Domov

Šport in šah

27 decembra 2020 Šport


V  16.kolu prve turške nogometne lige  je Tuzlaspor premagal Altinordu s 4:1, kar je deveta zmagala Tuzlasporja katerega član je tudi Matej Pučko iz Šalinec  slednji  je v 16. kolu igral za Tuzlaspor v drugem polčasu.   Na lestvici vodi Tuzlaspor s 30.točkami, Altinordu pa ima na sedmem mestu 27 točk. Prvenstvo v prvi turški ligi se bo nadaljevalo že v nedeljo 3. januarja.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca za katero nastop tudi pet igralk Ženskega nogometnega kluba None Pomurje Beltinci , kapetanka pa je nekdanja igralka pomurskega kluba Mateja Zver, ki zdaj igra za avstrijski St. Pőlten  je na lestvici mednarodne nogometne zveze na 48. mestu med ekipami sveta , kar je najboljša uvrstitev doslej. Selektor ženske reprezentance je ta čas Borut Jarc, pomočnica pa Nuša Ladinek. Slovenke so v letu 2020 odigrale štiri uradne  tekme in bile trikrat zmagovalke, prva tekma v letu 2021 pa jih čaka  23. februarja v Talinu proti Estonkam.

Ob Dnevu samostojnosti in enotnosti je bil  v organizaciji Šahovske zveze Slovenije in Šahovskega kluba Tajfun Ljubljana spletni  šahovski turnir v pospešenem šahu na katerem so nastopili najboljši slovenski šahisti.

 V moški konkurenci je zmagal Jure Borišek z 8.točkami pred Luko Leničem oba iz Šahovskega kluba Tajfun Ljubljana s 6.točkami in pol. Na tretje mesto v druščini  petih velemojstrov se je uvrstil Boris Markoja  iz Turnišča član  Šahovskega kluba Poligram Maribor s 5.točkami. Osmi v tej konkurenci je bil Jernej Skuhala iz Ljutomera, zdaj tudi član mariborskega kluba,  s tremi točkami in pol.

V ženski konkurenci je zmagala Laura Unuk iz ljubljanskega Tajfuna  z 8.točkami in pol, druga je bila Zala Urh iz Kluba Stary Mayr Kranj s 6.točkami in pol tretja je bila  Jana Krivec iz Triglava iz Krškega s petimi točkami in pol. Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Šahovskega društva Pomgrad je bila s tremi točkami in pol deveta.

Nastopile so tudi ekipe. V tej konkurenci sta  zmagala  Ivana Hreščak in Jure Borišek s 180.točkami, druga pa sta bila Zala Urh in Boris Markoja s 170.točkami.