Domov

Šport in šah

10 marca 2020 Šport


Judo klub Murska Sobota je po navodilih Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Nacionalnega instituta za javno zdravje  odpovedal in prestavil 54. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in 9. memorial Antona Tončka Kosa v judu, ki je bil načrtovan po uradnem koledarju Judo zveze Slovenije za soboto 14. marca v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Organizator je sporočil še, da bodo sobotno odpovedano tekmovanje izvedli , ko bo to skladno z navodili strokovnih organov dovoljeno in primerno.

Na prvi strelski tekmi slovenskega pokala v trapu je v Ilirski Bistrici je  med člani zmagal  Denis Vatovec iz Vrhnike, drugi je bil Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Na deveto mesto se je uvrstil Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone. Med mladinci je zmagal Sašo Horvat iz Olimpije tretji pa je bil  Rene Maček iz soboškega strelskega društva. Druga tekma za slovenski pokal v trapu bo 28. in 29. marca v Novi Gorici.

V 26. kolu poljske ekstra nogometne lige   ekipa  Zaglebie za katero igra Damjan Bohar  igrala 4:4 proti Lechii. Zaglebie je v Lubinu spremljalo 2311 gledalcev, celo tekmo pa je za Zaglebie igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.  Ekipa Korone je v Kielcah premagala  Lodz z 1:0.  Pred 4678 gledalci je celo tekmo igral za Korono tudi Matej Pučko iz Šalinec.

Na letni skupščini Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki mu predseduje Zdenko Maučec so  ugodno ocenili  delo trenerske organizacije, ki  združuje 140 trenerjev, število članov pa se iz leta v leto spreminja. Na skupščini so podelili osem pohval in štiri medalje Zveze nogometnih trenerjev Slovenije.  Pohvale so dobili: Cvetko Antolin, Vladimir Mauko, Simon Poredoš, Ivo Prettner, Primož Rakovec, Darjan Slavic in Tine Špilak. Medalje Zveze nogometnih trenerjev Slovenije pa so dobili: Izidor Klemenčič, Franc Krančič, Ludvik Novak in Borut Uhan. Žal so zdravstvene težave precej zredčile število trenerjev na skupščini in tudi med prejemniki.   Več o soboških nogometnih trenerjih bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju mladih šahistov v Murski Soboti je zmagal Tian Mohar s petimi točkami, drugi je bil Natanael Marič s tremi točkami tretja je bila  Gabriela Narat in četrta Lilit Mihoković obe sta zbrali po dve  točki in pol.