Domov

Šport in šah

11 marca 2020 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca s petimi igralkami Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci  ter ob podpri pripadnic in pripadnikov slovenske vojske , ki so na mednarodni misiji v Prištini,   je  zmagala proti reprezentanci Kosova s 3:0. V  šesti kvalifikacijski  tekmi za nastop na evropskem prvenstvu  so za slovensko izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Borut Jarc,  trenerka reprezentance pa je Nuša Ladinek ;  zadetke pa so dosegle : Pamela Begić ,ki igra za ekipo Milana, Nina Predanić igralka Sturma iz Gradca in Ana Milović igralka Olimpije. Iz  najboljše  pomurske nogometne  ekipe so za reprezentanco igrale: Špela Rozmarič in Špela Kolbl celo tekmo, slednja je zadelo celo prečko,  v drugem polčasu  je namesto Kaje Korošec igrala še Sara Makovec, Anja Prša pa je bila v kadru reprezentance podobno kot  kapetanka Mateja Zver, ki še ni povsem okrevala po  poškodbi. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo  Slovenija  igrala  10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.

Pikado klub Grad je pri Gradu na Goričkem pripravil sklepni turnir ekipe medobčinske pikado lige Goričko v kateri je nastopilo osem ekip. Na sklepnem turnirju je zmagal Pikado klub Raj , drugi je bil Pikado klub Dado oba od Grada tretji Friend’s tem od Svetega Jurija, ligaški prvak, na četrto mesto na turnirju pa se je uvrstil Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč.

Mladi rokometaši radgonskega Arconta so slovenski ligi  skupine F l v kategoriji starejših dečkov gostili v Radencih ekipo Moškanjci/Gorišnica, ki je premagala Radgončane z rezultatom 25:23. Za radgonski Arcont, ki ga vodi trener Damir Hribar  so dosegli največ zadetkov:  Enej Vinkovič 11 ter Jure Kutoš in Marcel Maier po 4 zadetke in Niko Nevio Perša, ki dosegel dva zadetka.

Na hitropoteznem članskem šahovskem turnirju za mesec marec je v Murski Soboti  zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Boris Kovač s petimi točkami, tretji pa je bil Jože Gruškovnjak, ki je zbral štiri točke. V nedeljo 15. marca  ob 9. bo  v Gostišču Špirić v Černelavcih tradicionalni konec tedenski šahovski turnir.

Iz soboškega odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad so nas obvestili, da bo sobotna tekma v modri skupini   prve slovenske lige med Panvito Pomgradom in ACH Volley iz Ljubljane ,ki bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti v soboto ob 19.  odigrana ,zaradi zdravstvenih razmer v državi,  brez gledalcev.  Nocoj  bodo soboški odbojkarji gostovali v Kamniku pri ekipi Calcita, ki bo na programu  prav tako brez gledalcev, kar je skladno s sklepi Odbojkarske zveze Slovenije.