Domov

Šport in šah

30 novembra 2020 Šport


V  13. kolu prve hrvaške nogometne lige sta  v derbiju kola igrala Reka in Osijek 1:1. Za Osijek je igral do 70. minute tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Po nepopolnem 13. kolu prve hrvaške lige zdaj vodi Osijek s 27.točkami, Reka na petem mestu ima ob dveh manj odigranih tekmah 16 točk.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca v kateri tokrat dogovorno ni igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci bo  zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo igrala  proti Estoniji v torek ob 18. v Kopru. V kadru slovenske reprezentance  sta igralki Olimpije Anja Prša iz Brezovice in Manja Rogan iz Murske Sobote. V kvalifikacijski skupini A vodi Nizozemska s 27.točkami pred Rusijo, ki ima 18 točk in Slovenijo, ki je na tretjem mestu z 12.točkami, Estonke so na šestem mestu z eno točko.

V srednjeevropski odbojkarski ligi so večkratni avstrijski prvaki ekipa odbojkarji  Zadruge Dob pod taktirko slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja   v Pliberku premagali ACH Volley iz Ljubljane z rezultatom 3:1.  Za slovenske državne prvake, ki so bili dovolj zbrani samo v prvem nizu, ki so ga dobili  z 21:17,  je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in na tekmi dosegel  6 točk.

V drugem kolu mednarodne virtualne  šahovske lige  v kateri nastopa 110 ekip, je ekipa Yorka iz Anglije premagala šahovsko ekipo Gornje Radgone z rezultatom 6:4.  Za Gornjo Radgono sta po točko in pol osvojila Matjaž Husar in Gregor Vohl eno točko pa je za Radgončane osvojil tudi Dare Dvanajšček.