoha iz Graničarja. Med članicami je zmagala Cvetka Žlebič iz Mežice s 318. krogi. Moštveno je zmagal  cankovski Graničar s 1102. krogoma pred strelci Janka Jurkovića od Svetega Jurija  in Strelskim društvom Gederovci.

Med mlajšimi dečki je s serijsko zračno puško zmagal  Tijan Mesarič iz Murske Sobote s 175.krogi in med mlajšimi deklicami Nika Skubec iz Kisovca s 189.krogi. Moštveno so zmagali strelci Kisovca s 550.krogi pred Mursko Soboto in Tišinčani.

Med starejšimi dečki  je zmagal s serijsko puško posamično: Nik Kralj iz Kisovca s 185.krogi in med starejšimi deklicami Daša Stojko s tišinskega društva s 180.krogi. Moštveno je  zmagal Kisovec  s 542.krogi pred Tišinčani in Mursko Soboto.

Z zračno pištolo med člani je zmagal Ludvik Pšajd s 372.krogi drugi je bil Miroslav Moleh oba iz Juršinec in tretji  Avgust Horvat iz Turnišča. Moštveno so zmagali Juršinci s 1103.krogi pred Turniščani in Mursko Soboto.

V  24.kolu poljske ekstra nogometne lige je Gornik v kraju Zabrze pred 10.087 gledalci premagal Pagon Szczecin s 3:1.  Za Gornik, ki je na 11. mestu s 30.točkami je celo tekmo igral  Erik  Janža iz Puževec; ekipa  Pagona  je na 3. mestu s 40.točkami.

V prijateljski mednarodni  pripravljalni tekmi so  v Lendavi avstrijske pokalne in državne prvakinje igralke St. Pőltna premagale slovenske prvakinje Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci s 3:0, ob polčasu je bil izid še 0:0. Mateja Zver, kapetanka slovenske reprezentance je zaradi okrevanja po poškodbi avstrijske  soigralke vzpodbujala le s klopi za rezervne igralke.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci so v zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone v 2. slovenski ligi v Beltincih premagali ekipo Liezen iz Avstrije z 1:0. Edini zadetek za Beltinčane je dosegel Alan Hočevar.

Nafta 1903  iz Lendave je gostovala na Madžarskem pri ekipi Nagykanizse in utrpela poraz z 2:1. Edini zadetek za Nafto je dosegel Mihael Rebernik.

Začel se je spomladanski del tekmovanja v slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi.  V  16. kolu mladinske lige sta v Murski Soboti Mura in Domžale igrala 2:2. Za Muro ,ki je vodila z 2:1 sta dosegla zadetka:  brata Kai in Tio Cipot. Kadeti Domžal pa so premagali Muro s 3:2. Za Muro sta v drugem polčasu po vodstvu gostov z 2:0 dosegla zadetka:  Matic Donko in Aljaž Košti.

V  7.kolu modre  skupine prve slovenske odbojkarske lige  je v Mariboru Merkur premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:1. Pri  soboški ekipi so zadeli največ točk: Nikola Ražnatović 17, Zlatko Pulko 14 in Jakob Rojko 12 točk; pri Mariborčanih se je odlikoval Žiga Donik z 21. točkami nekdanji igralec Panvite Pomgrada Aljoša Bogožalec pa je  za Mariborčane  dosegel 11 točk.

V  17. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci premagali II. ekipo Calcita Volleya s 3:0 in s prednostjo 5 točk vodijo na lestvici. Za Radence so zadeli največ točk: Tomaž Horvat 21, Blaž Ajlec 9 in Dejan Pelemiš 8 točk.

V 3. kolu prve B  slovenske ženske odbojkarske lige  v borbi za obstanek  so največje presenečenje pripravile odbojkarice Roto Keme, ki so v Puconcih premagale ekipo Weiler Volley Zreče, ki je druga na lestvici s 3:1 to pa je bila prva ligaška  zmaga puconskih odbojkaric. II. ekipa Calcita Volleya je v Stranjah premagala  Ljutomerčanke s 3:1. Pri Ljutomerčankah so zadele največ točk: Barbara Petek in Nika Kosi po 9 ter Kaja Makoter 8 točk.

V  17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za dekleta so igralke  Sobote premagale  Črno s 3:0 in so s 35. točkami druge na lestvici. Za Soboto so največ točk zadele: Pia Krajcar 13 ter  Katja Saje  in Pia Puklavec obe po 10 točk.

V  13. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za dekleta je    vodilni Kajuh Šoštanj v Lendavi premagal Muranio s 3:1;  lendavske odbojkarice so  med desetimi ekipami tretje na lestvici.

V 15.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je  Hidro v Medvodah premagal Radensko iz Murske Sobote s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič 592, Jani Steržaj 554 in Robert Rožanc 531 kegljev.  Pri  Hidru se je odlikoval  Andrej Juvančič, ki je podrl 597 kegljev. V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige  je Ograjca v Ljubljani premagala Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 496, Vlasta Hojnik 491 in Marija Rantaša 457 kegljev; pri Hidru je Anja Forstnarič podrla 584 kegljev.

Na mladinskem državnem prvenstvu v judu so med 122 judoisti iz 22 klubov pomurski judoisti osvojili le tri bronaste medalje.  Med mladinci je bil v kategoriji do 66 kg tretji Blaž Emeršič  iz ljutomerskega Partizana, tretji pa je bil  v kategoriji nad 100 kg Niko Kuzma iz Ljutomera, sedmi je bil v kategoriji do 60 kg David Žido iz Judo kluba Murska Sobota.  Med mladinkami je v kategoriji do 52 kg bila tretja Kaja Baler iz  Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje  v dvoranskem balinanju – boći na katerem so tekmovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. V kategoriji BC – 2 je zasedel prvo mesto Bojan Poredoš, drugi v razredu open je bil Darko Gomboc. Ko član Cirusa iz Kamnika  je nastopil tudi Timotej Šoš iz Martjanec, ki je v absolutni konkurenci zasedel peto mesto.

V pomurski košarkarski ligi so se začele tekme končnice za razvrstitev ekip, doseženi so bili naslednji rezultati:  Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota – Košarkarski klub Lotmerk 62:61,  Športno društvo Murska Sobota – Košarkarski klub Sistemorg Beltinci 57:78 in Košarkarsko društvo Ljutomer . Športno društvo Tropicano Bistrica  86:56 .

Na mednarodnem festivalu šaha za mlade  v Varaždinu je med 48.šahisti zmagal Tian Mohar iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral 7 točk.