V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

31 maja 2020 Šport


V drugi pripravljalni nogometni tekmi za nadaljevanje prekinjenega tekmovanja v prvi slovenski nogometni lig Telekom  je v Murski Soboti Mura gostila drugoligaško ekipo Rolteka Doba, ki jo vodi  Dejan Djuranović.  Mura je bila uspešnejša z rezultatom 4:0 ob zadetkih Amadeja Maroše v 8., Nina Koutra v 46., Luke Bobičanca v 56. in Kevina Žižka v 71. minuti.  Gostje iz Doba  in tudi igralci Mure so med tekmo zadeli še  po eno vratnico. Najbolj zanimiv zadetek iz polovice igrišča pa je dosegel za Muro na začetku drugega polčasa Nino Kouter. Prvo prvenstveno tekmo bo Mura igrala v petek 5. junija ob 19. v Kidričevem a tudi tam bo tekma brez gledalcev.

Nogometaši Kopra, povratniki v prvi slovensko ligo  pa so  v prijateljski nogometni tekmi v gosteh premagali prvoligaško ekipo Tabor Sežano s 5:1. Eno zmago za Koprčane je dosegel tudi nekdanji igralec Mure  in Maribora Dare Vršič.

V 27.kolu poljske ekstra nogometne lige je Gornik iz Zabrza za katerega igra Erik Janža v gosteh premagal Lodz z 1:0. Janža je igral za Gornik celo tekmo.  Na lestvici je Gornik s 36. točkami na 11. mestu.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo prvo kolo vzhodne državne lige v streljanju na glinaste golobe, kjer je sodelovalo  7 ekip s 34.strelci. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Evgen Pap in Marko Miljević s 188. zadetki, druga je bila ekipa Trap iz Ormoža s 182.krogi tretji Kunšperk s 181. zadetki, Radgončani pa so bili četrti zadeli so 179 tarč, zanje pa so tekmovali: Tadej Kostanjevec, Dani Šmid in Milan Pelcl.

V posamični konkurenci je v prvi ligi zmagal Boštjan Maček iz soboškega društva, tretji je bil Tadej Kostanjevec, peti Marko Miljević sedmi Dens Pojbič in deveti Evgen Pap vsi iz soboškega strelskega društva. V drugi ligi je med posamezniki zmagal Franc Kolarič iz  Rudarja Globoko tretji pa je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone.

V Ljubljani je na odprtem teniškem prvenstvu  za dečke stare do 12 let ,kjer sodeluje 59 igralcev, je v prvem kolu glavnega turnirja Jakob Cigüt iz Teniškega kluba Murska Sobota izgubil proti Maiu Winterrleitnerju iz ekipe TCC Ljubljana s rezultatom 6:1  in 7:6.

V Šentjurju pa je med 58 igralci nastopila na turnirju starostne kategorije do 16 let Anamari Žnuderl iz Murščaka, članica Teniškega kluba Murska Sobota in bila v četrtfinalu poražena od  Nike Završki iz Teniškega kluba TCC iz Ljubljane s 6:2 in 6:1, naslov prvakinje je v Šentjurju osvojila Ela Hojnik iz mariborskega Branika.

V četrti serije mednarodne virtualne šahovske lige so imeli tekmovalci Šahovskega društva Gornja Radgona dvoboj z ekipo Heroes iz Južne Afrike in bili poraženi z 11,5:2,5. Za Radgono je točko in pol osvojil Dare Dvanajšček eno točko pa je  osvojil tudi Matjaž Husar.

Na Murskem valu boste popoldne lahko  spremljali kar tri nogometne prispevke.  Komentirali bomo zadnjo pripravljalno nogometno  tekmo Mure in Rolteka, naša gosta bosta  Nino Kouter in trener Ante Šimundža. Bili smo tudi na tekmi Nafta 1903 – Klima Tratnjek Beltinci o kateri bosta govorila trenerja: Dejan Dončič in Radovan Karanović. O skupščini klubov Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in o nogometu ta čas bo spregovoril predsednik soboške zveze Danilo Kacijan. Naš gost pa bo tudi predsednik Odbojkarskega kluba Radenci Sašo Zidar, ki bo govoril o uvrstitvi Radenčanov v prvo B odbojkarsko ligo. Vabljeni v našo družbo tudi popoldne po 16.uri.