V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 junija 2020 Šport


V prvi četrtfinalni tekmi  slovenske malonogometne lige Ena  je v Pečarovcih domača ekipa premagala  Begne iz Begunj na Gorenjskem s 3:1. Za Pečarovce so dosegli zadetke: Damir Fujs, Neven Grah in Jan Bukvič; častni zadetek za Begne je dosegel  Marko Grilc. Povratna tekma bo v petek 19. junija ob 19. na Gorenjskem.

Uspešni so bili tudi igralci malega nogometa  Arko Ključarovci, ki so sinoči v Radovljici premagali ekipo  Smole s 3:0. Za Ključarovce so dosegli zadetke: Luka Nemec, Matej Virag in Rok Vori. Povratna četrtfinalna tekma bo na programu v četrtek 18. junija ob 20. v Ključarovcih.

Pri ženskem odbojkarskem klubu Sobota, ki ga je kar 15 let uspešno vodil športni pedagog  Davorin Čeleš je prišlo do kadrovske spremembe pri vodenju članske ekipe. Ekipa je letos dobila nagrado za najboljši ženski športni kolektiv, v klubu je uspešna predsednica Eva Rožman, sekretarske naloge pa opravlja Martin Durič.  Drugoligaško ekipo Sobote bo v novi  sezoni vodil  Spasoje Todorović, ki je kot igralec  nastopal na Hrvaškem, v Srbiji in Bosni in Hercegovini in je v Lendavi preporodil žensko odbojko. V prihodnje bo Davorin Čeleš pri Soboti vodil mlajše selekcije, Spasoje  Todorović pa bo v novi sezoni vodil ob ekipi Sobote tudi lendavsko člansko ekipo Muranie.

Na ribniku Marof pri Laškem je bilo drugo kolo državne lige v športnem ribolovu za paraplegike. Med sedmimi ekipami je zmagal Slovenj Gradec s 23 kg ulovljenih rib, druga je bila ekipa paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  z 19,5 kg rib in v postavi: Slavko Dunaj , Silvester Križanič in Sašo Bezjak. Na tretje mesto so se uvrstili Celjani, ki so imeli na tehtanju 17 kg rib. Posamično sta v svojem sektorju bila zmagovalca: Slavko Dunaj z 12,8 kg in Silvester Križanič z 5,8 kg ulovljenih rib.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju za mladince  v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad je v Murski Soboti zmagal Nejc Hanc s petimi točkami in pol, drugi je bil Samo Škof s tremi, Tian Mohar pa je na tretjem mestu zbral dve točki. 

Pri Nogometnem klubu  Mura se danes zaključuje izjemno domiselna in  uspešna akcija s prodajo spominskih vstopnic za tekmo Mura – Tabor Sežana, ki se bo začela nocoj  ob 20. v soboški Fazaneriji.  Po neuradnih podatkih so organizatorji akcije v 54  gostilnah prodali blizu 9500 vstopnic in akcijo so danes  uspešno zaključili kar je edinstven primer, da se za ne ogled tekme proda toliko vstopnic kot podpora klubu, spominska vstopnica  je bila vredne pet eurov.