Domov

Šport in šah

17 junija 2020 Šport


V prvi tekmi 28.kola v prvi slovenski nogometni ligi je  Mura  v Murski Soboti, uradno še brez gledalcev , kar s 3:1 premagala  Celjane, ki so drugi na lestvici. Za Muro so dosegli zadetke: Luka Šušnjara v 10.minuti, Kevin Žižek v 39. in Luka Bobičanec iz 11 metrovke v 48. minuti; za Celjane je zadel  Advan Kadušić v 24. minuti. V  62. minuti  je Luka Šušnjara zapravil 11 metrovko, vratar gostov je njegov strel ubranil. Zdaj je Mura na lestvici s 47.točkami na četrtem mestu. V naslednjem 29. kolu bo Mura  v soboto gostovala v Ljubljani pri ekipi Brava.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo včeraj 2. kolo državne lige v atletiki za paraplegike. Sodelovalo je pet slovenskih društev paraplegikov z 31. tekmovalci. Po nastopih v metu diska, kopja, kija, krogle in štirih vožnjah na 100, 200, 400 in 800 metrov,  je zmagala  ekipa Društva paraplegikov Koroške pred Jugozahodne Štajerske , na tretje mesto se je uvrstilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  Posamično  je v  prekmursko  prleški ekipi zmagala v metu kopja in v suvanju krogle Marta Janežič. V moški konkurenci je bil tretji v metu diska Dušan Slana, v vožnji na 100 in 200 metrov  dvakrat  pa zasedel tretji mesti Andrej Gorza. Po dveh kolih moštveno vodi Koroška, prekmursko prleška regija pa je na četrtem mestu. Tretje kolo bo na programu 23. junija na Koroškem.

V  zadnjem kolu 3. državne kegljaške lige vzhod je na kegljišču Vikenda v Radencih Slovenj Gradec premagal Lendavo s 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 564, Janez Simon 508 in Bojan Potočnik 507 kegljev; pri gostih je Željko Baljak podrl 546 kegljev.  Naslov prvaka je osvojila Lokomotiva iz Maribora z 28.točkami, osma je Lendava s 13. točkami.

Ribiška družina Lendava je na Bukovniškem jezeru pripravila tradicionalno tekmovanje za naslov Ribiškega carja. Skupno je nastopilo 52 ribičev, naslov ribiškega carja za leto 2020 pa je osvojil Luka Ivanič. Vrstni tekmovalcev je bil naslednji. Zmagal je Luka Ivanič z 10,3. kg ulovljenih rib, drugi je bil  Štefan Ivanič s 5,6 kg,  tretji Uroš Žalik s 4,2 kg. Na četrto mesto se je uvrstil Daniel Gerenčer s 3,7 in na peto Renato Gjerek z 2,5 kg ulovljenih rib.

Šahovska zveza Slovenije je za soboto 20. junija  ob 10. načrtovala 45. občni zbor Šahovske zveze Slovenije v hotelu Diana v Murski Soboti. Zaradi objektivnih okoliščin pa je lokacija občnega zbora danes spremenjena in bo občni zbor slovenskih šahistov namesto v Murski Soboti v soboto na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v Marmorni dvorani v pritličju.