Domov

Šport in šah

7 marca 2020 Šport


Odbojkarji ACH Volleya slovenski prvaki so v finalu srednjeevropske odbojkarske lige v Ljubljani premagali  hrvaškega prvaka Mladost iz Zagreba s 3:0, v nizih na 14, 18. in 24 točk  ter  desetič osvojili prvo mesto v tej mednarodni  tekmovalni kategoriji. Za odbojkarje ACH Volleya je igral in zadel tudi štiri točke  Uroš Pavlović iz Murske Sobote nekdanji odbojkar soboške Panvite Pomgrada.

V Ljutomeru so sinoči v  4. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  odbojkarice Ljutomera  v skupini za obstanek premagale pod taktirko novega trenerja Bojana Novaka odbojkarice Triglava iz Kranja s 3::2.  Za Ljutomerčanke so zadele največ točk: Sara Sakovič 17, Barbara Petek in Adela Pintarič po 13 ter Kaja Makoter 7 in Sara Kutnjak 6 točk; pri Triglavu se je odlikovala s 17.točkami Manca Mohar.

V uvodni nogometni tekmi 26. kola poljske ekstra nogometne lige je Gornik v mestu Zabrze pred 8.900 gledalci premagal Cracovio z rezultatom 3:2. Za Gornik je do 55. minute igral tudi Erik Janža iz Puževec. Na lestvici je Gornik na 10. mestu s 33.točkami, Cracovia pa je na drugem mestu z 42. točkami.

V  uvodni nogometni tekmi 20. kola v drugi slovenski nogometni ligi  je Nafta 1903 pod taktirko novega trenerja  Dejana Dončiča  včeraj na Ptuju premagala  ekipo Drave, ki jo je vodil nekdanji nogometaš Mure in Nafte Viktor Trenevski. Zmagoviti zadetek za Nafto 1903 je dosegel  Žiga Živko v 52. minuti srečanja.

V 2.kolu  3. slovenske košarkarske lige  za člane za razvrstitev  v ligi je v Murski Soboti oslabljena Radenska Creativ  pod taktirko trenerja Roka Brinarja premagala  Janče z rezultatom 68:60. Za Radensko Creativ so največ točk k zmagi prispevali: Elvis Šarkinović 19, Mitja Gomboc 16, Tilen Kukel 14 in Merlin Zahaj 12 točk.  Pri ekipi Janč sta zadela največ točk: Luka Lampret 22 in Tomaž Opara 14 točk.

V Murski Soboti je bila sinoči  letna skupščina Planinskega društva Matica iz Murske Sobote, ki ima v svojih vrstah kar 444 članov. V svojih vrstah imajo tudi 12 vodnikov in 12 markcistov. Prvi naslednji pohod bodo imeli  v soboto 21. marca, ko bodo pripravili  19. spominski pohod Marije Vild, v petek 24. aprila pa bodo v Murski Soboti slovesno zaznamovali 70 letnico delovanja Planinskega društva Matica, ki ga uspešno vodi predsednik Jože Ružič. Več o  soboških planincih bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Mariboru  je bil včeraj peti turnir štajerske šahovske lige za mlade šahiste.  V starostni kategoriji U – 9 je med 37. šahisti Ana Casar iz Osnovne šole Bogojina  s štirimi točkami zasedla 13. mesto. V starostni kategoriji U – 12 pa je med 41. šahisti Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota   zbral tri točke in pol kar je bilo dovolj za 21. mesto.