Domov

Šport in šah

17 maja 2020 Šport


V času,  ko so tekaške prireditve močno okrnjene so organizatorji Maratona treh src  v soboto opravili  virtualni dogodek, ki je Slovenijo preplavil  z rekreativnimi  tekači. Jubilejni 40. Maraton treh src so Radenčani prestavili  v  leto 2021 toda  tudi letos po Sloveniji ni manjkalo prisrčnih tekačev. V Radencih so na svojevrsten način  odtekli maratonsko razdaljo: Dejan Berič, Igor Škrinjar, Zlatko Rajh in Boštjan Primožič, ki so na parkirišču Hotela Radin  premagali 321 metrsko progo kar v 132. krogih. Za progo so v Radencih  tekači porabili štiri ure in 19 minut. Na 10 km dolgi progi  je po tradicionalni progi  tekel le nekdanji predsednik organizacijskega odbora Sašo Zidar .Začetek teka je v Radencih tudi v letu 2020 naznanila startna pištola.

Šahovsko društvo Gornja Radgona sodeluje preko spleta v mednarodni šahovski ligi Chess Worldwide, kjer sodeluje  preko 100 ekip iz celega sveta, igralni dnevi  so za šahiste ob ponedeljkih in petkih zvečer. V 5. kolu je na petih deskah Gornja Radgona igrala proti ekipi Imperial  Mandarius iz Londona  in dosegla rezultat 5:5. Za Gornjo Radgono je na prvi deski osvojil  dve točki Silvester Puntigam, po eno točko sta osvojila Gregor Vohl in Jurij Ojsteršek, po pol točke pa sta zbrala Marko Mastinšek in Miha Ojsteršek. V prvih štirih kolih so šahisti Gornje Radgone  imeli  dvoboje s šahisti iz Anglije, Grčije, Portugalske in Walesa kjer so dvakrat zmagali in dvakrat izgubili.

Na Murskem valu  boste popoldne lahko spremljali še zanimive tonske prispevke in to o nogometaših Mure, kjer bodo o prvih dneh priprav govorili trener Ante Šimundža in igralca: Matic Maruško in Amadej Maroša.  Iz našega arhiva pa vam bo obudili spomin na lanskega  evropskega prvaka v inkluzivnem judu Sašo Kovača ter na odprtje  12 steznega prenovljenega  strelišča v Murski Soboti o čemer bo govoril predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.