Domov

Šport in šah

4 maja 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v rokoborbi je v prostem slogu ,ki poteka v Novem Sadu,   je  v kategoriji do  65 kg osvojil bronasto medaljo David Habat, ki živi in trenira v Clevelandu  v Združenih državah Amerike a je član Rokoborskega društva Sobota.  V odločilnem dvoboju za bronasto medaljo je bil David Habat boljši od ukrajinskega rokoborca Oganneysa z rezultatom 11:3.  Po mami strani, ki je rojena v Sloveniji,   ima David Habat tudi slovensko državljanstvo in  je trenutno med velikimi upi slovenske rokoborbe in tudi  kandidat za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu  leta 2020.

V 18. kolu prve soboške medobčinske  nogometne lige  je v sredo  prišlo do dveh presenetljivih rezultatov v Serdici na Goričkem in v Puconcih, kar je spremenilo tudi položaj na lestvici. Preglejmo rezultate:  Radenska Slatina – Aqyua Ižakovci 3:1, Serdica Kleparstvo Šinko – Radgona »A« 3:1, Kema Puconci – Hodoš 0:4, Dokležovje – Cven 2:0, Bakovci – Aluvar Gančani 4:0 in Goričanka Rogašovci – Šalovci 6:0. Na lestvici zdaj vodi Hodoš z 41.točkami, druga je Radgona z 38.točkami, Bakovci na tretjem mestu pa imajo 37 točk.

Prišlo je do nove trenerske menjave 3. slovenski nogometni ligi, vzhod.  Nogometaše Grada, ki so  na 13. predzadnjem mestu v ligi z 18.točkami bo v preostalih štirih kolih namesto Štefana Škaperja vodil Bogdan Črnko, ki je še v minulem kolu bil trener veteranske ekipe soboške Mure v 2. soboški medobčinski nogometni ligi.

 

 

 

 

 

 

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  so vodilne Lomanoše  premagale Baren iz Melov s 6:1, druga Tiha voda iz Gornje Radgone je bila poražena od Sirjakov iz Gornje Radgone s 6:3, tretji Garfieled Lutverci pa je utrpel poraz od Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec  s 5:2. V drugi radgonski ligi  so vodilni Črešjevci  premagali Police z 8:2, druga Negova je bila boljša od Bumefekta iz Lastomerec s 4:2, tretji Stari Hrast iz Zgornjega Konjišča  pa je bil boljši od Ihove z 1:0.  V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilna Plitvica premagala  Nejo bar iz Lomanoš s 3:0, druga na lestvici Hrastje Mota  in Mahovci sta  igrala 2:2 , tretje Lešane pa so visoko premagale radgonski Dinamo kar z 8:0.

V državni hokejski ligi za igralce starostne kategorije U – 13  so Moravske Toplice premagale Lipovce  s 6:0. Za Moravske Toplice je dosegel štiri zadetke Luka Rantaša, po enega pa sta k zmagi dodala  še Alex Elijaš in Lan Gomboc.

Na dvodnevnem državnem šahovskem prvenstvu  za učence osnovnih šol starostne kategorije U – 9 je v Kranju  med 86. šahisti  zmagal Gašper Drevenšek iz Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora,  na drugo mesto se je uvrstil in osvojil naslov državnega podprvaka Jure Kumin iz Osnovne šole III Murska Sobota, oba sta zbrala po 6 točk.  Moštveno  je Osnovna šola III Murska Sobota bila 12.ta v postavi: Jure Kumin, Maj Balažic in Dobrilo Ružič. V soboški ekipi je bil najboljši posameznik Jure Kumin z  vsemi petimi točkami.