Domov

Šport in šah

9 decembra 2020 Šport


Na prvi dopisni seji Upravnega odbora Društva nogometnih trenerjev  Murska Sobota so člani sprejeli odstop dosedanjega predsednika Zdenka Maučeca, ki je s položaja predsednika odstopil zaradi imenovanja za  generalnega sekretarja  Zveze nogometnih trenerjev Slovenije za obdobje petih let.  Načrtovana volilno skupščino  za soboto 12. decembra so člani na priporočilo volilne komisije preložili za nedoločen čas,  saj so dobili premalo predlogov za vsa razpisana mesta v organih društva.  Ker pa  mora društvo  imeti v Upravnem odboru Zveze nogometnih trenerjev Slovenije  tudi svojega predstavnika so za to mesto do izvolitve novega predsednika imenovali trenerja Bojana Malačiča, ki je v svoji  bogati nogometni karieri bil tudi trener pri Nogometnem klubu Nafta v Lendavi.

V Trstu so bile v decembru že druge kasaške dirke na katerih so tekmovali tudi ljutomerski kasaški vozniki. Najbolje se je odrezal Marko Slavič, ki je v drugi dirki z Anabelo zasedel drugo mesto, Anabela pa je tekla kilometrski čas 1:20,8. V  tretji dirki  je Don Saxo na vajetih Janka Sagaja  s kilometrskim časom 1:18,8 zasedel četrto mesto.

Na hitropoteznem spletnem šahovskem turnirju  je med člani Šahovskega društva Gornja Radgona zmagal Matjaž Husar z 29.točkami, drugi je bil Jurij Ojsteršek z 19. in tretji Robert Kosi, ki je zbral 8 točk. Radgonski šahisti  igrajo ta čas  tudi v mednarodni spletni šahovski ligi.